Vies

Getverdemme

Getverdemme

Door: HelenZ

Groot gegroeid in een gezin waar lekker eten een belangrijke prioriteit was, ben ik opgedroogd tot een makkelijke eter. Mijn moeder hield niet van zeurpieten aan tafel. Je proefde tenminste wat er op tafel kwam. ´Lust ik niet´ kwam je op een muilpeer te staan. Je kon zeggen dat je het niet zo lekker vond. En dat niet zo lekker moest dan wel onderbouwd worden. De structuur niet prettig? Zout, zoet, bitter of zuur? Of een combinatie van dat alles kon ook. Een prima manier om taalvaardigheid en smaak te ontwikkelen. Toch kan ik me niet herinneren dat we in ons gezin met het snot achter de ogen aan tafel zaten. Iedereen mocht twee gerechten écht vies vinden. Daar werd dan rekening mee gehouden. De rest kreeg je iedere keer op een andere manier klaargemaakt opnieuw op je bord. In kleine porties. Je zat nooit tegen een onoverkomelijke berg eten dat je niet lekker vond aan te staren.

Zeg mij wat u niet lekker vind, en ik zeg u wie u bent!

Laatst was ik uit eten in een top tent in 023 met een waanzinnig leuk wijf. Wij kennen elkaar nog niet zo lang. Naar buiten lopend om te gaan roken kwamen we langs de uitstalling van dessertkazen. Zij stelde voor dat we ook kaas als dessert konden nemen. Op mijn: ‘Ik blief geen kaas’ donderde ze bijna de trap af. Een Bourgondiër zoals ik, die geen kaas blieft?? Het was goed voor ongeveer een half uur gespreksstof.
Kaas en orgaanvlees om precies te zijn lever. Ik krijg het niet weg. Om alle vragen voor te zijn. NEE, IK LUST GEEN KAAS. Geen blokjes, geen kaas op brood, geen franse kazen, geen jonge kaas, geen oude kaas, geen Beemsterkaas, geen Leidschekaas, geen brandnetelkaas. Geen geiten of schapenkaas. Kaas is vies. Heel vies! Lever ook, maar kaas is nog veel viezer. Ik ben nu zo ver dat ik oude kaas flink gegratineerd wel kan eten. En ook de mozzarella schraap ik niet meer van mijn pizza. Maar feta in mijn sla? Het gaat onmiddellijk retour. Ik loop kokhalzend langs de kaasboer op de markt. De heer die kort daarvoor kaas gegeten heeft, kan zoenen wel op zijn buik schrijven.

Ik probeer nog steeds elk gerecht dat ik niet ken en lust ik niet komt nog steeds mijn mond niet uit. Paté en leverworst vind ik ondertussen heerlijk. Gebakken lever is nog steeds niet mijn ding. Maar kaas, tsja kaas, dat blief ik gewoon niet!

Dramatische tafel verhalen? Deel ze!

313 Reacties to “Vies”

 1. Ik krijg geen rabarber door mijn strot meer, hele winters lang die ingemaakte troep moeten eten. Yakkieyeghhh

 2. Spruitjes… Dat is het wel, qua vroeger. Lever (slachtafval) kwam er sowieso niet in. Zo ook allerlei knollen (bieten, kroten, weetikveel): uitgesloten.

  Goed, gezond en gezellig, daar ging het in huize Vliegen om.

  Rauwe groenten zoals worteltjes, bloemroosjes en ander varkensvoer eet ik nog steeds niet maar dat is uit principe.

 3. @Helen: wat maakt mij dat, als (ex-)spruitjeshater?

 4. @ Sytze
  Schijnt dat er in spruitjes een stofje zit dat giftig is voor kinderen…
  En verder is Rochefort-kaas misselijkmakend! Die schimmel, brrrr!

 5. Blauwschimmelkazen hebben ook niet mijn voorkeur F. Nu je het zegt.

 6. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Dat grapje over kopkaas houd ik even droog voor anderen.

 7. Lever of ander orgaanvlees hoef ik ook niet, vis en zeefruit ook niet, al probeer ik dat wel es zo af en toe. Vet-randen op vlees doen me kokhalzen..
  Kaas at ik als kind niet maar later haalde ik dat weer in.
  Blauwe kazen, hmmmm heerlijk.

 8. @Sytze
  Dat er bij jullie niet veel op tafel kwam?

  Vet in vlees in heerlijk. Ouderwets maar heerlijk. Het vlees is sappiger en smaakt beter. Dat je dat randje vet dan niet opeet is evident.

  Vraagt zich af wat mensen hier doen als ze iets voorgeschoteld krijgen tijdens een diner bij vrienden. Eet je het dan toch?

  Taaie kost voorbereiden.

 9. @Hiebe
  Wat loop je toch te mutsen over mijn nieuwe ava?

 10. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Says:

  En tongen Z, hou je wel van tongen?

  *koelboxje op de bar zet*

 11. Ik ben een bijna alleseter. Bij etentjes bij vrienden geef ik van te voren aan wat ik minder lekker vind. Tot op heden zijn dat slakken en gebakken lever. Slakken vanwege een jeugdtraumaatje en gebakken lever… Het is niet mijn ding. Heb het inmiddels alweer 6x zelf klaargemaakt, in telkens wisselende recepten, met steeds sterkere smaakmakers (steeds meer sherry, steeds meer room, steeds meer salie) maar lekker vind ik het desondanks niet. Terwijl ik geen probleem heb met eenden- of ganzenlever of paté. Dat laatste: heerlijk!

 12. @Kleaut
  Rundertong is lekker!

 13. Mits goed gebakken en niet die vieze tongeworst. Dat vind ik dan weer niet lekker.

 14. Ik vind een tomaat niet te pruimen_!

  Tomatesoep, TomateKetchup of een plakje tomaat op mijn broodje falfel is wel te pruimen, maar een tomaat zoals die van een plant af komt krijg ik niet door mijn strot_!

  Verder eet ik weinig vlees maar dat komt omdat mijn Engeltje Vegetarisch is en ze van me mag verwachten dat ik der steun_!

 15. @Z

  *Bied Z een hapje Casu marzu aan.*

  Uhhh Dit is geen kaas, gewoon happen http://www.youtube.com/watch?v=4CGseBM85gc&feature=related

 16. @Al

  Waarom zou je iemand moeten steunen die een eigen keuze maakt?

  Oh en een sierraad zou ik nog niet doen. Gewoon iets leuks met haar gaan doen. Verras haar en roep dan meteen wat je riep op nl. Als het uit je hart komt, komt het echt wel over.

 17. Tja, vlees is meestal mijn groente.

  Spuiten, witlof, bruine bone.. krijg het bijna niet uit mijn strot blleeeeehhhhhh

 18. *geeft drempel in vloeibare vorm zijn cadeau weer retour, vermengt met maagsappen*

 19. Tuinbonen – want die lijken op oudemannentenen.
  Orgaanvlees – alle, maar vooral lever en zwezerik, die bloederige geur alleen al.
  Haas, konijn, lam – die weeïge zoetige lucht/smaak
  Mosselen – de textuur is om te griezelen

 20. @HelenZ
  Gebakken? Rundertong kook je! Eerst uren in zout water laten trekken, en dan koken tot het vlees fluweelzacht op de tong smelt. Vergelijkingen met bepaald vrouwenvlees liggen voor de hand maar maak ik niet.
  @Al-Capsones
  Geen tomaat?

 21. @020babe
  lam zoet en weeïg? Dat moet dan slaan op de honingtijmsaus die de gemakzuchtige koks eroverheen gieten.

 22. @Helen:

  Niet veel? Als klein jochie schiep ik er al genoegen in om met mijn vader in de 504 break (familiale) http://www.amicale-peugeot.ch/Fahrzeugtypen/504_Break.jpg tot Parijs aan toe te rijden om de heerlijkste verse producten te kopen. Vers vlees, verse groenten, verse kruiden, knoflook! en wijnen uit de streek. Andere heerlijke streekgerechten tot en met dozen echte! cider om lekker te slobberen uit Normandië.

  En met opa, in de zomer, met de Morris voor de vakantie: http://www.veafotoaqui.com/images_CARROS/1967MorrisMinorTraveller.jpg naar boer Pennings voor verse eieren en vers brood of naar Teun (jaja, de vader van Toontje) voor asperges en ham en verse melk, echt verse melk, zo uit de koe. Dat was toen nog niet giftig als je het even kookte…

  Het gaat niet om de kwantiteit maar om de kwaliteit Helen.

  En het gaat uiteraard om keuze 😉

 23. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Ik probeer mij even voor te stellen hoe je zoiets brengt: “Ja leuk, we komen zeker en ik weet natuurlijk niet wat je van plan was om ons voor te zetten, maar eh… orgaanvlees dat lust ik niet.”
  Ah, Nederlanders!

 24. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Een broodje uierboord dan maar?

 25. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Een goeie bloedworst, met veel bloed en weinig worst, kotst ook heerlijk op anders.

 26. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  OK, deze nog even dan: http://nl.wikipedia.org/wiki/Balkenbrij en dan houden we erover op.

 27. Balkenbrij is ook slachtafval.

 28. @Kzk

  Kijk now we’re talking.
  Echte traditionele hollandse specialiteiten

 29. @drempel 10:51
  Het moet dan ook je strot IN.
  @Sytze
  Balkenbrij is ook lekker. Evenals zure zult.
  @Klokkenluider
  Als ik bij vrienden ga eten weten ze doorgaans waar ik iets minder van hou. Daar zijn het vrienden voor. Maar meestal ben ik het die meer op mijn gasten experimenteer dan zij op mij. Zo heb ik verstokte witlofhaters aan de witlof gekregen. *trots*

 30. Ik heb nog nooit balkenbrij op Witte Flip dus ik heb daar geen mening over. Evenals over zure zult overigens. Wel wil ik bekennen dat beide termen me enigszins afkerig maken omdat ze me aan het kabinet doen denken.

  Witlof is heerlijk!

 31. @Wf

  Die zooi krijgje bij niet naar binnen.
  Zelfs getruukt komt het er vanzelf weer in vloeibaare vorm uit Moeders het het vele malen geprobeert na twee happen een rechtelijn naar de plee.

  Daarin tegen mossellen, slakken, lever, oesters glijden vanzelf naar binnen 🙂

 32. Geen tomaat?

  @ Witte Flip: Geen tomaat_! Althans zoals hij van een plant af komt kan ik er niet in bijten_! als hij in stukjes door een salade heen zit vind ik het btw niet erg.

  @ Helen: Na een super weekend, waarin ze een aantal keren zeer vetederend naar me keek, kon ik niet anders dan het volgende zeggen:

  @ Sharon: Ik ken je te kort om je te claimen, maar te goed om te doen alsof mijn neus bloed. Alles waar jij voor staat hoort me te irriteren, en jij en ik hadden niet bestaan als ik je in een andere situatie had leren kennen, maar verbazend genoeg fascineer je me mateloos. Mijn toekomst plande ik nooit te ver de toekomst in, maar alles wat ik vanaf nu plan heeft rekening te houden met jou… want ook al ben ik veels te voorbarig en nog wat angstig om het weer eens tegen iemand te zeggen, gewoon omdat ik steeds meer van je hou_!

  @ Helen: Dat kadootje is btw omdat ik volgende maand een weekendje met der naar Gent wil, en ik der wat wil geven dat het bovenstaande kan verwoorden_!

 33. Etymologie:

  Het woord balkenbrij is waarschijnlijk afgeleid van brij van gebalchte, dat wil zeggen de resten van een geslacht dier, zoals darmen en pens.

  Het woord balkenende is waarschijnlijk afgeleid van einde van gebalchte, dat wil zeggen de resten van een geslacht dier, zoals zijn darmen en zijn reedt.

 34. In Gent hebben ze heerlijke chocolade Al, o ja… en mosterd!

 35. … en bier.

 36. De gentse mosterd is befaamd. Beetje jammer dat ze maar een soort hebben: de hele scherpe!
  @Al-capsones
  Jij moet wel verliefd zijn.

 37. Chocola is een leuk idee, maar ik zat aan iets groters te denken sietz_!

  Tenslotte zijn ze van plan de successierechten af te schaffen 😉

 38. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Says:

  *Z tongt, frische weihe uit het koelboxje trekt*

  He. Gezellig.

  Mensen, én gehandicapten, die uit pure emotionele armoede een beetje om zich heen gaan vegetariën verdienen een neqschot. Vooral van die waanzinnigen die geen vleesch maar wél visch eten. Dwazen. Achterlijken.

 39. Mensen, én gehandicapten, die uit pure emotionele armoede een beetje om zich heen gaan vegetariën verdienen een neqschot. Vooral van die waanzinnigen die geen vleesch maar wél visch eten. Dwazen. Achterlijken.

  *zijn ogen sluit en fantaseert dat kloot cupido is en een schietschijf op zijn hart tekent*

  @ Kloot: Vuur_!

 40. AC – get a fucking grip 😐
  Plaatsvervangende schaamte maakt zich van mij meester bij het lezen van jou misselijkmakende geslijm over/tegen dat verpleegstertje. Eerst zeggen dat je haar niet claimt maar er vervolgens een slijmweb omheen breien.
  Sweet mother of Jesus.

  @ Helenz – leuk artikel!

 41. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Says:

  “Eerst zeggen dat je haar niet claimt maar er vervolgens een slijmweb omheen breien.”

  Classic. Goed gesproken Babemans!

  En dat schlemielige gebuig naar dat wijf. Dat gejodel over het zich aanpassen naar haar voermanco. Gadverdefuckingdamme. Wat een ontzettend slaafse kudt is die Caps eigenlijk.

 42. Toch leuk om te zien hoe verschillend mensen op verliefdheid reageren 🙂

  Bijna net zo gevarieerd als de reactie op eten.

 43. @ Sytze – Verliefd zijn is geweldig. Maar dat nu al weken durende geslijm van AC veroorzaakt inmiddels irritatie en oprispingen. Waarom deelt ie dat getut niet met zijn vrienden (alle 1)?

 44. Het wachten is op raar zodat het groepje vrijgezwellen, verder te noemen “Het zure triootje” (Raar Beep en kloot) weer helemaal compleet_!

 45. @ Flip – lamsvlees ruikt muf en zoet. Maar omdat ik geen vlees eet ruik ik dat waarschijnijk beter dan jij.
  Denk ik.
  Kweenie.

 46. @Sytze
  Het gaat altijd om de kwaliteit.

  @Babe en Kloot, als je het niet wilt lezen dan scroll je erover heen. Hoef je er ook niet aan te ergeren of op te reageren.

  Balkenbrij is heerlijk trouwens. Zure zult en bloedworst niet te vreten.

  @Witte Flip.
  Koken? tong koken? Hmmmm ik weet niet beter dan dat het ding uren lang zacht gebakken werd. Maar ik kan me vergissen.

 47. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Hangop, en dan gorgelen met dat vocht wat eruit gelopen is (schijnt reinigend te zijn voor de keel).

 48. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Uiteindelijk is dit hele topic natuurlijk één grote omweg om het maar niet over cum-swallowing te hoeven hebben.

 49. @KzK

  Uh ja, dat zeg ik dus wél. Omdat het zo jammer is als iemand mij kaasfondue voorzet. Nou eet ik dan net zo makkelijk een boterham met pindakaas ofzo. Maar ik blijf echt niet aan een tafel zitten die meurt naar wekenlang gedragen ondergoed.

 50. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  “Witte Flip”… ik bedoel maar.

 51. @ Helenz – of AC een bannetje geven totdat zijn fuckering weer uit is en hij van zijn roze wolk is gelazerd zodat wij er ff geen last van hebben, is dat wat?
  *ondeugend tong uitsteekt naar Helenz*

 52. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Says:

  Z,

  Ik kan heel goed zelluf uitmaken wát, waar en óf ik iets lees, en vooral hoe ik er op reageer. Dank je vriendelijk.

  On topic: Misschien zou je eens wat vaker lekker moeten eten; word je vrolijk en zorgeloos van.

  Babe,

  Ik denk dat Caps bij zijn vrienden (alle 1) op weinig begrip kan rekenen aangaande zijn nieuwe liefde. Iets met mislukte levens, scheidingen en de daarop volgende alcoholproblemen.

 53. Geen tafelverhaal, maar wel dramatisch:
  http://www.nu.nl/algemeen/2032641/vrouw-moet-vreemdgaan-bekennen-in-kraamkamer.html

  @020babe
  Geen vlees eten? Mist er dan niet iets op dat lijstje van 10:53? Zoals
  “alle vlees”? Kweeooknie. Lam ruikt wel apart. Schaap ook. Maar zoet of wee zou ik het niet noemen.

  @Al-caps
  Ik zou me lekker niets aantrekken van al dat gejammer. Verliefdheid is geweldig, en ik ken je gevoel dat je dat van de daken af wil schreeuwen maar al te goed. Iedereen die daar kritiek op heeft zal moeten wachten op het moment dat je roze bril afvalt en ook jij inziet dat die crocs van je vriendin niet “heel handig” zijn, maar gewoon apelelijk, en dat ze dus wat schoeisel betreft (en vlees en vis en gevogelte etc) geen smaak heeft.

 54. Enfin.
  Ik ga weer ff werken voor mn geld.
  Ik geen last van AC. AC geen last van mij.
  Easy does it, met die mooie weer.

 55. @ Sytze – Verliefd zijn is geweldig. Maar dat nu al weken durende geslijm van AC veroorzaakt inmiddels irritatie en oprispingen. Waarom deelt ie dat getut niet met zijn vrienden (alle 1)?

  @ Beep: Je moet wel heel verbitterd zijn als liefde irritatie en oprispingen veroorzaken_!

  Geeft niet hoor…ouwe vrijster, er komt ook bij jou een moment dat je een paar mannen-ballen in je mond hebt en dat liefde er voor zorgt dat ze niet meer naar tuinbonen smaken_!

 56. @Babe
  Lamsvlees is heerlijk. Net als een konijntje. Haas vind ik dan weer minder, maar dat heeft meer te maken met het feit dat een hoop mensen geen wild kunnen klaarmaken. Of grote stukken vlees.

 57. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Kaasfondue uitsluitend met voldoende Kirsch om alleen van de damp al starnakel bezopen met je harses voorover in de pan te donderen. Niks geen gedoe met stukjes brood en van die onhandige pennetjes, je kan toch ook meteen een fles Kirsch midden op tafel zetten met wat glaasjes er omheen. Laat je die hele kaas weg. En dan dat primitieve gedoe met spiritus enzo zeg. Nee, met mijn tafelmanieren is het wel zo veilig bovendien.

 58. @Helen 12.12
  Je vergist je. (tenminste 2x)
  @klokkenspel 12.15
  Wat dan?

 59. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Oesters, iemand? Of dan toch liever meteen kut?

 60. Weet je wat…er is toch geen fuck te doen dus ga ik der bij mij thuis ophalen en lekker met haar en mijn honden door het Amsterdamse bos wandellen_!

  Tot donderdag_!

 61. @Babe: er worden hier wel meer “vreemde zaken” gedeeld 😉

  @Helen (12:14): toch leuk om te horen dat je tenminste één kaas wel lekker vindt

  @Al: geniet ervan 😉

 62. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Ja Jezus, wat voor flippen heb je nog meer dan? Bij mij komt het er alleen maar wit uit tenminste.

 63. Ja, laten we het eens over kut hebben!

 64. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Bretonse.

 65. Valreepje @ witte flip – ik eet vrijwel geen vlees, maar ik vind het wel lekker (mits goed bereid). Als ik het menu van de chef neem in een restaurant probeer ik alle vlees vooraf te vervangen voor vis. Mijn lijf reageert slecht op vleesch, ik word er moe van.
  Gisteren at ik bij mijn moeder (een goudeerlijke keukenprinses) en die had biologische saucijsjes gekocht. Nou, en daar zeg ik dan geen nee tegen. Niet tegen mijn moedi en ook niet tegen het vleesch.

 66. @Kzk 12.20
  Een kaasfondue zonder kaas. Sounds interesting.
  De zin van een gewone fondue ontgaat me. Kan je beter al je vlees direct in de Moulinex-frituse donderen. Scheelt tijd, ergernis en blaren op je handen. Zelfde voor dat met die klotepannetjes. Ieder zijn eigen pannetje en spateltje en bordje. Je moet gewoon eten, en niet doen alsof je een theekransje hebt met een kind van 4.

 67. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Saucijsjes zit orgaanvlees in (of anders tenminste er omheen).

 68. Alle kut is welkom mits goed gewassen en zorgvuldig getrimd.

 69. Gourmetten… da’s kloten

 70. “@ Beep: Je moet wel heel verbitterd zijn als liefde irritatie en oprispingen veroorzaken_!

  Geeft niet hoor…ouwe vrijster, er komt ook bij jou een moment dat je een paar mannen-ballen in je mond hebt en dat liefde er voor zorgt dat ze niet meer naar tuinbonen smaken_!”

  Je zou je de oren van je kop moeten schamen over de ongepastheid van deze opmerking.

  >>> out

 71. Dat is toch “Fap” in plaats van “Flip”?

  @020babe
  Biologisch is okay. Jammer dat de plaatselijke Albert wel bio worstjes en gehakt verkoopt, maar dat de rest van het bio vlees blijkbaar niet bio is? Het worct namelijk niet verkocht.

 72. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Dankzij mevrouw HelenZ zit ik nu ineens een Javaanse fondue te bedenken, van warme pindakaas, lekker met een fraai rosé stukje geitenvlees, goed heet allemaal want anders krijg je er geheid Q-koorts van.

 73. Of steengrillen… wat is dat voor barbaarse gewoonte?

 74. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Ja, ga je ze eerst wassen… is alle smaak er vanaf!

 75. Het enige afwijkende bakken dat wel leuk is, is Barbecue in de natuur. Met veel drank uiteraard.

 76. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Je hebt ook koks, nou ja, die zich zo noemen, die serveren oesters gegratineerd met… kaas! Heb ik geen woorden voor.

 77. Daar heb ik wel woorden voor KzK: schimmelmuts

 78. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Yoghurt schijnt te helpen in zo’n geval.

 79. Het gerucht gaat ja… maar er wordt ook stevig op gedebunkt

 80. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Effe in laten trekken, aardbeitje erop, beetje poedersuiker, lepelen maar.

 81. Oesters kun je het best met een yoghurtbuks bestrijden.

 82. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Toch weer mooi een lunch uitgespaard (geen trek meer, voordat u mij verkeerd begrijpt).

 83. ..zie dat maar eens met mes en vork op te peuzelen.

 84. Scheutje rum…

  Poedersuiker tintelt, zo heb ik gehoord.

 85. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Ik ga mensen die ‘Flip’ heten met hun achternaam niet vertellen hoe ze een schaaltje leeg moeten likken.

 86. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Zegt:

  dinsdag 30 juni, 2009 @ 12:16 bij PM

  “Iets met mislukte levens, scheidingen en de daarop volgende alcoholproblemen. ”

  laat mij er effe buiten ja? dank je!

 87. Larks’ Tongue in Aspic

 88. Een schaaltje oesters met poedersuiker en yoghurtbuks?

  KzK, je bent niet alleen de klepel maar ook finaal de klok kwijt!

 89. Kleaut. Hartstochtelijk Fenomeen. Says:

  Hama,

  Ben jij de vrienden (alle 1) van Caps.? Zal die jongen leuk vinden; dat zijn enige klankbord in het leven een kakkerlak is.

  *mompelt iets met “karma” en gaat hongerig een lamsboutje jagen*

 90. Weet je hoe een mof een oester openmaakt?

 91. Hama? Kakkerlak?

 92. sjees Helen Verwend nest!

 93. oke ff een lijstje wat ik niet blieft.
  Tuinbonen spruitjes witlof capukwijners en aanverwante bonen.
  oke ervanuitgaan dat ik gee enkele boon door mijn strot kan duwen. Heb ik wel een kort lijstje wat ik lekkr vindt. Sperciebonen!
  Wauw sperciebonen. Weten jullie wat je allemaal daarmee kan doen. nou ik wel. Zal niet al mijn geheime recepten hier plempen. Maar sperciebonen rules!

 94. Alsjeblieft Stef, een Spa rood met een shotje rum erin.

 95. Maak daar maar een dubbel van Witte Flip.

 96. Flip dit komt als geroepen. Zat net weer te staren naar mijn kant en klaar menu.

 97. Ja flip en geef er eentje aan zietse

 98. Neenee, een dubbele voor Stef… ik moet nog rijden.

  @MT: woei… die heb ik opgeslagen!

 99. @Sytze

  Hou wel even rekening met de bereidingstijd.

 100. uhh mark k had het over sperciebonen en dus niet over HAAS.
  Dus Vort!

 101. @flip giet zijn promille maar in dat flesje in rechter borstzak.

 102. zie je Mark. Boontje komt om zijn loontje

 103. @Stef

  Prefereer daarom ook snijbonen boven sperziebonen.

 104. @stef 13:21
  In jouw rechterborstzak? Moet ik oppassen dat ik het niet in je decolleté giet? *verlekkerd*

 105. @mark precies is ook hard werken.
  ik verkies gezond snel en gemakkelijk en vooral lekker. En voor mijn tieten mot je bij vlunkie wezen. Iermand als iets gevonden?

 106. @flip dus bij zietse

 107. Dank voor de tip Mark!

  *met dit weer een afwezig rechterborstzakje niet node mist*

 108. @zietse zo gemakkelijk kom je er niet van af. ooit weleens genaaid. Volgens mij is flip erg handig en kan zei je ff iets naaien.

 109. *oeps rent keihard weg* LOL

 110. Dames, heren, kijkt u eens. Ik zet hier een rondje spa rood met rum neer. Pak wat je pakken kan!

 111. @flip de plaondgangers zijn of:
  aan het werk;
  aan het lunchen;
  aan het schilderen

 112. @Stef: was dat een vraag?

  *node vraagteken mist*

  Ik nie begrijp nie. Hij giet het bij jou naar binnen Stef.

 113. @stef
  En wat doe jij dan, behalve keihard wegrennen en rum in je spa drinken?

 114. @zietse ja die laatste zin was voor flipje.
  @flip om eerlijk te zijn ben herstellende van de tropen en lig al 5 dagen op de bank.

 115. volgens mij nu al een week

 116. @Stef

  Of zoekt muziek
  intitle:”index.of” (mp3|mp4|avi) queen.bicycle race -html -htm -php -psp -cf -jsp

 117. @drempel heb ik gister al gedaan maar dit is een nieuwe?

 118. oh drempel bekijk dit dirretje eens. heb al een email gestuurd.
  http://www.interieur.gouv.fr/avotreservice/elections/telechargements/MN2008/

 119. @Stef

  Hier mee zoek je via google de zoek text vervangen door jou zoek arg. en voila

 120. *gaat klussen met drempel zijn bia*

 121. @drempel YUPS!

 122. dat dirretje wat ik heb gestuurd is van een frans ministerie LOL
  heb ze al een email gestuurd of het niet wat handig is om wat poorten te sluiten. staan schattige filmpjes op van toerisme etc.

 123. *digibeet zijnde zich stilletjes terugtrekt*

  zap dir jizz fap sex del*.*

 124. Sex kan ik ook verstaan. @zietse jij toetst waarschijnlijk alleen sex in google?

 125. Alsof er in google sex te vinden is Stef 😉

 126. na kwam er gister 1 tegen hahahhaha
  ff opsnorren is wel geestig een oude dir van xs4all

 127. hahahahahahhaa

 128. Ik denk dat ik blij ben dat mijn opdrachtgever bepaalde sites afschermt.

 129. @zietse indeed! Deze site deed mijn schudden van het lachen. Maar geen site voor externe shit indeed.

 130. Ik ga even braken als je het niet erg vind.
  Seks dus. Moeten we het daarover hebben op deze zon(d/n)ige dag?

 131. @flip jazekers want jij ligt niet op een bank. en je verveelt je niet.

 132. @flip duurde wel lang voor je reageerde. heb je de site goed bekeken?

 133. @stef
  Dat heb ik niet. Ik heb mijn cursor een beetje boven de link gehouden. De m/m bondagefoto die ik in het klein zag ontnam me alle zin in voedsel.
  Vertel eens wat meer over jezelf. Wat is jouw favoriete standje?

 134. Hier komt ie:
  Warme planten; met uitzindering van stamppot rauwe andijvie . Soms een beetje roergebakken verse wilde spinazie.
  Verder alle groenten (planten) bleeeeeeer.

  Alle jonge beestjes , lammetjes, kalfjes, speenvarken. (sentimenten).
  Alles wat aaibaar is, zoals hazen, konijnen etc.
  Natuurlijk eet ik om diervriendelijke redenen, geen fois gras.

 135. standje? Flip weet je hoe je een halve marathon dient te lopen?

 136. he mensen ik ga beginnen met mijn fav. mijn zoutbad. Als flipje ergens is aangekomen hoor ik het wel van jullie oke?

 137. De ene voet voor de andere zetten, en dan de andere voor de ene, etc etc etc.
  Je wil toch niet beweren dat een halve marathon uitlopen jou een beter orgasme geeft dan gewoon seks?

 138. Goh, ik ben weer als mosterd na de maaltijd zie ik weer.
  Mosterd vind ik dan weer wel lekker.

 139. @Piq

  Alle jong beestjes lammetjes, speenvarkentjes zijnjuist extra mals

 140. @stef
  Of bedoel je te zeggen dat ik een halve marathon moet lopen?
  Waarom zou ik?

 141. @Drempel

  En lekker ook nog, maar krijg het niet door mijn strot. Ben een watje.

 142. De paardesteak met een shitload of knoflook was net ook niet slecht..

  Gaat relaxed even uitbuiken

 143. @Piq

  Ha heb vrijdag een tafel bij de portugees besproken daar hebben ze heerlijke leitão.
  mjummie

 144. @Drempel

  wat is dat? (voordat ik op je uitnodiging inga 🙂 )

 145. Zolang in Nederland nog voedsel geweigerd wordt omdat het niet lekker gevonden wordt, valt het met de economische crisis nog wel mee.

  Gerda Verburg komt vandaag in het nieuws met de boodschap dat we sprinkhanen en meelwormen op het menu moeten zetten. Dit zou een deel van de hongersnood oplossen. Het biedt in ieder geval mogelijkheden om in het verlengde dan te snijden in ontwikkelingshulp en noodhulp. Die luie, hongerende kinderen in Afrika zitten vaak werkeloos op de grond met grote zwermen vliegen rond de lippen. Gewoon eens per vijf minuten met de tong die insekten naar binnen harken en de maag zit zo vol.

 146. @Piq

  Hahaha

  Dat is een Jong Speenvarkentje….

 147. @Bob Plop

  dan moeten we weer anti-wormkuren gaan verstrekken. Schiet niet op.

 148. @Drempel

  Zie je nu? Nooit goed om zomaar ergens JA op te zeggen 🙂

 149. @Piq

  Ja maar, dan mag je mijn groene (gezonde) zooi hebben 🙂

 150. Daarnaast blijf ik van mening dat het begraven of cremeren van mensen pure vernietiging is van voedsel. Als we onze doden opsturen naar Afrika, hebben zij weer wat eiwitrijk voer, wij weer ruimte vrij om op te bouwen of te laten begroeien.

  Om het aantrekelijk te maken voor de hongerneger, kunnen lijken tijdens transport in de marinade gelegd worden, zodat Bubu na aankomst kan kiezen uit de smaken zoet, pittig en knoflook.

  Overledenen die niet meer voor consumptie geschikt zijn, kunnen als brandstof in energiecentrales dienen. Dit laatste zal niet vaak gebeuren. In Afrika vreten ze alles, dus ook ons menselijk afval wel.

 151. @Piq

  Het kwam wel uit een goed hart..

 152. Ook wormen zijn voedsel dus da’s dubbele winst Piq.

 153. @Bob: of gewoon lijken aan de varkens voeren en die exporteren…

  @Piq/drempelloos

  Het kwam wel uit een goed hert?..

 154. Bambieburgers

 155. Betsy!

 156. *out*

  stomme kutvergadering…

 157. He mijn geitenmelkbad was weer verrukelijk. He ploppie weer ouderwets op dreef;-)

 158. @ Sytze

  Dat idee hebben die vogels van mij gejat.

  *gaat wat dieven aan de voedselketen toevoegen*

 159. @ Stef

  Gezien de vergrijzing is de mens het aangewezen nieuwe gerecht op de menukaart.

  Zou een neger anders smaken dan een blanke?
  Kun je de smaak van mensenvlees beïnvloeden door een paar maanden voor de slacht veel verse kruiden te laten eten?
  Zo ja, dan zouden ze in bejaardenhuizen gewoon elke dag tijm, dille, rozemarijn, en dergelijke op het menu moeten zetten.
  Bejaarden die al vier dagen niet meer hun deur openen kunnen opgehaald worden om in een koelcel verder te besterven.

  Om het hele lijf te gebruiken, zie ik weer handel in lampenkappen van mensenhuid, pruiken van afgeschoren haar en een oplevende drop-industrie door de overvloed aan beschikbare botten. Van het menselijk vet, wat zo overvloedig aanwezig is, kan de zeepindustrie profiteren.

 160. @Bob Plop\
  Wellicht heb je gelezen dat Piquanterieen wordt overstroomd door aanbiedingen van adverteerders, sponsors, maar na jouw laatste plemp is er zelfs een mail binnengekomen van een fa. uit het Duitse Rijk. Die willen jou graag als proefpersoon, tegen forse betaling, waarvan er een deel naar jou gaat, incl. een Messerschmidt.

 161. @ Piq

  Die familie ken ik al en ik heb ze afgewezen. Ze hebben geen cent te makken nadat ze in 1945 de gasrekening kregen. Ze zijn nog steeds aan het afbetalen.

 162. @ Piq – dus als je geen groente eet en geen vlees, wat eet je dan? Fruit en brood? Helemaal niets lekker vinden vind ik lichtelijk onontwikkeld, hoor.

 163. @ Babe

  Zoals Piq al in het verleden schreef, vult zij de tafel met kattenvoer, steuntrekkersvreten van de voedselbank en uitdeelsels van de buurvrouw.

 164. @Babe’

  Behalve het vlees wat ik boven noem, eet ik wel vlees (met mate). Vis daarentegen vaak. Eieren, alle soorten kaas en op veel manier verwerkt.
  Aardappelen, niet gekookt maar ook op andere manieren, eet ik ook. Noten en maak dan wel weer maaltijdsalades met bv zalm,( gerookte)kip etc.

  Keus genoeg. Ik zeg niet dat ik niet lichtelijk onontwikkeld ben, maar niet met eten.

 165. Aanvulling

  Alles met rijst, pasta’s ,wraps, brique etc etc.

 166. @ piq – maar géén groente? Sla valt niet onder de noemer groente, daar zit namelijk bijna niks in qua pitamientjes.

 167. Mits gemarineerd in Absinthe… alles…

  *A9 -> A2*

 168. @Babe

  Nee nauwelijks/geen groente. ter geruststelling; ben nooit ziek, zwak of misselijk. Zelfs geen griep, ooit 2x gehad. That’s all.

 169. Ik heb net heerlijk reps gegeten met kip, sla, kwakje mola, zure reaum, gallop en ja’s, gepelde teaumaten, en handgemaakte Kartoffelsalad naar een recept uit de vorige eeuw.

  Ik kan al bijna geen “Boe” of “Bah” meer zeggen.

  @ Piq

  Groente is gezond voor je, vooral om je eigen tanden in je mond te houden. Worteltjes zijn goed voor de ogen, brok kolli voor de hersenen, beaunen, ui, prij en papa rika voor de darmflora en fauna, aspersjes voor de geurstoffen in de urine, knofleauk voor de smaak van sperma en niet te vergeten……..de meest mysterieuze van alles in de groentesector…..alfalfa!

  Er zit geen smaak aan, het vult de maag niet, het blijft tussen de tanden zitten en geen wetenschapper heeft tot op heden de voedzame werking ervan kunnen vastleggen. Toch vreten we het wel of gebruiken we het als versiering op het bord voor het als voedselhulp voor Afrika klaargestoomd wordt.

 170. @ Piq

  Even een vraagje.
  Ik zat zo even dat comment van Vliegen 10.59 te bekijken.

  Ben ik dan werkelijk de enige bij wie deze tenenkrommende bullshit tot kokhalzen leidt?

  Of voel jij met me mee?

 171. Voor Omerta, van Plop

 172. Dank je , Bob ..

  Wat is het?

 173. @OmerTa

  Ik voel niet met je mee. Wel heb ik geregeld het gevoel een boek van Sissy van Marksveld te lezen, waar alles en iedereen gelukkig is en alleen maar leuke dingen doet.

  Kokhalzen nee, maar wel iets van “het kan bijna niet waar zijn”.

 174. @ Piq

  Nee, oke .. dan voel ik me minstens gesteund wanneer ik het volgende citeer van deze als notoir leugenaar bekend staande, zich zelf ontzéttend interessant vindende persoon, die schijnbaar al jaren met een prefab-betonplaat voor zijn kop rondloopt.

  Sytze Vliegen, a great way to fly Zegt:

  maandag 29 juni, 2009 @ 23:58 bij PM
  *aftaait voordat de psychose toeslaat*

  Morgen 05:00 op, wakker worden/koffie/reetkrabben, 1 uur rijden, 10 uur werken, naar huis (1 uur), douchen, eten (?), door naar Gent, hotel inboeken, gala, slapen, spreekbeurtje.

  Om gek van te worden. Gelukkig heb ik een ruimhartige sponsor.

  De nacht snoodaards.

 175. @ Omerta

  Wat het is?

  Van mij, voor jou. Meer niet. Het is mijn non-verbale manier om uiting te geven aan mijn diepere gevoelens. Ik wil niet meer opkroppen, maar de hele wereld laten zien dat mijn zachtaardigheid en warme karakter ook anderen van nut kunnen zijn.

  Ik wil delen met anderen en niet alles meer voor mezelf houden.

  *haalt kauwgum uit de mond*

  Ook een paar minuten kauwen?

  Voor Piquant heb ik een ander liedje in gedachten, maar dat mag ik niet plaatsen als de kleinste kinderen nog niet naar bed zijn.

  *plaatst ter vermaak ende ontspanning een filmpje over parachutespringen*

  [video src="http://poststuff2.entensity.net/062909/flash.php?media=vag.flv" /]

 176. @ Bob

  Ik weet dat je ergens, diep in je infarcte zieltje, gewoon weer de meest smerige linkjes wil gaan plaatsen.
  Ik voel het gewoon.
  Het zit ín je, het is je natuurlijke reactie op een weblog.
  Welnu, ik denk dat we eens met Piq en Helen moeten overleggen of er een kleine mogelijkheid is dat jij zo langzamerhand je eigen ik weer eens mag gaan manifesteren.

  Nou, wat zeg je daarop?

 177. @ Omerta

  Mijn eigen ik? Denk je……denk je echt dat het mogelijk zou zijn?
  De facade weg? Geen masker meer? Gewoon mezelf zijn? Het kind in mij weer vinden?

  Ik word er emotioneel van.
  Je bent een echte vriend, Omerta
  Een vriend zoals ze niet meer worden gemaakt.

  Zou je voor mij dat overleg met Piq en Helen willen doen?
  Haal ik alvast een zomerjurkje en pumps uit de kast.

 178. Weten jullei wat moeilijk is? Een jurk pimpen en dan de zoom eruit laten zien of ie gerafeld is afgescheurd.
  Het decollete wil ik ook zo rafelen dat het lijkt alsof ie met kracht uitgescheurd is.

  Moeilijk!!!!!

 179. Iets zegt mij dat ik in Piquant’s post een uitnodiging moet lezen…

 180. @ Piq

  Meid, vertel mij wat. Ik had hetzelfde probleem, maar dan met mijn nagels. Om die gerafeld eruit te laten zien heb ik avonden lang moeten bijten en kauwen.

  Voor het uitscheuren van kleren kan ik je Lou Ferringo aanraden. Die speelde vroeger de Hulk en was tot vorige week de personal trainer van Michael Jackson. Aangezien Michael weinig coaching meer nodig heeft, zal Lou wel een paar uurtjes vrij hebben.

 181. @Reginald

  Wil je me komen helpen? Liev

  @Bob Plop

  Ik wist het wel. Jij kent dit soort problemen. Is het allemaal nog gelukt met een rafelige veter in je string?

 182. @ Piq

  Een string zul je mij niet in zien. Dat schuurt mijn zachte huid weg, doet de vorm van mijn billen geweld aan en is minder goed in het opvangen van de nadruppel na het plassen dan een gewone witte onderbreok van de Zeeman.

  Wat het lekkere aan een string is heb ik nooit kunnen ontdekken. Ze blijven in je blspleet hangen bij het uittrekken en als je niet genoeg wc-papier gebruikt na het lezen van de krant, dan kun je de string in de wasmand flikkeren. Zo’n veter met een hard stuk, door opgedroogd, geëxterniseerd, verwerkt voedsel lijkt me geen pretje om in te lopen.

 183. @Bpb Plop

  Hoe plastisch kun je dingen zeggen? Ik stel voor dat jij een dieetlijn begint. GEGARANDEERD succes. Elke dag een comment van jou en niemand krijgt meer een hap door zijn strot.

 184. Ja ja, ik ben me er eentje. Sonja Bakker kan wel inpakken?
  Montignac? Kwakzalverij!
  Hongerstaking? Hmmm, zou kunnen, maar is meer iets voor uitgewezen asielzoekers.

  Ik zal aan je verzoek voldoen en dagelijks een stukje schrijven over hoe het lichaam gezond en rein te houden. Of ik het dan ook plaats, is een tweede.

 185. @Bob Plop

  Jij weet best dat je dat kan (en ik ook). Doen!!! Kan elke dag in een kort bericht. Succes verzekerd.

 186. Seau. Allemaal lekker gegeten?

 187. Check het label. Nu even niet.

 188. Plop
  Je bent een viesPiq.

  @Kleaut, ik ben altijd vrolijk. Vraag maar na! Oh en lekker eten doe ik ook. Ik kan namelijk verrukkelijk koken.

  Verder vind ik wel dat een hoop mensen een hoop dingen niet lekker vinden als ik het zo lees.

  @KzK
  Ranzaap!

  En oesters eet je rauw. Of niet!

 189. Te mooi weer voor de schootdoos. Te mooi weer voor binnen.

  Toedels!

 190. Goddank, ik dacht dat ik de enige kaashater op deze verdorven kaasvretende wereld was. Al die mensen die gestolde bedorven melk en god mag weten wat voor andere troep daar in zit naar binnenwerken, alleen al als ik er aan denk krijg ik braakneigingen.

 191. Ik eet bijna alles wat kaas is. Alleen tenenkaas en kopkaas zal ik niet over de tong laten gaan.

  Een van mijn vroegste herinneringen is het eten van lokale kaas in de Pyreneëen. Later heb ik ooit een vriendin gehad die gelijkenissen met die kaas vertoonde. Ze was erg lekker, maar stonk en was alleen voor de vakantietijd.

 192. Wat laat maar hier mijn lijstje,
  Varkens-paarden en lieve dierenvlees zoals nijntjes, vogeltjes. Hoewel wel als t kan en héél weinig is, zeg maar alleen voor de smaak.
  Te veel eten, dat lust ik ook niet.
  Ja en vieze dingen.

 193. Gestolde bedorven melk? Je bedoelt zeker door bacteriën in een heel mooi en natuurvriendelijk proces, hoewel er tegenwoordig hele nare kunst-leb gebruikt wordt, dat weer wel, uitgemolken melk laten stollen? Ja t klínkt inderdaad een beetje raar.
  *Overjarige kaas pakt en van de zoutkristallen genieten gaat*

 194. @ Antisoof

  Maar wel eerst bidden voor je een hap neemt he!

  Wel vreemd trouwens. Alle dieren zijn voor menselijke consumptie geschikt dus waarom zou je sommige uitsluiten?

  Konijn is heerlijk, net als gevogelte. Zuiglam mag je me wakker voor maken en een knol, hoewel niet mijn voorkeur genietend, is ook nog wel te nassen. Eend, kwartel, patrijs, fazant…….

  *valt likkebaardend op zijn knietjes en dankt de grote manitou voor het beschikbaar stellen van al dat vlezigs*

  Zo…en nu wil ik een stuk dolfijn.

 195. @Bob Plop
  Vlees is jouw groente, dat kan niet missen.

 196. @Bop,
  Ik zei toch wel als t kan en heel weinig is?
  Maar insecten eten doe ik echt liever niet.
  Zo een knapperig krakend kalkskeletje horen en proeven, waarna een zachte plakkerige massa zeer manifesteert op mijn tong, iets wormsachtigs met een vieze nasmaak, nee. Dat lijkt me écht niet lekker.

 197. Vlees is inderdaad mijn levenselixer.
  Niet voor niets kies je in de horeca vlees of vis en krijg je er groente en dergelijke bij.
  Ik heb in ieder geval nog nooit iemand bij het bestellen horen zeggen dat hij boontjes wilde en dan als bijgerecht een tournedos.

  Wat ook nog wel eens gebeurt, is dat er mensen een avond als konijn op pad zijn en vegetarisch bestellen. Ga dan een weiland leeggrazen, denk ik dan, of aan een boom knagen.

  Mensen zijn niet geboren om vleesloos door het leven te gaan. We zijn omnivoren, met een lichaam dat ingesteld is om vlees, vis en gevogelte te eten.

 198. @ Antisoof

  Jij hoeft ook niet aan de insekten als voeding, maar voor Afrikanen lijkt het me een prima alternatief. Scheelt weer al die balen rijst en dergelijke versturen.

 199. Een mens pas zich ook aan aan het eten. Zo heeft de Europese mens een gen die er voor zorgt dat melk afgebroken kan worden. Zo is de Eskimo ingestelt op vis, etc. Ergo, we kunnen alleen datgene eten dat we gewend zijn, binnen bepaalde grenzen, maar dat spreekt, en met mate, maar dat is ook logisch, lijkt me.

 200. Wat foutlozer;
  Een mens past zich ook aan aan het eten. Zo heeft de Europese mens een gen dat er voor zorgt dat melk afgebroken kan worden. Zo is de Eskimo ingesteld op vis, etc. Ergo, we kunnen alleen datgene eten wat we gewend zijn, binnen bepaalde grenzen, maar dat spreekt, en met mate, maar dat is ook logisch, lijkt me.

 201. Geeft Jos een hand. In Nederland krijg je dan altijd de vraag of je écht écht geen kaas blieft! En dan zo’n rijtje. Ook geen en dan komt er weer zo’n vieze soort.

  @Plop
  Ik ben een vlees en vis liefhebberT. Maar ik weet wel dat we met zijn allen te veel vlees consumeren. En dat is niet goed voor je darmen in casu je darmflora. Eet maar eens een week of wat helemaal geen vlees.

 202. Ik lust alles. Vind alleen bepaalde koolsoorten niet echt lekker. Spruitjes, raapstelen, Chinese- en groene kool kunnen me niet bekoren.

  Eerr

 203. @ Antisoof

  Als jouw stelling klopt, zou er nooit geëmigreerd kunnen worden.

 204. En waarom is het op door de weekse dagen als ik in een vies en benauwd kantoor zit altijd zo lekker weer en gaat het dan in het weekend regenen???

 205. Wat ik ging zeggen:
  Eerrrrst een oordeel van HelenZ. Wie ben ik?
  Daarna kom ik desgewenst met een smerig verhaal.

 206. @Cookie

  Iemand die het verschil tussen kool en raapstelen niet kent?

 207. @Plop
  Emigreren is toch iets anders dan Eskimo worden!

 208. @Antisoof en Japanners hebben een gen dat er voor zorgt dat ze zeewier lekker vinden. 🙂

 209. Okee, kolen en knollen moest het zijn.

 210. @Helen

  Als je ons een plezier wil doen, ga je een paar weekends in een vies enbenauwd kantoor zitten 🙂

 211. @Helen

  Zo hebben wij weer een gen voor rauwe haring en drop.

 212. @Cookie ge zijt in de war tussen raapsteeltjes en koolrapen ofte wel raapjes? Gesneden in patatvorm?

  Rapen heerlijk vindt met stoofvlees.

 213. @ Helen

  Wat zou er gebeuren als ik een week geen vlees eet? Volgens mij kan er dan een uitvaart gepland worden.

 214. @Bob Plop

  Ik durf het bijna niet te vragen……

 215. @Plop
  Dan veranderd een hoop in je lijf en dat wat je uitschijt 😉

 216. Waarom moet ik jullie een plezier doen en een weekend in een benauwd kantoor gaan zitten?

  *nooit te beroerd om iemand een plezier te doen, wel graag wil weten waarom*

 217. @Helen

  Om te kijken of het dan mooi weer wordt…

 218. @Piquant,
  Ik zou zoute haring en drop nou ook weer niet tegelijk eten, vooral niet met uitjes. Daar heb je dan weer geen gen.

 219. @HelenZ Smith,
  Op grond van mijn kaashaat is (door een surinamerT nota bene) zelfs weleens getwijfeld aan mijn Nederlanderschap..

 220. @Antisoof

  Alleen met zoute drop is het een delicatesse.

  De combi met honig- zoete drop en wiebertjes, is af te raden.

 221. @ Piq

  Wil je me dood hebben? Mag hoor. Moet toch een keer gebeuren en als ik jou daar een plezier mee kan doen, dan is dat meegenomen.

  Nog voorkeur voor de methode?

 222. @Antisoof
  Lijkt mij ook geen goed idee, ik ga liever gewoon dood.

 223. @Jos

  Ik vind de term kaaskop dan ook een belediging voor osm.

 224. @Piquant,
  zgn haringdrop vind ik ook wel gaan hoor.

 225. @Bob Plop

  Geen voorkeur 🙂

 226. @ Piq

  Vraag dan maar eens rond. Er zijn nog wel een paar op internet die me wel naar gener zijde willen zien vertrekken. Kunnen jullie je verkneukelen over de methode om mij om zeep te helpen.

 227. @Bob Plop

  Correctie: *Ik heb er geen enkele behoefte aan, jou of iemand anders naar de eeuwige slaap te willen verbannen. Het was alleen maar om het inkoppertje. Snap dat nou !!!

 228. Een mens zijn darmen zijn zowieso te lang om (te) veel vlees te eten. Maar, dat ruik je natuurlijk ook al. Als je ruikt dan heb je iets verkeerds gegeten.
  Het is allemaal zo logisch. En over smaak valt niet te twisten. Maar toch denk ik dat mijn smaak t beste bij mij past, dat kun je er dan weer wel over zeggen.
  Mijn laatste tautologie moet ook nog geboren worden.

 229. *gaat ruimte maken voor de volgende maaltijd*

 230. Vroeg ik vandaag bij 3 vis-leveranciers om t heerlijkst van de vis; hom en kuit. Niet dus. Uitverkocht, oh het kaviaar der visschen.

 231. @Antisoof
  Dat bijna net zo vies als kaas. Hom en Kuit……..

 232. @HelenZ,
  Ja, je lust iets of niet. Zo vind ik echte kaviaar (nou ja, de ‘echte’ neppe van de Lidl dan) weer niets aan. Maar wat vind je er vies aan?

 233. De textuur en de smaak. Maar ik vind échte kaviaar ook vies.

 234. Een chocolade croissant vind ik dan weer sensueel voedsel.
  Zonnetje schijnt, je neemt je zwarte, sterke koggie en je twee chcolade croissants….. Kweet niet tis gewoon hitsig eten.

 235. Vandaag trouwens ook heerlijk buitenshuis gedineerd.
  tsja, je mot wat.
  Heerlijke patat-frites, zónder mayonaisse, dat dan weer wel. Kortom, de maaltijd mag best eenvoudig zijn.

 236. Croissants zijn voor mietjes. Een echte vent een een worstenbroodje.

 237. @Bob: gheghe. Je hebt gelijk. Roseetje?

 238. Hé Vlunk, je onderwerp is op Radio1. Alleen ze geven er een ‘aparte’ draai aan.

 239. @ Raar

  Mag het een rosébiertje zijn of een Jilzz?

 240. Hm, alleen nog Hertog Jan.

 241. Godverdomme, Soof, wil je er niet tussendoor tetteren als Raar en ik met elkaar een gesprek voeren?

 242. @ Raar

  Sorry dat ik ons gesprek even moest onderbreken.

  Ik bedank beleefd voor de Hertog Jan, maar sla het aanbod af.

  Ontrieft het je als ik de wens uit een Canei te nuttigen?

 243. @Bob Plop
  Ja is goed. Laat je t wél even weten wanneer t duet beëindigd is?

 244. *geeft Soof een kwartje*

  Ga maar een ijsje kopen, dan roep ik je zo wel

 245. Ach, wat maakt het ook uit. Hoe meer zielen, hoe voller de hel.
  Kom maar naar beneden en sla je slag!

 246. *Heidje aanpakt en ijsje gaat regelen*

 247. *gitootje nuttigt*

 248. Oak
  Waarom drink je toch in ’s hemelsnaam eau de cologne?

 249. *Helen links en rechts meerdere draaien om de oren verkoopt*
  PETS PETS PETS PETS
  *vloekend door de tent stapt omdat dit weet nodig was*
  Ga je schamen ! Onwetend piemolloos mensch !

 250. weet = ook weer
  *zichzelf vanwege tiepteringtiefus pijnigend*

 251. @Oak

  Slaan is niet liev…. en gin is gewoon eau de cologne. Vies yukbah!

 252. *nogmaals louterend-tuchtigend optreedt*
  PETS PETS PETS
  Ik heb het over giTO !!
  Lekker !
  *drankje aan onwetend pimolloos vrouwmensch aanbiedt*

 253. Canei??

  Hm, alleen bij een stukje overjarige oude Beemster, met van die witte zoutkristallen, die volle geur… Hmmm

 254. *”e” toevoegt*

 255. @HelenZ 22:17
  Raapsteeltjes en koolrapen smaken me alletwee niet zo.

 256. Hee RRRR !!
  Vanaf morgen werk ik in 070, op papier.
  En ik verhuis er binnenkort naar toe 😉

 257. @Oaki: Lekker dicht bij het strand!!
  Ah, mooi, een eigen huis 🙂

 258. Lul.
  Natuurlijk weer geen eigen huis…
  Grmbl 😉

 259. Ik zat ooit met een maat van me in een vissersdorpje aan de Zwarte Zee in de kroeg en raakte aan de praat met de lokale visserijpenose. Zwarkijkende noordkust Turken met een gezonde dorst en allen voorzien van een mes dat in de gemiddelde keuken niet misstaat.
  On ze aanweizgheid viel als curiositeit wel in de smaak en één van onze tafelgenoten besloot ons op een lekkere hap bij de borrel te trakteren. 5 minuten later kwam hij terug met een gegrilde schapenkop. Als gast hadden we recht op de lekkerste stukken. De hersenen en de tong smaken heerliijk moet ik zeggen. Alleen het oog smaakt eigenlijk nergens naar, bovendien heeft een textuur die doet denken aan een oude fietsband.
  Maar goed, een goede gast eet alles. En met een paar glazen raki spoel je eigenlijk alles wel weg, zelfs fietsband en schapenoog.

 260. Teruglezend: Ik had er wel een topic van kunnen maken. Pica heb ik ook al: http://lenslog.files.wordpress.com/2008/07/schapenkop.jpg

 261. *verder gito-en gaat*
  Have fun, tot snel !

 262. Steeds meer debielen op Twitter.
  Zo wordt ik gevolgd door http://twitter.com/PennyMoffi27430 en door http://twitter.com/equilino
  Binnen een half jaar is Twitter net zo dood als Secondlife.

 263. @Cookie

  Het verval is ingezet, toen ik je begon te followen. Had je kunnen weten.

 264. @ Piq
  Op Twitter ben jij eigenlijk ook alleen maar aan het spammen. Maar dan wel voor het goede doel, dat kan ik wel waarderen.

 265. Ik heb wat moeite om die 2000 personen te volgen op twitter. Ik F5 daar meer dan hier

 266. Hm, ik vind het vooralsnog wel een geestig medium, twitter.

 267. In hetzelfde Turkije ben ik overigens een paar dagen later enorm gefeteerd op een 8 gangen menu zoal sik het in NL nog nooit ben tegengekomen. De hoorn des overvloeds is daar bedacht, werkelijk waar. En dan ook nog twee obers per tafelzitter. Ik denk dat mijn gastgever er een maandsalaris aan besteed heeft.

 268. @Cookie

  Free publicity. Ik kan toch niet net als al die anderen, zeggen dat ik koggie ga drinken enz.

 269. Ook in Turkije:
  – Ruim 2 kilo kippenlevertjes bij de borrel (met drie man)
  – Vis uit de boot zien worden geladen en nog geen half uur later gegrild op je bord vinden.
  – Vijgen vers van de boom
  Cullinair gezien is Turkije een belevenis die ik iedereen gun.

 270. Ik gebruik Twitter met name om te cyberstalken.

 271. Overigens @Piq, bij jou in de regio in Fr hebben ze heerlijke worst weet ik me te herinneren. Een meter lang, opgerold op de gril met kruiden uit de achtertuin. Heerlijk.

 272. @Cookie

  Ze hebben idd veel lekkere dingen. Ikzelf vind een bord spaghetti met safraansaus en schaaldieren (ook net gevangen) ook niet zo slecht.

 273. Paella is overigens het Catalaanse woord voor ‘kliekjes’. Synoniem voor ‘jammer’.

 274. tjemig, na middernacht en nog steeds on-topic, het wordt hier nog braaf.

 275. En Calamaris is Spaans voor fietsband.

 276. @Hiebe?

  Begin jij maar met een ander onderwerp. Wij haken net zo gemakkelijk in.

 277. @Piq
  In elk geval noord van de pyreneeën blijven als het om lekkers gaat.

 278. @Cookie

  In de Pyreneeen begint het al bedenkelijk te worden. Ervoor blijven !

 279. @ Piq 0:32
  Ik begin anders pas net

  Aan de oude binnenweg in R’dam verkochten ze vroeger broodje met gebakken spekjes. Heerlijk als je net de coffeeshop uit kwam rollen.

 280. @Piquant: Probeerde ik net nog op een ander medium: geen aansluiting. Om dan maar on-topic te blijven: ik lust bijna alles behalve witte kool, komkommer en spruitjes.

 281. @Hiebe?

  Op een ander medium lukt het je niet en daarom kom je hier? Zijn wij B keuze?

 282. Die schaapskop van Cookie zou ik ook twijfels bij hebben.

 283. @ Piq 00:25
  Exact. La femme qui se couche (of hoe ze ook alweer heet) is hoog genoeg.

 284. Fr 1975:
  Pain de campagne avec crème de marrons.

 285. @Cookie: slaat op je verhaal, hoor….

  @Piquant: Probeer al uren iemand te bereiken, lukt niet echt. Wordt inmiddels ook een beetje laat om toeters en bellen te hanteren.

 286. Gebakken uitjes zijn dan weer in Denemarken op z’n best.

 287. @cOOKIE

  Ik zie geen oo.25

 288. @Cookie

  Nu heb je wel genoeg laten weten dat je een globetrotter bent. Boodschap is aangekomen. 🙂

 289. Aan Fr heb ik slecht één slechte cullinaire herinnering. De eerste avond voor de tent, na het het uitladen van de R4 en het optuigen van de Alpenkreuzer aten we altijd Ravioli uit blik. Jegh!
  Dan liever schapenoog.

 290. @Cookie

  Zo zo , ook al in F geweest?

 291. In Fr stonden ook altijd van die borden die waarschuwen voor Gravion. En het dan toch op je bord vinden ’s avonds, met tomatensaus. 😦

 292. Gravion? geen idee, ken wel een graviton, maar dat is heel iets anders.

 293. @ Piq 0:44
  En dan heb ik het nog niet eens gehad over wat ik bij de koppensnellers in Nieuw Guinea te eten heb gehad. Of wat de hottentotten me hebben leren eten.

 294. @Hiebe?
  Gravida ken ik ook, maar kun je niet eten.

 295. @Cookie

  Die verhalen ken ik al van je. Daar kun je met goed fatsoen, niet meer mee aankomen. Maar vertel wel even over die vrouw die je ontmoette in de binnenlanden van Borneo.

 296. @Cookie

  Hahahaahahaaha, wat ben je weer grappig. Kuz

 297. Blokje kaas ronddeelt http://www.tiscali.nl/images/9/8/kannibaal.jpg

  Het was me een smakelijke avond. Gegroet allen.
  * oventje *

 298. @Cookie

  Slaap en droom lekker.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: