Mexicaanse griep (Piquant)

niezende-vrouw1

Het grijpt om zich heen. Is het niet de Mexicaanse griep dan is het wel de Q koorts. Maandenlang worden we gewaarschuwd , niet alleen voor de gevaren van de Mexicaanse griep, dan wel voor de enorme problemen die dat zou veroorzaken. De economie zou er nog verder door in een recessie raken. Grote groepen werknemers zouden weken uit de relatie zijn.
Handige werkgevers, waren al op zoek naar 55+ ers, om de werkplekken van de zieke werknemers op te vullen. 55+ ers zouden min of meer immuum zijn voor het griepvaccin.
Fabrikanten van desinfecterende zeep en andere desinfecterende zaken, lopen handenwrijfend in de rondte en hopen op uitstel van het drama. Hoe langer de griep uitblijft, hoe beter het voor de zaken is.
Persoonlijk ken ik niemand die de griep heeft of heeft gehad, maar dat kan allemaal nog komen.
Ik hou mijn hart vast, ik zie me al met een bakfiets boeketten bloemen door de stad rijden. Niet dat ik ze persoonlijk ga afgeven, daar huur ik een 65+ er in.
Al mijn deurmatten heb ik maar vast doordrenkt met lysol, de deurknoppen worden telkens als er iemand binnenkomt en na vertrek, ontsmet. De WC deuren zijn voorzien van codesloten en die geef ik niet prijs. Over mijn lijk!!
Kortom , ik heb me voorbereid op de grote ramp die ons te wachten staat.

Waar ik dan weer eens geen rekening mee heb gehouden, dat een man, die maar over een gilet lijkt te beschikken, over de ruggen van de nietsvermoedende TV kijker,fors zijn zakken lijkt te vullen.

Als het waar is dat Ab Oosterhaus, wie kent hem niet, 10% van de aandelen bezit van het bedrijf dat het vaccin tegen de griep ontwikkelt, dan wens ik hem per direct, de ernstigste vorm van de griep , gecombineerd met de Q koorts toe.

Advertenties

83 Reacties to “Mexicaanse griep (Piquant)”

 1. Ik kom regelmatig op een ministerie en zit dan bij ambtenaren op hun werkkamer een uurtje te klessebessen. Enfin u weet zelf hoe het zit, Hens z’n verwarming moet deze winter ook lekker op 20 kunnen blijven spinnen, maar daar gaat het nou niet om.
  De ene keer zit ik op zo’n hogergelegen hoekkamer aan de fraaie glazen tafel met een espresso in een schattig kopje met het ministerie-logo erop, een andere keer met een plastic bekertje tussen de muur en zo’n verdrietig vergadersetje in een kamer die stampvol staat met gestapelde archiefdozen. Het kan verkeren. Wat wilde ik vertellen? O ja.
  Waar ik ook terechtkom, elk halfuur wordt er aan de deur gerommeld, kort daarna gaat-ie op een kiertje en kijkt een medelander om het hoekje of het gelegen komt; wanneer die dan ontdekt dat wij daar zitten “te werken” moet het ontsmetten van de deurkruk aan de binnenzijde op een latere ronde wachten.
  Ik heb mij laten vertellen dat daar drie fte mee is gemoeid. Ik weet niet of dat veel of weinig is. Maar ik weet wel dat het uitsluitend aan de gangzijde ontsmetten van deurkrukken een weergaloze metafoor is voor het “beleid” van dat ministerie. En voor het verschijnsel H1N1 in het algemeen.
  Verder heb ik er nog allerlei gedachten over, maar ik kan heel goed mijn mond houden.

 2. @Hens
  Dat bedoel ik nou. Drie fte’n , zo halen ze nooit het “target”om de ambtenaren met 13.000 te verminderen en dat allemaal door Ab Oosterhaus.

 3. Ola que tal?

  zakken vullen indeed.
  en we hebben nog een overschot aan oudere mensen die werkloos en graag willlen *kuch*werken.
  Alhoewel een bakfietsen natuurlijk weer een gat in de markt is.

 4. @Drempel

  Hoi! bakfietsen (iets kleiner uitgevoerd) zijn in 020 allang de nieuwe patserbakken. Kinderen worden ermee naar school gebracht.

 5. Kleine bakfietsen dat zijn die gepatste eon-fietsen

  Nee, een ouderwetse bakfiets, waar je bij wijze van spreken twee lijken naast elkaar kan leggen.
  Zo kan je naast bloemen bezorging, gelijk een uitvaart service houden.

 6. Even op de redactie letten Piq. Die rammelt nogal 😉

  Ab (Albertus Dominicus Marcellinus Erasmus) Osterhaus… Weet je? Soep, opdienen, heet.

  Het is alweer zichtbaar welke populistische politieke partijen staan te springen om er schande van te spreken. Als dat stemvee nu eerst eens de moeite neemt om te onderzoeken wat er exact gebeurt bij ViroClinics, als ze gewoon even de moeite nemen om uit te pluizen wie nu écht grotendeels eigenaar van ViroClinics is (Erasmus Universiteit), dan komen ze tot de ontdekking dat ViroClinics geen farmaceutisch bedrijf is in de zin van pillen draaien en winsten opstrijken maar dat het hier gaat om een kennisinstituut dat door het deels commercialiseren van kennis in staat is de eigen broek voor een belangrijk deel op te houden.

  Als dat geen loflijk streven is…

  (Als dat geen lange zin was…)

  Wat moeten ze dan? De opgedane kennis binnen de eigen deuren houden zodat de wereld niet geholpen is met alle onderzoeken en resultaten daarvan, die deels door de belastingbetaler gefinancierd worden?

  http://www.eur.nl/informatie_voor/bedrijven/samenwerking/viroclinics/

  Het moet eens afgelopen zijn met al dat “schande” schreeuwen zonder eerst even na te denken over wat er nu werkelijk aan de hand is. Maar goed, anderzijds is dat ondoordachte gedrag altijd weer handel voor issues managers 🙂

 7. @drempel
  Een niche in de markt. Een zwart lakzeil, want het moet wel in stijl en we hebben een nieuwe tak in de lijkenindustrie aangeboord.

 8. @Sytze

  Ik schreef ook “als het waar is” .En zo niet dan is er niks aan de hand. Ik heb het bericht in Elsevier gelezen en dat vind ik een redelijk betrouwbaar medium.

  Ik moet wel altijd glimlachen om je optimisme.

 9. Ik beschuldig jou niet Piq 😉

  (Beschuldigen is voor pessimisten en complotdenkers)

  Ik wil slechts de PVV en het CDA een veeg uit de pan geven. Het is jou niet aan te rekenen dat daar een zootje domkoppen zit te slapen.

 10. @Sytze 10:23

  Heel liberaal van je 🙂

 11. Dank je drempelloos 😛

 12. @Sytze

  PVV en CDA , gaan we elke dag vegen uit de Piqpannen geven. Ik zal ook ff meedoen met de 🙂 🙂 🙂

 13. We geven ze vegen uit de pan totdat ze breken, totdat ze het opgeven.

  Hou Zee!

 14. CDA na na na na na ; PVV weg ermee. Zo, kan ik nu gaan douchen. Ik heb mijn verzetsdaad voor vandaag er weer opzitten.

 15. Ik vind dat we wel wat socialer kunnen worden.
  Niet alleen PVV en CDA, gelijke monniken gelijke kappen.

  Doet dan een tsunami in den haag
  Hoef je ook niet meer te vegen maar is gelijk goed schoon spoelen

 16. @drempel

  Er moet iets over blijven om je aan te ergeren. Step by step.

 17. Ab Oosterhaus mag blijven en Fleur Onaangenaam moet weg.

 18. Ah, alweer opgelost. Geen griep, geen belangen.
  Beste preventie blijft toch blij zijn. Kan hiermee:
  http://www.youtube.com/watch?v=xFgHbrH6YNs

 19. Vonk & Fien back in town.

 20. Zo is dat. Al waren ze nooit weg – alsof ik die ooit laat gaan.
  Ze maken het goed (kunnen geweldig tuinieren zoals u ziet), wegen samen inmiddels vijf kilo en babbelen heel wat af. Vooral Vonk heeft hele verhalen en is dol op tentjes bouwen, wat ook gepaard gaat met royaal verslag. Fien is, zo schuchter als ze binnenkwam, een echte vrijster geworden; ook niet zonder geluid, ze verslikt zich soms in het overenthousiaste spinnen.

  OT. Wilt u dat horen? Binnenkort gaan we naar de beurs en is een beperkt aantal aandelen (tegen hoge inzet) beschikbaar.

 21. Spinnen is leuk, ik doe dat ook regelmatig 😛

 22. Hoi Kuskip! Ik heb je gemist 😉

 23. *even een gratis iPod Touch scoren bij McGregor*

  Ik heb toevallig toch een nieuwe jas nodig…

 24. Ha Sytz, mij gemist? Nergens voor nodig hoor. Geen nieuws, goed nieuws 🙂

 25. Mocht je het nog niet gezien hebben, doe dan gauw even kijken naar Pauw & Witteman van gisteravond http://tinyurl.com/ycynqje en geniet hoe Giovanca Ostiana de vloer aanveegt met Fleur Onaangenaam: “Ik vind je nu nog heel leuk, dus laten we het alsjeblieft zo houden… Curaçao heeft niet Nederland gevonden, bedenk dat wel, Nederland heeft Curaçao gevonden, en ook op welke manier… het is jammer dat dat niet in de geschiedenisboeken staat en dat we over allerlei andere dingen leren, want anders wist jij het ook.”

  Trouwens, ook die nieuwe professor met dat bos hout voor de deur kreeg van onze knuffel-Antilliaanse eventjes een crash-course ‘Social Impact of Social Science’ voor d’r kiezen: “Is het ook niet heel erg interessant dat u eens gaat onderzoeken waarom het zo is dat er heel van die Antilliaanse gezinnen of ook andere gezinnen zijn waar zo tegen dat werken wordt opgezien, zodat Nederland nu niet denkt dat die Antilliaanse gezinnen gewoon maar een beetje aan het chillen zijn en denken van hééé, maar dat je ook begrijpt dat er vanaf vroeger een achterstand is, is dat een idee?”

  Het was in één woord wereldtelevisie, vooral vanwege die onuitwisbare smile op dat prachtige gezichtje. En ook nog heel aardig in d’r vak:

  http://www.youtube.com/watch?v=BzZyy39rwkQ

 26. (14:39) Hens, aangenaam, Kippie.
  Uitzending gezien en inderdaad, Giovanca stal de show. Getalenteerd, energiek en niet onbelangrijk: persoonlijk niet gehinderd door vooroordelen. Althans, niet merkbaar, al had die song van Boeien wel stevige impact op haar jeugd gehad.

  En toch, het argument dat NL naar Curaçao was gekomen en niet andersom (slavernijverleden) vind ik inmiddels ook geen goedpratertje meer voor begrijpelijk achterstand. Of dat er daarom nog vergoed moet worden aan het eiland.

  Fleur Agema heeft iets kouds over zich, moet ik bekennen, al lijkt ze wat losser de komen in haar optredens. We kunnen er eenvoudigweg niet omheen dat er onder Antilliaanse jongeren best wat problemen zijn. Niet alleen met jongeren overigens…
  Ik heb onlangs het genoegen gekend (echt wel) een van de eerste immigranten als geliefde te hebben gehad. Die bleek een variant op Heer Olivier. Liegen en bedriegen. Maar wel zo innemend dat het aanvankelijk gewoon niet opviel. Een klik door alles heen: leeftijd, kleur, cultuur. En dan uiteindelijk alle stigma’s in drievoud bevestigen.

  Ok, da’s één verhaal. Edoch, op het totaal geen reclame voor het in stand houden van een zekere zieligheidshouding.
  Nee, kijk (ook de Antillianen) dan inderdaad liever naar Giovanca.

 27. Inmiddels is bekend geworden dat Oosterhaus geen directe financieele
  belangen heeft.

 28. Voila, net wat ik dacht.

  Al die paniek wederom voor niets geweest.

 29. @hee
  Kuskip
  Doe Vonk en Fien eens op vakantie naar mij?
  Ja, ik heb gisteravond ook genoten van de charmante, humoristische manier Giovanca, bloemetje Onaangenaam, van repliek diende. Die had er niet van terug. Nu ook haar faux pas over AB Oosterhaus erbij. Die heeft geen topdag vandaag.

 30. Hé Pique, Fien heeft (zoals je kon zien in de kruiwagen) bijna d’r rijbewijs. Du moment dat die in de pocket is, komen we eraan – Vonk zal navigeren.

  Ja, ik kom mee. Da’s de enige voorwaarde.

  Overigens, Fleur had graag eerder duidelijkheid gehad over Oosterhaus’ belang, al dan niet. Dat was geen faux pas van haar. En Oosterhaus zou de eerste en de laatste niet zijn geweest als er wel belangenverstrengelingen hadden gespeeld. Mind you, dit ging en gaat om gezondheid. Heel goed om hier kritisch over te zijn.

  Oh, en dat ze nou net de getalenteerde Giovanca aan tafel trof, doet verder niks af aan de wezenlijke problemen met een relevante groep Antillianen.

  *gaat nog wat rondjes met Fien door de tuin oefenen*

 31. Kippie, aangenaam, Hens.

  ’t Is waar, het kolonialisme-argument raakt wat sleets. Maar waarvan eigenlijk? Toch niet omdat wij het er in Nederland zo vaak over hebben.

  War het om gaat, en dat verwoordde mevrouw Ostiana heel goed vond ik, is dat Nederland de Antillen best op eigen benen mag gaan zetten. Het is er wel een beetje laat mee, maar beter laat dan nooit. En het toontje kan dan wel een beetje anders. Je kunt een rijksdeel nu eenmaal niet in de papiervernietiger kwijt.

  Het is met alle machthebbers altijd hetzelfde verhaal: als je ze herinnert aan de verantwoordelijkheden die aan hun positie zijn verbonden (en ja, die gaan met kosten gepaard), dan is ineens alles de schuld van de onderliggende partij waarmee geen afspraken te maken zijn en voortdurend in de luie chill-houding terugzakken. Zegt men tegen elkaar op de Haagse, tussen tee 17 en 18. “Nee, dat meiske van de PVV is zo gek nog niet. Nou, wat doen we morgen? Stukkie rijen bij Lauswolt?”

 32. @Kuskip

  Mevrouw Agema had misschien eerst even her en der wat onderzoek kunnen doen alvorens moord en brand te schreeuwen. Maar daar is mevrouw natuurlijk te lui en/of te dom voor.

 33. (17:21) Hens, ik denk dat het kolonialisme-argument wat sleets is geraakt doordat er inmiddels een hoop veranderd is. Namelijk dat slavernij niet meer, en al een hele tijd niet meer, gebezigd wordt. Ergo, er wordt overzees geïnvesteerd (ook met ontwikkelingshulp) en voor hen die vrijwillig hierheen komen, staan (indien gewenst) ook batterijen hulp- en ondersteuningstroepen klaar.

  Kortom, je beroepen op aangedaan leed op voorouders is achterhaald.
  Wat betreft politiek, ik denk dat er inderdaad een hoog gehalte ‘glas-plas-was’ heerst. Toch schat ik dat de PVV onderschat wordt. Waarmee ik niet zeg erop te stemmen, wel dat de gevestigde orde erdoor wakker geschud wordt. En flink ook.

 34. DE PVV wordt niet onderschat;maar ernstig overgewaardeerd.

 35. (17:38) Vanhuisuit, zij heeft, als ik het wel meen, vragen gesteld over Oosterhaus’ mogelijke belang. En met haar trouwens velen.

  Wist u het tot vandaag hoe het zat? Eerlijk zeggen.

 36. Ik niet; ik wist dat tot vandaag niet en nu weet ik precies evenveel als gister.
  Intussen heeft mevrouw Agema wel een hoop ophef over niente gemaakt.

  Mijn punt is overigens dat zo’n kamerlid zelf wel eens wat mag onderzoeken om te bezien of het terecht is om een Minister naar de kamer te roepen.
  Maar dat heeft mevrouw niet gedaan.

 37. (17:41) Vanhuisuit, het ligt er maar aan op welke criteria je beoordeelt.
  Ik zie het als een club die zaken open durft te gooien. Vragen stellen. Kritisch zijn. Net als de SP. Typische oppositiepartijen.

  Moet je ze aan het roer hebben? Mwuah…
  Opschudden is altijd nog wat anders dan beleid maken.
  Echter in het opschudden onderschat ik ze niet…

 38. (17:47) Vanuisuit, dan kun je vandaag prima bijlezen. Hierboven al gepost. http://www.spitsnieuws.nl/archives/varkensgriep/2009/09/osterhaus_geen_belangenverstre.html

  De ophef over belangen van de minister zelf, dat wil je louter Agema aanwrijven? De media was er vol ingedoken. En laten we wel wezen, niet om een onbenullige kwestie. Al maanden worden wij burgers voorbereid op die naderende megagriep. En ook hoe deze cactuskuch bedwongen zou worden met een royaal ingekocht middeltje. Over de 30 miljoen vaccins… ja ja, ook voor de Antillen.

 39. Kijk, daar verschillen Kuskip en ik nou van mening. De PVV moet aan het roer, the sooner the better. Ik geef ze zes maanden, dan heeft het CDA-establishment in de ambtenarij ze helemaal het snot voor de ogen gemanipuleerd en zijn we in één klap bevrijd van dat stelletje puberale wereldverbeteraars.
  Wat blijft is dat de gevestigde partijen een enorme blunder hebben begaan door aan het eind van de twintigste eeuw hun populisten aan de dijk te zetten. Ik noem een Wiegel, een Pronk, een Mateman. Toen die het zwijgen was opgelegd, kwam een heel volksdeel dwars door all gezindten los in het electoraat te hangen. Daar hebben diverse menners gebruik van willen maken, maar tot nu toe was niemand zo succesvol als Wilders. Da’s knap, maar vooral oliedom van de grote partijen.

  Uw en mijn hoop lijken gelijkgericht: de onderbuik van Nederland weer het zwijgen opleggen. Maar misschien heeft u wat romantischer ideeën over hoe dat doel te bereiken is. Ik denk dat er maar één oplossing is, namelijk dat de gevestigde partijen elk weer hun deel van het populisme in hun gelederen opnemen. Hoe eerder blijkt dat een partij zonder bestuurstraditie en zonder vergroeiingen met het ambtelijk apparaat onmogelijk kan regeren, des te eerder kan dit scenario een aanvang nemen.

 40. (18:04) Hens, “dan heeft het CDA-establishment in de ambtenarij ze helemaal het snot voor de ogen gemanipuleerd en zijn we in één klap bevrijd van dat stelletje puberale wereldverbeteraars”.

  What?!?
  Dat zou dan geen prijzenswaardige daad zijn.
  En ik heb het dus ook totaal niet op de kruisbestuiving van geloof en bestuur. Nederland is tot op heden dan ook niet seculier, zoals het eigenlijk wel zou horen (volgens de grondwet ook).

  Onderbuik van Nederland het zwijgen opleggen? Ik?
  Bepaald niet. Ik wil ze horen. En dan kijken wat relevant is. De mond snoeren waar het moet, want lang niet alle onderbuiken produceren goeie poep. Sommigen zeker wel.

  Ik kom er nog op terug. Moet nu de woningbouw Van Jetje geven.

  ’n Avond.

 41. Ha, Kuskip terug en meteen een pittige en interessante polemiek en laat ik het nu toch ook eens met vanhuisuit eens zijn/
  Met Hens trouwens ook. Bah, wat ben ik toch een allemansvriend. Komt omdat ik gisteren berouw kreeg dat ik toen ik 7, 8 jaar was, niet met Agnes wilde spelen.

 42. Ik vraag me af welk deel van de PVV-aanhang ambtenaar is…

 43. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Welke delen heb je zoal?

 44. Meeleeft met Piq d’r berouw.

  Spaansche griep flauwekul, zelfde als je handen wassen na het toilet.
  Iedereen zit met zijn tengels aan de waskranen voor de handen gewassen zijn en draait ze na het wassen weer dicht zodat de beestjes alsnog op je handen zitten, alleen dan ook tientallen anderen..

 45. @KzK

  Vooral het onderbuikdeel waar veel mensen mee denken. Dan is er nog een deel dat met het aanhangsel daaronder denkt.

 46. @Sikkeneur
  handen wassen na het bezoek aan de WC vind ik zelf wel een prettige gewoonte. Weet ook niet waarom 🙂

 47. @Sikkeneur
  Je hebt wel gelijk dat je het in openbare WC’s beter kunt laten en vooral ook de deurknop niet aanraken!!!

 48. Ik ga geeneens naar mijn eigen wc meer, pis wel in de tuin en van die handige wegwerpdoekjes om de handen schoon te vegen ;D

 49. uche uche, Caramba.

  / o jee

 50. * aandelen tena lady inkoopt *
  /jeweetmaarnooitwanneerhetgezeikbegint

 51. virale-dicky

 52. Ik was nooit mijn handen. Ik ga zo vanuit het toilet aan het gehakt kneden, de kip snijden of iets anders voedselbereidends doen. En ik ben nooit ziek.

 53. Mijn gasten wel, maar dat zijn watjes zonder weerstand.

 54. Ik pis juist express over mijn handen om extra veel weerstand op te bouwen. Daarna bevuil ik de bril, de vloer en de muur. Dat wil zeggen, bij anderen.

 55. Haaaa @helen,
  hm heerlijk die gehaktballen bij jou.
  Hoe waren de spaanse stierenballen?

 56. Je handen wassen na het piesen is echt enorme onzin. Als je niets mankeeert is je urine ongeveer het schoonste wat er is.

 57. @Cookie
  Ik heb de onhebbelijke gewoonte om wel mijn handen na het piesen te wassen, maar wat Sikkeneur schreef en als ik die handdoeken zie….. dan is het beter om dat niet te doen.

 58. Vandaag nog iemand iets van Fleur A gehoord of heeft ze opeens de Mex griep?

 59. Misschien is ze er even lekker helemaal uit: http://casper.frontier.nl/

 60. Stilte hier.
  Iedereen al met vorstverlet?

 61. @Cookie
  Ik heb hier juist een tropenrooster.

 62. De Oetlul
  Houdt jij de KLM 76T en Rayan Air 6241 even in de gaten.
  Dat gaat niet goed zo.

 63. Zo’n codeslot op de WC lijkt me niks.
  Zal je zien dat je je leesbril niet kan vinden als je nodig moet.

 64. @Cookie
  Als je het geheim houdt…. Het is 0000, heb je geen bril , zelfs geen wc bril voor nodig.

 65. 0000 is dus ook geen geheim meer…..

 66. memootje@mezelf morgen alle inlogcodes te veranderen.

 67. Zo en nu eerst een Drambuie, helpt ook tegen bacillen.

 68. @Sikkeneur

  ik doe met je mee, met een Calvados.

 69. Al is het zonde om daar toiletdeurknoppen mee te ontsmetten, gewoon de vlammenwerper erop na elk bezoek.

 70. @Sikkeneur
  Doe ik bij “oma’s “tips.

 71. @Piq, ook lekker een Calvados.

  Volgens mij ligt de rest met die spaans sprekende griep onder de wol uit te zieken.

 72. @Sikkeneur
  Na P en W wil er nog wel eens iemand achter de comp kruipen en zo niet, dan doe ik zo de lichten uit.

 73. Hoop dramatiek over die griep, die gewoon net als elke andere griep is (daar gaan jaarlijks ook tig mensen aan dood).

  Valt nog mee dat Den Haag nog geen alarmfase oranje heeft afgegeven.

 74. @Sikkeneur
  Ik ben voor alle zekerheid maar even naarf het zuiden vertrokken.

 75. Nou, ik doe hier ook zo de lichten uit, morgen 6.30u het warme bedje en Mw Sikkeneur verlaten voor een lange dag arbeid en brood op de plank.

  Was laatst naar de UIT-dagen en voor het eerst van mijn leven naar een Hiphop concert.
  Was best leuk om weer puber/teenager te zijn, al vind ik de meeste nederlandstalige rap/hiphop negatieve shit.

  Leuk band trouwens als begeleiding die ook het voorprogramma waren.

 76. Truste & out

  *KLIK*

 77. Sytze zegt: probeer eens een B&B

 78. Benedictine & Brandy…

  slaap lekker 🙂

 79. @Sytze
  Veel te sterk voor mij. Trusten.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: