Misstanden in een grote stad (Al_Caps)

smerige kamer 
Moewahahaa, hoor je als hij zijn computer afsluit. ´De virtuele wereld is van mij en dat zullen ze weten ook’. ´Iedereen die me niet bevalt, zal ik verbaal in elkaar slaan, mijn miljoenen publiek eist dit van me’
 
Op dat moment zet hij zijn oude monitor uit, en draait zich om. Het is een uur of 4 in de ochtend. Zijn huis is een puinhoop. Een berg met lege blikjes bier word afgewisseld door een stapel ongeopende rekeningen. Het is een zeer trieste  situatie en elke welzijnswerker zou direkt de GGD ingeschakeld hebben als ze er vanaf wisten, maar helaas is niemand in de echte wereld in hem geintereseerd, dus is er niemand in zijn leven die zijn problemen meldt. 
Het oude interieur is versleten. Althans, dat vond de vorige eigenaar die het bij de vuilnisbak achter liet. Het is een mooie vergelijking met zijn echte leven.
 
Je kunt zien dat de oude eigenaar van het interieur destijds zijn best heeft gedaan om kwaliteit te kopen, en het te onderhouden, maar nu is het gewoon op. Zo ook het leven van de bovengemiddelde logger. Vroeger had hij zo veel dromen, zoveel talent. Na zijn studie zou hij de IRL over nemen. Rechtstreeks naar de top was zijn enige plan en belofte aan zichzelf. Maar helaas. Nimmer heeft hij die belofte in kunnen lossen, sterker nog, zijn studie mislukte en vanaf dat moment ging alles berg afwaarts en een plan B was er niet.
 
‘Ik ben een god’ mompelt hij terwijl hij zijn bed in stapt.
 
Een uur of 5 later schrikt hij wakker van de deurbel. ‘Ach, het zal toch wel een deurwaarder zijn’ denkt hij als hij beseft dat hij geen vrienden heeft…niet beseffende dat het ook zijn redding, genaamd de GGD, had kunnen zijn.
 
Wordt vervolgd_!
 

Ik had laatst een gesprek met iemand die maatschappelijk werker is bij de GGD in Amsterdam over het feit dat zoveel mensen in de grote stad met flink wat problemen zitten.

 
Hij bezoekt in Amsterdam de probleem gevallen en het bovenstaande verhaal van onze boven gemiddelde logger is voor hem niet vreemd. Hij bezoekt regelmatig mensen met een probleem. Vervuilde woningen zoals boven beschreven komt hij vaak tegen, maar hoe vies dit voor de meeste van ons ook klinkt, voor hem is het dagelijkse kost. Zo is hij een maand geleden met de politie een woning binnen gedrongen waar ze de bewoonster vonden die al een 5 tal maanden in staat van ontbinding was, en de ratten aan het lichaam hebben geknaagd.
 
Je zou denken dat hij het rapport heeft gelezen en om die reden kan vertellen dat iemand 5 maanden geleden is overleden, maar dat blijken ze zelf te kunnen bepalen door in de ijskast op zoek te gaan naar kort houdbare producten, en dan een schatting te maken op basis van de houdbaarheids datum op die producten, maar ik dwaal af.
 
Het vreemde van ons gesprek was niet eens de lugubere verhalen van wat hij dagelijks mee maakt. Nee, het aller vreemdste was zijn opmerking ‘het word van kwaad tot erger’. Toen hij dat zei was het eerste wat ik dacht ‘O god, weer een rood getinte maatschappelijk werker die om meer geld gaat lopen vragen’, maar het vreemde was dat het deze keer niet aan het geld lag!
 
Hij gaf aan dat hij de hoop, dat dit ooit weer beter zal worden, heeft verloren omdat er tegenwoordig nog nauwelijks iets als sociale controle bestaat in de grote steden. Buren praten niet of nauwelijks met elkaar dus, als je die oude man een keer 6 maanden niet ziet, is dat niet erg. Sterker nog, dat is helemaal niet erg want dat eeuwige gezeik over zijn enige kleinzoon die in Australie woont begon 3 jaar geleden al oud te worden, dus waarom zou je de politie daar over inlichten.
 
Maar ook als je jou buren goed kent grijpen we vaak niet in.
 
Ik merkte aan alles dat hij de hoop dat dit ooit zou terug keren, had opgegeven. Dat kon je aan de uitspraak ‘ach, ik help wie ik kan helpen’ of  ‘Ik kan niet meer doen dan dat ik nu doe’ horen, maar in zijn ogen kon ik zien dat hij erg met dit probleem zit.
 
Dus mensen, loop is niet zo te zeiken dat het maatschappelijk werk in Nederland te veel kost, want het is je eigen schuld en je kan er wat aan doen.
 
Help me, help me als je de bovenstaande boven gemiddelde logger kent, neem dan contact op met de GGD of maatschappelijke instantie, ook de politie kan je er veilig over inlichten zonder dat dit soort mensen uit hun huis geschopt worden, want met onze hulp kunnen we de boven gemiddelde logger helpen met het opbouwen van zijn leven… en ons daarna focussen op het afbouwen van zijn virtuele leven.
 

Maar als je jezelf herkent, neem dan alsjeblieft zo snel mogelijk contact op met de GGD, die zullen je probleem vertrouwelijk behandelen_!

Advertenties

132 Reacties to “Misstanden in een grote stad (Al_Caps)”

 1. Piq,
  Het vorige topic is door von Zeikhoven geschreven, die naam stond er tenminste onder.

 2. Hulde Al_C!

  Ik vind het moedig van je dat je, ondanks dat je niet de beste in taal bent, een bijdrage aan deze blog levert. Voor het overige zal ik maar niet uitweiden over mijn (sociaal) darwinistische opvattingen… Of moet ik het zelfs bij Spencer zoeken?

 3. @ Sytze: Ghe, dat ik er niet goed in ben, zegt nog niet dat ik het niet leuk vind om te doen_!

 4. *kijkt om het hoekje, ziet caps kamer en is weer out*

 5. Hmja, de persoonlijke fittie uit het stuk zal ik negeren.
  Maar er wordt wel degelijk een probleem aangesneden, natuurlijk.
  Nou ja, dat met die buren en mindere sociale controle vind ik eigenlijk alleen maar een góed teken. Hoe meer ze me met rust laten, des te liever het me is. Ik ben niet zo van koffie en een nieuwjaarsbuurtborrel.

  Maar wat ook steeds erger wordt is hetzelfde verschijnsel met de familie. Ga je gewoon na een half jaartje opa bezoeken, moet je hem van de grond schrapen. Of opdweilen.

 6. Nou, effe lunzen dan maar.
  *plopt*

 7. Na een half jaar hebben de vliegen dat allemaal voor je gedaan Rodney.

  Nou, als dit geen voorzet voor een inkoppertje is…

 8. Je ziet het in de maatschappij maar idd ook in een familie.

  Maar ik zou, denk ik, niet in staat zijn om een lijk op te dweilen of schrapen zonder over mijn nek te gaan_!

 9. Dat maakt in zo’n geval ook weinig meer uit Al, de rotzooi dan toch al compleet.

 10. @ Sytze: Daar komt dan gegarandeert een paar liter kots bij als ik degene ben die het opruimt_!

 11. Al_Caps
  Ik ben het met Sytze eens. Leuk dat je een topic schrijft.
  Rodney heeft een punt. Een van de redenen dat ik in een stad wil wonen en niet in een dorp is dat je in een stad anoniem bent. In een dorp (in Frankrijk is het niet anders en kom ik net vandaan) letten mensen op elkaar en als het even kan, emoeien ze zich graag met je. Vaak wel goed bedoeld, maar ik ben er niet echt van gediend.
  Maar de keerzijde is natuurlijk dat je kan creperen en men zich daarmee ook niet bemoeit of het niet in de gaten hebben.
  Het is treurig als je als lijk een paar weken, dagen, maanden op de grond ligt; smerig ook, maar dan ben je dood.
  Erger is het als je niet dood bent en hulp nodig hebt.

 12. @HelenZ

  Sorry of eigenlijk sorry aan Von Zeikhoven. Ik was niet helemaal helder meer vannacht.
  Von Z dank!!

 13. @ PiQ: Het gaat ook deze keer niet om sociale contacten, maar om een beetje sociale controle.

  Als je merkt dat je buurman wat problemen heeft, of je hebt de buurvrouw van 90 al een tijd niet gezien, is het echt niet zo veel moeite om eens aan te kloppen om polshoogte te nemen.

 14. @Al_caps
  Natuurlijk doe je dat. Zelfs een vogeltje laat ik niet creperen. Het probleem in een grote anonieme stad is, dat je dat niet snel merkt. Wel als je ergens woont en je ziet de post en de krant een dag of 2 liggen en als je weet of iemand geen kinderen (in de buurt) of andere familie heeft. Het gebeurt al te vaak dat er “zombies” zijn die met niemand contact (willen) hebben.
  Hoe bereik je die mensen? Het is al vaker voorgekomen dat hulpverleners het of niet in de gaten hebben of niet adquaat reageren, afgezien van het feit dat gezonde mensen die niet op hulp zijn aangewezen, ook lelijk kunnen vallen, of een hart- of herseninfarct kunnen krijgen.
  *zucht* ik word er nog somber van ook.

 15. Dat scheelt de maatschappij behoorlijk wat geld ook dat dan weer aan andere dingen kan worden uitgegeven.

  Dat lijkt mij toch iets waar zowel Socialist als Liberaal het over eens kunnen worden_!

 16. @Al_caps
  Voor de bloggers kunnen we een vangnetje maken. De vaste bloggers “moeten”zich minimaal eens per 2 dagen even melden. Zij laten bij de bloghoud(st)er een 2e mail adres of telefoonnummer achter. Op de 3e dag wordt er actie ondernomen. Periodes van afwezigheid worden gemeld. 🙂

 17. Hoe bereik je die mensen?

  @ PiQ: Gewoon door ze eens aan te spreken, en als je dat niet durft kun je eens naar ze toe lopen met de vraag of je een rolletje WC papier kunt lenen omdat je dat bij de AH bent vergeten, iemand die is overleden zal niet zo snel een deur open doen.

  Ook hebben veel wijken in Amsterdam een buurt regiseur die polshoogte kan nemen… euh… als het je lukt om hem/haar tussen die spaarzame seconden’s dat ie werkt, tussen de lunch en de koffie, aan te spreken_!

 18. @ PiQ: Heel goed idee, maar ik heb niet echt het gevoel dat sommige willen dat hun bel_!

  Nee echt, dat word niet op prijs gesteld_!

 19. @Piq

  Ben ben de buurvrouw, die ik jaren niet gehad zien en nu is het te laat.

 20. @KIP Z KOP
  Kun je nog iets voor haar doen dat ze in ieder geval wordt opgeruimd en gelukkig zul je haar niet missen. 🙂

 21. @Piq 12:22

  Morgen komt de vuilnisman.

 22. @kip z kop
  Bedoel ik, je kan haar gelukkig nu buiten zetten. Doe je haar in een zak of zet je haar zo buiten?

 23. Boze roker rijdt banldeur aan diggelen. Pagina 420 teletekst.
  Commentaar Kip; en zo hoort het ook.

 24. @piq 14:25

  Het is niet al te koud. Dus ze kan wel zonder verpakking naar buiten.

 25. @kip z kop
  Komt ze eindelijk eens in de frisse lucht…

 26. @kip z kop
  Wat is een banldeur?

 27. @Al_caps

  Ben je tevreden? Ook al worden er grapjes overgemaakt, ook dat betekent dat erover wordt nagedacht.

 28. Daar moet bankdeur staan en daarmee zal wel weer een deur van een bank bedoeld worden.

 29. @kip z kop
  Ik vind het inrijden op een bankdeur weinig origineel en improductief.

 30. @kip z kop
  Doe jij mee met Piq’s vangnetje?

 31. @Piq

  Ik schrijf net dat ik daar al een begin mee heb gemaakt. Morgen maar eens kijken bij de overbuurman, die ik ook al sinds oudjaar niet meer heb gezien.

 32. @kip z kop
  Ik bedoel dat jijzelf ook “in de gaten”wordt gehouden.

 33. Ja, ik ben tevreden, maar dat was ik al toen ik vernam dat je hem ging plaatsen.

  Alleen zie ik er een fout in staan….en die brand op mijn netvlies_!

  Het is een zeer trieste en situatie en elke welzijnswerker zou direkt de GGD ingeschakeld hebben= Het is een zeer trieste situatie en elke welzijnswerker zou direkt de GGD ingeschakeld hebben

 34. Ach en die grapjes kan je ook van mij verwachten_!

 35. Er is een hoop aan leed “om de hoek” te doen. Ik krijg iemand aan de telefoon; een mevrouw Sperwer, nu blijkt dat Verwer te zijn, m aar ze was not amused dat ik per ongeluk de 2e keer weer Sperwer zei en ook nog de slappe lach kreeg.
  Ook daarvoor moet hulp komen, in de vorm van nazorg. Is allemaal niet geregeld dus.

 36. Zo heb ik mijn buurvrouw ook al zeker een paar dagen niet gesproken_!

  Want ze mag niet van me praten als ze der mond vol heeft 🙂

 37. @ PiQ: Het is een zeer trieste EN situatie = Het is een zeer trieste situatie

 38. Ghe, dan is ie, volgens mij, foutloos_!

  thnx

 39. nou…

  😉

 40. @Sytze

  Niet zo streng jij !!!

 41. Hier en daar wat lange woorden zoals probleemgevallen aan elkaar schrijven, kleine getallen voluit schrijven en er staat ergens “is” in plaats van “eens”. Dat is het wel zo’n beetje. Netjes dus.

 42. “geintereseerd” is ook nog een mooie, hoor, Sytze 😉

  Zonder gekheid, Caps, leuk dat je iets schrijft hier.

 43. Schiet me net iets te binnen…

  Als we nou een snuffelbrigade vormen, die door de straten van de grote steden rijdt, met van die getrainde honden en zo, die we leren lijkenlucht te herkennen…
  Vinden we ze zo.

  Ik bedoel, die ouwetjes hebben vaak een flink gevulde drankenkast. Zou zonde zijn als dat werd weggegooid.

 44. Ik heb trouwens een heel raar pistoletje filet américain hier…
  Het pistoletje is niet doorgesneden en de filet zit er aan de buitenkant op gesmeerd. Aan alle kanten.

 45. Sociaal programma om mensen met een psychose aan het werk te zetten_!

  Da’s een goed idee, maar ze hebben voor de zekerheid de scherpe dingen uit de keuken gehaald. Het ziet er vreemd uit, maar ik ga er vanuit dat ie zijn handen heeft gewassen voor dat ie je broodje smeerde_!

 46. Beweegt die filet americain Rodney?

 47. @Sytze
  Het broodje dreigde wel van mijn bureau af te kruipen, dus ik vrees dat-ie al een tijdje dood is. Die maden kunnen meer dan 2000 keer hun eigen gewicht dragen, las ik.

 48. En hopla, weer on-topic. Ik ben best goed bezig.

 49. Ik ga nu naar de ICE. Broodje en bier scoren in de restauratiewagon.
  Beierse weken bij Deutsche Bahn!
  Latorzzzzz

 50. @Rodney
  Jij doet ook echt alles om aan drank te komen. Oude mensen laten besnuffelen of ze al dood zijn ,maar wat nog veel erger is, naar een restauratiewagen ivm de Beierse weken (!) om een biertje te scoren????

  @Al_caps we moeten echt ingrijpen !

 51. @piq 16:43

  Het voordeel van zo’n trein is wel weer dat je daar niet eenzaam en alleen
  in dood gaat.

 52. In de geneeskunde worden maden soms gebruikt om slecht genezende wonden te helen. Dit wordt wel de madentherapie genoemd. Had ik nog nooit van gehoord.

 53. Het voordeel van zo’n trein is wel weer dat je daar niet eenzaam en alleen
  in dood gaat.

  @ Kip: Ik ga liever in mijn uppie dood dan dat ik door een mensen massa word doodgedrukt tijdens de spits_!

 54. Insecten worden vaker gebruikt voor medische doeleinden.

  idd Maden die verot vlees van een wond eten, maar zo heb je ook de wrattenbijter, een grote sprinkhaan die wratten verwijdert.

  Ook bloedzuigers worden medisch gebruikt.

 55. @kip z kop
  Die therapie ken ik wel maar het wil niet zeggen dat als er maden uit een wond kruipen dat het geneest…..
  De shocktherapie tegen depressies , hadden de Grieken al voor de jaartelling door sidderalen in een basin te laten zwemmen. Hup de patient er in en vrolijk er uit.

 56. Waar is antisoof als je hem nodig hebt?

 57. Er is ook een soort vis die goed is tegen psoriasis. Zo’n kanibaalvisachtig ding. Pas gelezen, op de televee en dan is het waar.

  Ja… er worden allerlei soorten dieren gebruikt in de geneeskunde.

  [/Vlunk mode on]

  En de artsen zijn de grootste ratten!

  [/Vlunk mode off]

 58. @ PiQ: Wil jij me ff uitleggen waarmee mijn depresie geholpen is als een vrouwtjes sideraal mijn jonge heer aanziet voor een wel heel erg uit de kluiten gewassen mannetjes sideraal_?

 59. @Sytze 17:17

  Omdat ik dyslectich ben zou ik graag een voorleespapagaai willen hebben.

 60. Aah, hij doet het_!

  Ghe, ik heb bewijs dat er in de Bijbel flink wat weg geknipt_!

  Ik heb hier een document in het koptisch van 40 na Christus met een citaat van Jezus die vele kenne, maar blijkbaar nog niet helemaal:

  En Jezus zei: Geef mij uw zwakken en zieken….Behalve Vlunk, nee echt, als ik Vlunk krijg dan kunnen jullie allemaal naar de hel lopen en kap ik er mee_!

 61. Vreemd, mijn berichten komen half door_!

 62. @ Sytze: Volgens mij heeft ie hier een ban, dus niet zo netjes om het dan over hem te hebben.

 63. @ Sytze: Ze doen het weer dus fuck *****_!

 64. Caps, damn it, hoe kom jij aan de foto van mijn kamer?

 65. @ L _ .e. – .o’t* 18.18

  Ga weg!
  Is het heus?

 66. @Oh Merde

  Ich mach die Augen zu
  Dann seh ich sie
  Ich sperr sie ein in meine Fantasie
  Ich mach die Augen zu
  Sie wehrt sich nicht
  Liebe ist für alle da – nicht für mich

 67. Toch lijk jij mij daar geen type voor, Leo.
  Voor vervuiling dan, he?

  Ik verdenk jou ervan zelfs het dopje van de tandpasta op de tube terug te doen.
  Of iemand die zijn pyama wast.

  Ja, he?

 68. @Oh Merde

  1) Stardrops

  2) ik slaap zoals de Here me geschapen heeft

  *bied nieuwe kans*

 69. *snik*

  Dit gaat mij toch aan mijn hart .. welliswaar minder dan het Veronica-schip, maar toch ..
  Het had iets gezelligs .. twee dagen je computer aan laten staan voor een nummertje van Clapton.

  http://www.z24.nl/bedrijven/it_telecom/artikel_99048.z24/Kazaa-duo_begint_met_betaalde_streaming_muziek.html

 70. @ Leo 18.36

  Ik haat oppurtinisme.

  Sorry.

 71. @ Leo 18.36

  Ik haat oppurtinisme.

  Sorry.

  You’ve lost me there.

 72. Nou, ik ga naar Ahoy ..

  Laters.

 73. Rodney heeft wel meer dan één punt. Zijn sterkste punt vond ik zijn eerste punt.

  Ik begrijp Piq dat je het format van je blog veranderd hebt? Een sterk concept, ik kan niet anders zeggen.

 74. Mocht iemand het cynisme van de laatste zin ontgaan zijn, ter verduidelijking. De laatste zin was cynisch bedoeld.

 75. De vraag is echter: waarom is die laatste zin cynisch bedoeld?

 76. @Al Caps.
  Leuk stuk. Maar met de analyse van die man ben ik het niet eens. Natuurlijk leven we in een geïndividualiseerde maatschappij, maar daar is eerder de industrie en het vervoer debet aan dan de mens zelf. Sinds de industiële revolutie is de de mens minder afhankelijk van de natuur. Door elektische stroom kan er nu ook ’s nachts gewerkt worden, door de auto en het openbaar vervoer kunnen we ook verder van het werk wonen. Nu worden man én vrouw aangemoedigd beiden te werken wat weer leidt tot het onstaan van nóg meer slaapsteden. En zo gaat dat maar door en door. Nu dienen we ook nog langer te gaan werken, ondanks de verregaande mechanisatie, het aargas, de kasse, etc.
  De zucht naar nóg meer economische groei is een oorzaak voor de onstane situatie. En dat is inherent aan een kapitalistisch economie. Die moet blijven groeien, anders gaat het fout.

 77. @kip zonder kop Zegt:

  donderdag 15 oktober, 2009 @ 16:51 bij PM

  Ja, dat klopt van de maden. Men kweekt speciale rottend-vlees-minnende maden en plaatst die op een niet genezende wond. Vervolgens eten zij wond goed schoon. Van echt vlees moeten ze niets hebben. Ik las erover en zag het op tv. De patient vond het eerst wel een beetje kriebelen, maar dank zij die maden mocht hij zijn been behouden.
  Zo denk ik trouwens dat er nog veel meer mogelijk zou kunnen zijn, mits we meer kennis verkrijgen, of iig de al bestaande vaak vergeten kennis samen ballen. Want er is veel vergeten en onbegrepen kennis. Denk aan hypnose. Daar wordt vaak lacherig over gedaan maar het werkt bij pijnbestrijding écht. Ook meditatie is een onderschat fenomeen, alsook het zgn placebo-efftect. Werkt allemaal echt (vaak).

 78. Lees jij altijd een hele log door Antisoof?

 79. @Sytze Vliegen Zegt:

  donderdag 15 oktober, 2009 @ 20:40 bij PM
  Nou, lezen, ik scan op begrippen, en de interessante meningen lees ik. Of de grappige stukjes, die lees ik ook wel. En jij?

 80. @Sytze

  Een format waar persoonlijke fitties worden uitgevochten onder het mom van een topic.

  *cynisme* ach het is weer eens iets nieuws *cynisme*

 81. @Helen en Sytze,

  Ik las net op G.S. dat Rotterdam nu een meldpunt cynisme heeft. Enge toestanden hoor.

 82. @Soof: ik niet. Als ik de kroeg binnenkom, vraag ik ook niet wat er allemaal besproken is. Het is allemaal zo vluchtig 😉

  @Helen: een incident is nog geen formatwijziging 😛

  @Soof: je, ik las het ook. Vreselijk!

 83. Ik ben blij dat ik om 7 uur op * Het Plein* liep en niet om 8 uur.
  Krakers anno 2009. Dreadlocks, piercings, stickies en een nogal penetrante lichaamsgeur. Was daar, rook het!

 84. @HelenZ 21:00
  Wordt vaak op onaangename wijze geconfronteerd met dames, die
  menen dat hun geurjes ieder ander zullen plezieren. Gebeurt ook in de opembare ruimte en ook bij AH.

 85. Krakers: gajes.

 86. @KzK
  Maar die dragen geen dreadlocks, roken geen weed en gedragen zich niet bedreigend.

  Het was tuig van de richel wat op het plein stond. Schreeuwend tuig van de richel.

 87. @Helenz 21:12
  Het zal wel; maar ik vaker last van sterk riekende dames.

 88. Heb trouwens tijdens de DWDD genoten van mevrouw Jaspers. Kreeg Lakeman geheel op de kast.

 89. @kzk
  KnijperT op je neus wil helpen.

  out =

 90. @Sytze 21:08
  Zelf heb ik het niet zo op consultants. Is natuurlijk ook gajes; maar richten veel meer maatschappelijke schade aan.

 91. Welke schade richten ze dan aan KzK?

 92. @Sytze

  Nutteloze adviezen en open deuren intrappen en er dan geld voor vragen.

 93. @kip z kop
  Stel, het is waar wat je zegt, dan zegt het veel meer over diegenen die een consultant inhuren dan de consultants die een opdracht uitvoeren.

 94. @Piq 22:04

  Ja; de overtreffende trap is natuurlijk niet voor niks uitgevonden.

 95. Ik beleef jullie vandaag toch een beetje anders na het lezen van Al Caps’ stukje.

 96. @Cookie 22:20

  Ja; ja. Maar wel voor jezelf een uitzondering maken.

 97. @Cookie,

  Lees dan maar een dit; http://www.soulsofdistortion.nl/dutch/SODA_chapter1.html

  En je wereldbeeld wordt meer veranderd.

 98. Leuke man die Scheringa. Vraag ; hoe gaat het nu met uw bedrijf? Antwoord ; heel goed; we hebben nu 100% naamsbekendheid.

 99. Wat doe jij eigenlijk voor de kost KzK?

 100. Eigenlijk zijn bakkers ook maar gajes. Die verkopen krentenbrood terwijl die krenten feitelijk nutteloos zijn…

 101. @Sytze

  Als je mij iets vraagt; kost het geld.

 102. @Sytze
  En ongevraagd; die van dat krentenbrood. Dat vind ik niet zo’n geweldig voorbeeld.

 103. @Sytze

  Consultant komen altijd met dat soort voorbeelden aan.

 104. Overigens was dat geen voorbeeld KzK

 105. Ik vind het altijd weer interessant hoe een topic zich ontwikkelt. Ik ben een paar uur andere dingen aan het doen en we zijn beland bij krentenbrood.

 106. @Sytze 23:16

  Niet altijd met dat krentenbrood; maar wel met vergelijkbare overbodige analogieen.

 107. @Sytze ik denk zo maar dat KzK advocaat is en/of was.

 108. Als je ze iets vraagt kost het altijd geld.

 109. Nee dat moet natuurlijk zijn: Wat je ze ook vraagt, het kost altijd geld.

 110. oh en verder moeten we allemaal tot 67 werken. hoor ik net. Ben ik daar blij mee? Mwah. YEP!

 111. *out of Vlunk modus en mandje*

 112. @HelenZ

  Maar natuurlijk en het ook weer typisch voor zo’n consultant dat ie dat niet zelf kan bedenken.

 113. @HelenZ

  Hoe kun je nu al weten hoe je pak weg over 20 jaar nog weet of je blij bent met werken tot 67 ?

 114. @KzK
  Het was een vraag. Het antwoord kost je niet eens geld.

  Slaap lekker @All.

 115. Hoewel KzK over best wel wat juridische kennis beschikt, is zijn of haar taalgebruik net niet puntig genoeg Helen. En hij of zij is vaak nogal subjectief in zijn of haar oordeelsvorming. Twee eigenschappen die een advocaat geen goed doen.

  @KzK: ik ben een man van feiten, geen man van vermoedens of “zelf bedenken”. Al mijn oordelen en opvattingen baseer ik op de feiten en niet op de gekende werkelijkheid. Beheerst, analytisch en afgewogen. Dat zouden meer mensen moeten doen.

 116. Lekker slapen Helen.

 117. en zo 🙂

  *uit ronken gaat*

 118. @Sytze

  Ik pleeg mezelf niet op de borst te kloppen. En verder ben ik hier voor de jolijt.

 119. @kzk
  Jolijt? Morgen een topic over een serieus onderwerp 🙂

 120. @Piq

  Als je me hier weg wil hebben; zeg het maar. Ik kan wel tegen een stootje.

 121. @kzk]
  Wat een gevoelige vraag. Kan ik kort over zijn; NEE net zomin als alle andere gasten hier.

 122. @Piq

  Kan ik nu gelukzalig naar bed.

 123. @kip z kop
  Morgen gelukkig weer op . Slaap lekker.

  Ik sluit het blog met dank aan Al_Caps voor een topic over een reële problematiek.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: