Belgen flitsen gigavogeltrek

Een goeie drie weken geleden zijn Belgen van het Koninklijk Meteorologisch Instituut (KMI) erin geslaagd om een op zich niet zo bijzondere gebeurtenis op bijzondere manier waar te nemen. In de avond- en nachtelijke uren van 27 op 28 en van 28 op 29 oktober 2009 spotte de weerradar van weerstation Wideumont in de Waalse Ardennen bij Luxemburg werkelijk enorme aantallen vogels. De vogels waren eerder al boven Nederland gezien en het zou gegaan hebben om een enorme trek van lijsterachtigen, met name koperwieken en kramsvogels.

Zoals bekend van buienradar.nl en de bliksemradars van blitzortung.de, worden weerradars vooral gebruikt om neerslagzones te volgen en hun intensiteit te meten. Daarbij zijn de radars uitgerust met een zogeheten dopplerfunctie die de windsnelheid en windrichting op verschillende hoogten kan meten. Dopplerradars speelden een hoofdrol in de Twister-films van de Nederlandse regisseur Jan de Bont.

Vogels kunnen de metingen van weer-en dopplerradars verstoren, mits ze in aantallen voorbijtrekken die groot genoeg zijn om een radarreflectie op te leveren. En dat gebeurde dus tijdens de twee nachten afgelopen oktober in België, de zwermen vlogen voorbij op hoogtes die door de radar uitstekend gezien worden.

Radarbeeld vogeltrek 27 oktober 2009 rond 20 uur.

Boven en onder radarbeelden van de nachten van 27 en 28 oktober ’09. Tijdsaanduiding rechtsboven op de beelden is UT, Belgische tijd is +1 uur. Te zien zijn objecten die naar de radar toe bewegen in blauw en van de radar af bewegen in oranje/rood/geel. De vogels trokken in zuid-westelijke richting. Let er vooral op dat de radar een bereik heeft van 120 kilometer, wat dus wil zeggen dat de zwermen op 27 en 28 oktober op hun hoogtepunt een afmeting hadden van tegen de 200 kilometer!

Radarbeeld van 28 oktober 2009 rond 22 uur.

Hierrrr nog een bewegend radarbeeld van 27 oktober 15:00 uur tot 29 oktober 10.00 uur. De vogels zijn het meest in de wieken tussen zes uur in de avond en middernacht.

En hieronder natuurlijk de monsterlijke scène uit The Birds van grootmeester Alfred Hitchcock…

F. von Zeikhoven |18 november 2009 | 06:00 |

Advertenties

185 Reacties to “Belgen flitsen gigavogeltrek”

 1. Wat geen snelheid?

 2. Ja dank je de koekoek Von Z. Ik een stijve nek van het omhoog turen gisteravond verdoemme. Het enige wat ik heb langs zien vliegen is een losgelaten opgeblazen ballon die mijn vriendin bij wijze van grap even buiten los had gelaten.
  Ken je het geluid van een losgelaten ballon nog voor je halen, druiloor dat je der bent?

  Djeeezzz.
  En dan moet ik vanavond zeker de buienradar in de gaten houden.
  Nou echt niet! Ik ga iets anders doen.
  De groeten!

 3. Alleen maar vliegen als het donker is, dat ze doen ze express om de vogelaars te pesten, wedden?

 4. Dat is correct. Niemand ziet ze vliegen als het donker is.

 5. Ik las ook over die aalscholver die op zijn tocht naar het zuiden, bovern Frankrijk is afgeschoten.
  Ik kan er absoluut niet bij, dat de vogels die zó’n noodzakelijke en vermoeiende reis maken, waarbij al een natuurlijke slachting plaatsvindt en velen de reis niet overleven, niet ongemoeid gelaten worden.
  Wat voor kl. zakken vinden het geinig zo’n beest af te schieten?

 6. Ja, dat afschieten hoeft van mij ook niet. Gebruik liever een lijmstok. Dat beschadigt het vlees minder

 7. @Bob P
  Leuke ava , slijmstok 🙂

 8. Aalscholver triest.

  drempel schiet liever op eenden of duiven.
  Natuurlijk met cal .357 Magnum

 9. Ook roofvogels kan men gebruiken om andere gevederden richting stoofpotje te krijgen. Vogels zijn sowieso nuttig. Zo zou ik graag een Oehoe als willen die als deurbel fungeert en “Oehoe!” roept als er bezoek komt.
  Ook kun je postzegels uitsparen door een duif met een brief om de poot af te leveren bij iemand en dan de duif terug te laten vliegen. Alleen het nut van de vogel in de klok ben ik nog niet achter. Die is wel goedkoop, want vreet en zuipt niet, maar ik vind hem te klein. Als het goed is, krijg ik volgende week mijn nieuwe klok met vogel. Ik heb speciaal een hele grote laten maken en er komt een struisvogel in. Benieuwd wat voor geluid die gaat maken als het uur heel is!

 10. minus enen keer “als”

  @ Drempel

  Als je daar mee op vogels schiet, heb je meteen paté.

 11. @Bob

  Precies.
  Drempel houd het simpel

 12. Ik heb in mijn keuken een kraanvogel.

 13. @Piq

  ik een wc eend

 14. Je zult trouwens maar 200 kilometer vogels boven je hebben vliegen. Dat wordt dan wel de wagen wassen de volgende dag. Gelukkig zijn het maar kleine vogeltjes, want 200 kilometer Emoe krab je niet zo makkelijk van je wagen af.

  @ Drempel

  Met cranberrysaus alstublieft.

  @ Piq

  Ik kijk ’s avonds wel eens naar Bird en Ernie.

 15. En buiten staat een Kip-caravan

 16. Ziet een zwaan tussen een gouden vlucht..

 17. @ Raar
  Ik moet de nog even checken hoe het zit met andere waarnemingen, maar het viel gisteravond/vannacht inderdaad behoorlijk tegen met die Leoniden… Die dude met z’n rekenmodel kan z’n spreadsheetje in ieder geval de Maas in flikkeren… 😦

 18. Jammer. Ik ben echt wel een half uur buiten geweest.

 19. @Raar
  Ik wat minder lang, mar heb ook op het balcon gestaan. Wat me verontrust is dat we door (mis)informatie kunnen worden misleid. Nu is het iets onschuldigs, maar heeft me wel aan het denken gezet.

 20. @F von Zeik

  Kan je ons ook vertellen wanneer we die Leonieden weer niet kunnen zien?

 21. Waarom vliegt die aalscholver toch niet via Dortmund, Heidelberg, Basel?

 22. @ kzk
  Volgend jaar zelfde tijd….
  LEONID METEOR UPDATE: As forecasters predicted, observers in Asia witnessed a surge of Leonid meteors during the late hours of Nov. 17th. Preliminary counts from the International Meteor Organization exceed 150 meteors per hour.

  The surge occurred when Earth passed through a double-stream of debris from Comet 55P/Tempel-Tuttle. We call it a “double-stream” because it consists of dust ejected from the comet on two occasions, in 1466 AD and 1533 AD. Earth is exiting the double-stream now, but we’re not out of it yet. Be alert for Leonids between midnight and dawn: sky map.

 23. Ie het overigens de bedoeling dat Piquanterieen een kruising wordt van
  het KNMI en “Vroege Vogels”?

 24. Seau ..

  Kerstboom staat.

 25. @drempelloos

  Ik zet het exemplaar van 2008 net buiten.

 26. Als ik een aalschover was, vloog ik over zee. Daar zit de meeste aal.

 27. scholver… whatever

 28. Ghe ghe..

  Dit is dezelfde als die van 1998

 29. ik HAAT kerstbomen

  Bomen horen in de haard.

 30. Kerstbomen spetteren teveel in de haard.

 31. @Sytze

  Ruikt wel lekker zo’n kerstbaum, als ie fikt

 32. *ik ben nog wat vergeten*

 33. *wie is tog die klaas*

 34. @KzK: zie je wel! Meerpalen, dus water. Kijk, als een aalscholver ook van gereaukte paling houdt, kan hij net zo goed via Maastrich – Keulen gaan. Is het er een die van vers houdt, beveel ik de kustroute aan.

 35. Kipzkop @15.29
  Er is geen andere bedoeling dan een blog “voor elck wat wils”. Het leuke van de gastschrijvers is dat iedereen zo zijn /haar eigen interesses heeft. Ik zou het geweldig vinden als bv Raar eindelijk eens met zijn beloofde muziekartikel komt. Erl zijn beloofde topic in de stijl van KIS schrijft. Helen weer een leuk artikel over wat haat bezig houdt schrijft. Antisoof zijn kruidentopic vervolgt. Iemand deel vier van het feuilleton produceert. Oakie iets schrijft over medicijnen en de bijwerkingen o.i.d.. Vlunk zijn humor in een topic vervat. Sytze iets over seks zou schrijven. Rodney weer een van zijn geweldige schrijfsels met ons wil delen.
  Jij je aangekondigde topic aanlevert. Cookie heeft al een topic in de pen. Zo heb ik nog een paar wensen , met als uiteindelijk doel dat ik in mijn leunstoel achterover kan hangen 🙂

 36. haat bezig houdt…

 37. Lieve Piquant, bij deze stuur ik je het topic dat ik je nimmer beloofd hebt wat wel het topic is dat jou een vochtig plekje in het kruis geeft als je erover fantaseert.

  liefs,
  Sytze.

  —-

  Neuken is geweldig! Neuken is heerlijk! Iedereen zou gewoon dagelijks moeten neuken!

  —-

  p.s.
  Je weet dat ik het graag kort hou. Ik hoop dat ik jouw behoefte aan eenduidigheid hiermee bevredigd heb.

 38. @Piq 15:50

  Dat achteroverhangen lijkt me nergens goed voor.

 39. Waar kan de factuur heen?

 40. “Neuken als daad van onbaatzuchtigheid”

  Ook alleenstaanden en alleengaanden zouden dagelijks aan hun gerief kunnen komen…

  *doorstreept, herbegint*

 41. Vulgair.
  Kan niet anders zeggen.

 42. “Sexplanning voor vrijgezellen”

  *writers block heeft*

 43. @Sytze
  Neuken als daad van onbaatzuchtigheid; gratis adverteren en dan toch vragen waar de rekening naar toe kan.? Tssssssk

 44. “Neuken is vulgair”

 45. Nee, schrijven is niet een talent dat ik bezit.

 46. @kipzkop
  Achteroverhangen is ook nergens goed voor . Nou én ?

 47. “Marcel van Dam overleden”

 48. nee, dat is te optimistisch

 49. “Aalscholver valt fransoos aan”

  Een fransoos ontkwam afgelopen week ternauwernood aan een aanval door een aalscholver dankzij een fataal schot tussen…

 50. te heroïsch…

 51. @Sytze
  Geintje over Marcel van Dam? Rotgeintjes zijn dat.

 52. Ik probeerde een beetje in de stijl van Van Dam zelf te blijven Piquant. Hoewel ik besef dat zijn uitspraak: “U bent een minderwaardig mens” door sommigen in onze samenleving niet als onsmakelijk werd bestempeld.

 53. @Sytze
  Je moet je nooit meten met mensen waar je geen bewondering voor hebt en dat van een minderwaardig mens, was en is een walgelijke uitspraak.

 54. @Sytze
  Hoe kom je opeens op M van Dam ?

 55. Van Dam komt met een of andere twee uur durende en bij voorbaat al slaapverwekkende documentaire waarin hij eeuwenoude fragmenten aan elkaar plakt als ware het een soort van visuele “Goud van Oud”.

  Mind you, Frits Niessen doet een krasse uitspraak in een trailer maar de Frits Niessen van nu is kaal en derhalve haarloos op zijn knar.

  Voor iedereen die aanstaande vrijdag niet gezellig in Maastricht zit te eten een aanrader, je slaapt er geheid goed van. In de “onrendabelen” geeft Van Dam geen inzicht in hoe hij zichzelf altijd verrijkt heeft zodat hij nu in een dikke villa kan wonen. Niets mis met dikke villa’s, begrijp me goed maar dan moet je niet anderen een vorm van neoliberaal kapitalistisch uitvreten verwijten.

  Dát maakt Van Dam wat mij betreft een minderwaardig mens. Die hypocrisie…

 56. En dan speelt er nog een persoonlijk puntje maar dat mag geen naam hebben 🙂

 57. @Sytze
  Ik ben nooit een fan van Van Dam geweest, maar kan jammer genoeg ook niet vrijdag kijken. Zit dan wel niet in Maastricht te eten, maar heb zelf een lady’s night georganiseerd (met eten natuurlijk).

 58. @Sytze 16:26

  Bij mijn weten is van Dam kamerlid geweest en vervolgens staatsecretaris, daarna weer kamerlid en vervolgens directeur van de op dat moment zieltogende VARA. Dat zij nou niet direct banen, die mij direct aan graaien
  doen denken. Verder heeft van Dam nog een aantal alleraardigste t.v. –
  programma’s gemaakt, zoals de achetrkant van het gelijk.
  Zijn huidige woning heeft hij toevallig gekocht in een tijd dat huizen in Nederland niets kosten. Ik geloof dat hij er toen 300.000 gulden heeft
  betaald.
  Wat ik wel altijd kwalijk heb gevonden is zijn rol in de Exota-affaire.
  Die was schandalig.

 59. Lady’s night?

  En wat doen jullie zo allemaal, op zo’n ladies’ night? Na het eten, bedoel ik dan… Nieuwe tarzans showen?

 60. Dat was Frits Bom schat, Frits Bom

 61. @kipzkop
  Tnx, waarmee het verhaal over het grote graaien, zoals gesuggereerd door een van onze gasten ( ik noem geen namen) , min of meer ontkracht is. Lasterrrrrrrrrrr.

 62. of…

  nee, je hebt gelijk, geloof ik

 63. @Sytze

  Het is niet mijn gewoonte om in het wilde weg mensen te beschudigen.

 64. @Sytze’
  Die vraag over Tarzans showen, wat vind je er zelf van ? Als er mannen bij elkaar zijn, komen er dan ook vragen (van vrouwen) of jullie je viagra ervaringen vertellen ?

 65. Ik heb geen ervaring met viagra Piquant maar als ik die wel had, zou ik die graag delen. Ik zou best wel eens een viagra willen uitproberen, voor de lol maar ik ben zo bang dat ik dan een hartaanval of zoiets krijg. Of haaruitval of dat je eraan verslaafd raakt en niet meer zonder kunt.

 66. Frits Bom was trouwens ook niet helemaal zuiver…

 67. @Sytze
  Als je de cijfers ziet, moeten er honderdduizenden mannen viagra gebruiken. Het is net als met mannen die naar de hoeren gaan, heel toevallig kom ik ze in beide categorieen niet tegen. 🙂

 68. @Sytze

  Als we het spelletje “wie er niet helemaal zuiver is/was” gaan doen, zijn we nog wel ff bezig en niet alleen in de VARAhoek.

 69. BTW er schiet mij ook zomaar een naam te binnen. Wat vind je van het optreden van VVD Europarlementarier Van Balen in Niquaracua ?

 70. Inderdaad, bijj de VPRO zit ook geteisem…

  Voor wat betreft de hoerenlopers en viagragebruikers: heb je wel goed gezocht dan? Voor wat betreft de cijfers: hoeveel zijn er dan? Wat is jouw bron?

 71. battery low

 72. zo…
  beter

 73. @Piquant 16:50

  In ieder geval lijkt het me beter dat Sytze eerst eens in eigen kring gaat kijken. Dat lijkt me veel zuiverder. Of zou hij ook altijd eerst het huis van zijn buurvrouw schoonmaken voor hij zijn eigen kamer opruimt?

 74. Ik weet het fijne er nog niet van, van wat Hans in Nicaragua heeft gedaan Piquant. Wat ik wel weet is dat daar een verwerpelijk links regime aan de macht is dat veel overeenkomsten vertoont met een dictatuur.

 75. @Sytze
  pom pom pom…. @16.52

 76. Heb je voorbeelden KzK?

 77. @Sytze

  Je weet er het fijne nog niet van ?? Pardon? Het gaat niet om wat voor regime daar zit. Hij is er naartoe gegaan en het gaat om zijn gedrag en uitlatingen daar.

 78. Piquant Zegt:
  woensdag 18 november, 2009 @ 16:54 bij 4:54 pm

  @Sytze
  Flauw.

  Wat is er flauw Piq? Dat jij jouw argumenten niet kunt staven met feiten?

 79. Piquant Zegt:
  woensdag 18 november, 2009 @ 16:58 bij 4:58 pm

  Dat zeg ik, daar weet ik het fijne nog niet van dus geef ik daar geen oordeel over.

 80. Ik moet het land gaan redden… gnmmmpf…

  Maar lees even dit: http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1317022.ece/Ze_hebben_me_niet_naakt_uitgezet

  Het staat in de Volkskrant, die is links dus zal het wel waar zijn wat er staat.

  Tabee.

 81. Dit blog wordt meer en meer bèta. Met dank aan Kip en von Z.
  Ga zo door, ga zo door. Neuk politiek, polemiek, etc.

  Wetenschap is de bom. En daarmee Piquanterieen ook.

  En literatuur natuurlijk.
  En klassieke muziek.
  En geyle neuqsex.

  Cookie zit hier helemaal goed.

 82. @Cookie

  Citaten ,Cookie vergat je nog.
  Las er gisteren een van onze grote Cruyff. “Ik maak eigenlijk zelden fouten, want ik heb moeite me te vergissen ” .

 83. @Sytze

  Ik noem een paar namen. Wiegel; Nypels, van Linschoten, mevrouw Smit Kroes; Cornelis Berkhout en Cor van Hout.

 84. Citaten zijn ook helemaal de bom.

  Zoals deze:

  “Hoezeer ze ook haar verleden beminde en haar heden prees, de warmste gloed straalde haar tegen uit de toekomst, dat was nog eens een toekomst om een verleden van te maken.”
  Belcampo

  Dit citaat is eigenlijk wel meer dan de bom, het is de bomst. of te bom. Wat dan ook.

  (Had ik voor een topic willen gebruiken, maar dat idee heb ik laten schieten omdat we net al een wereldliteratuurcitatentopic (twee keer woordwaarde) achter de rug hebben.

 85. @kipzkop
  Zalm…. al weten we daar het fijne nog niet van.

 86. Klokkenluider zonder Klepel Says:

  Ik heb gisteren een aalscholver neergehaald. Het dier maakte daarna een wat vermoeide indruk, maar hey… als je net neergeschoten bent?!

  Iemand een tip hoe ik al in de vlucht had moeten zien of er sprake was van transito? Voor mij is elk verkeer dat zich boven mijn pachtgronden bevindt toch een soort van lokaal vervoer.

 87. @Cookie
  Belcampo , ja daar praat je ook over een taalkunstenaar.(onderschatte schrijver en ook al bijna vergeten) Wat een mooi citaat.
  Maar een literatuurtopic kan er wat mij betreft, niet vaak genoeg komen.

 88. Out wegens koken / bokbier drinken / ander achter de PC.

  LaterZ meer
  Veel meer
  meest

 89. @Klokkenluider z k
  Ha, OT dat wel. Ik ga vanavond eens wat honden afschieten, zeker als ze in mijn straat (van een paar kilometer lang) hebben gepoept of denken te kunnen gaan poepen. 🙂

 90. @kipzkop
  Dit is voor mij te hoog gegrepen. Waar is Vlunk als je hem nodig hebt ?

 91. “Nu is het moment gekomen om de lezer voor te stellen aan Crokebol. Hij was de man die nadat hij zijn overhemden bij een wasserij had aangeboden ze terugkreeg met een briefje dat de firma tot harer spijt niet was ingericht op het reinigen van kampeerbenodigdheden.”

 92. Kijk, een beetje schrijver houdt de lezer tot aan het laatste woord in onzekerheid omtrent de betekenis van de zin die hij of zij aan het lezen is. Een vaardigheid die zich vooral onder stotteraars – die er immers op grond van ervaring het belang van inzien om hun publiek niet reeds halverwege in de gelegenheid te stellen hen in de rede te vallen – op een ongeëvenaarde populariteit verheugen mag.

 93. Och-ja-het-loopt-weer-tegen-zessen dicky

 94. KzK 17,40
  Ik dacht dat 1. L f10-c3 ook goed was…
  Blijft weinig over dan om weg te lopen…
  Verder ben ik nu out vanwege uit eten.

 95. @Oakie
  Ga je Borstj eten 🙂

 96. @oakie 18:00

  f8-c3 levert pat op.

 97. Piq
  Geen idee wat ze gaat maken.
  Ik ga het eens bekijken…

  KzK
  Pat lust ik niet.
  Ik had maar heel even snel gekeken, kom er vanaaf op terug (of morgen).

  Out.

 98. * Zit al 2 uur lang heerlijke stilte te F5en *

 99. Zo, Boekestijn zijn we ook weer kwijt. Het duurde even maar toch.

  Gnnnmmmpffff…

 100. zo voorspelbaar.

 101. @Sytze

  Ik wilde niet meteen lullig te doen, maar is ie echt weg? Gefeli !!!
  Eerder heb ik ook wel eens iets over hem gezegd, maar deed je alsof je het niet met me eens was.
  Wilders, Verdonk, Hirschi, Boekestijn, als ik zo brutaal mag zijn allemaal mensen met een ego probleem.
  Een idee om eens te kijken wat er achter de grote monden schuilgaat. Persoonlijke ambitie wellicht ?

 102. Jaja, meteen weer over politiek natuurlijk.
  En dat ik hier de hele avond in mijn eenzame eentje de wacht heb gehouden, daar hoor ik jullie niet over.
  Fuck Boekestijn. Ik wil het nu even over mij hebben!

 103. @Cookie
  Ik ben er helemaal voor jou. Wat wil je voor aandacht ?

 104. Enig idee hoe vaak ik voor jan LöL op F5 heb zitten rammen?

 105. Terwijl iedereen weet dat ik helemaal niet besta IRL. Ik heb geen keus.

 106. @Piquant: ik mis ze geen van allen…

 107. en nu ga ik meuren…

  Het land is gered.

 108. Maar goed, genoeg gehuild. Ik heb nog nooit zo’n stille avond meegemaakt geloof ik.

 109. @Sytze

  Mij kan het al helemaal niet schelen. Wat het jou moet schelen is dat ze allemaal de VVD schade hebben berokkend. Gemakkelijk te ondervangen door een psychologische test. Daarin haal je de narcistische e.d. persoonlijkheden wel mee uit.
  Enfin, we hebben nu toch een paar namen. De discussie van rond 16.00h krijgt hiermee wel een dimensie erbij….. 🙂

 110. @Sytze
  Van Balen is een kwestie van wachten…..

 111. @Cookie\
  Zeur niet zo. Doe ff mee !!!!! 🙂

 112. Iemand nog naar Rik van der Ploeg geluisterd? Geen touw aan vast te knopen. Maar wel hoogleraar.

 113. @kipzkop
  *zucht* Je hebt mijn mening terug.

 114. @ Sytze
  Het land is pas gered wanneer er nog een stuk of 20 VVDers opstappen natuurlijk.

 115. Zal je net zien
  Is er weer volk op de draad, moet ik piesen. En een kat binnenlaten. En een borrel inschenken.
  Mijn god wat heb ik het druk.

 116. @Ik heb keurig gewacht tot je er weer was.

 117. Dan is het goed.
  Zijn er nog zaken die besproken moeten worden vandaag?

 118. Potverdikkertjedap. Ik begon vandaag zo goed, met Belacampo nog wel. Nu zit ik te zaniken als een belegen liberaal.

 119. @Cookie
  Zo jammer dat Sytze weg is, want die was toch een discussie begonnen rond 16.00h. Op dat moment had ik geen zin meer om verder te gaan, maar nu , zeker na de deconfiture van vandaag, veer ik weer helemaal op.

 120. Ik ben zo in mineur dat ik alles rechtser dan Mao rauw lust.

 121. We pellen de hele handel gewoon af Piquant. We beginnen bij de VVD en schoffelen het hele zwikkie van rechts naar links weg.

 122. @Cookie
  Nee, niet alles, we doen een selectie van links naar rechts. De grote opruiming. 🙂

 123. @ Piquant
  Om de zoveel poppetjes een zetje om ze er tussenuit te duwen.
  Maar liever van rechts naar links dan andersom.

 124. putverdurie wat heb ik weer veel gemist!
  ook jullie hebben wat gemist. Maar dat terzijde.

 125. Die Boekesteijn krijgt natuurlijk een fijne regeling….

 126. 1 vraag! is er iemand uberhaupt nies Gierig naar die die film over 2012?

 127. @Piq yes me here and yes!

 128. Ik betreur het uitermate dat iemand als Boekestijn opstapt omdat hij zijn werk als volksvertegenwoordiger goed doet.
  Sodemieter op met die achterkamertjesverhaaltjes.

  Indien de monarchie niet kan bestaan binnen een democratisch bestel, dan dient zij verwijderd te worden.

 129. @Stef
  De film over de einde der tijden? nee, is de zoveelste doemfilm, ben ik niet in geinteresseerd. Eerst maar eens kijken of ik zo 2012 haal 🙂

 130. Ik ken hem persoonlijk en die man is oprecht open over alles.
  Hij is een wetenschapper en neemt geen blad voor de mond omdat hij dat niet gewend is.
  Die man zegt wat hij denkt en wat hij denkt is meer waard dan wat een drie Sytzes in hun hoofd kunnen hebben.

  Hij is onderlegd, erudiet, verstandig (ja, zelfs nu!), oprecht, betrouwbaar en daarom valt hij buiten de vaste kliek die Den Haag zo met vastroestende gedachten in haar greep houdt.

 131. @Bob P
  het is niet zijn eerste faux pas.

 132. ploppie de ploppie

 133. @ Piquant

  Ook jij zit zo vastgeroesd in je mores over wat wel of niet well done is in Den Haag dat je dus klaarblijkelijk niet meer open staat voor andere opzetjes van politiek bedrijven.

  Boekestijn heeft geen faux pas gemaakt, maar alleen uitgesproken wat hem op het hart lag.

  Volgens mij is dat wat een gekozen volksvertegenwoordiger moet doen!

 134. @Stef

  Meteen een error. Tnx voor de link.

 135. @Bob P
  Het helpt nooit als iemand het niet met je eens is, om iemand te beschimpen. Wat ik heb begrepen is dat hij een code met HM heeft verbroken. Als hij dan zijn waffel niet kan houden, had hij tevoren moeten zeggen dat hij dat niet zou doen of niet mee gegaan zijn. Is mijn mening, maar ik zal het wel niet begrijpen. Je moet mij niet aanvallen maar je eigen VVD .

 136. Plopper de plop plop Plop

 137. Weten jullie wat ik ik zo leuk vind aan politiek’? dat iedereen zo vast doorgeroest is

 138. @ Piquant

  Het heeft niets met de VVD te maken, maar met de taak van volksvertegenwoordiger zijn.

  Het huis Oranje hoort niet thuis in de politiek. Geheime gesprekken horen niet thuis in onze democratie.

  Maxima mag zeggen dat Wim Lex “een beetje dom is” en Wim Lez mag troonopvolger blijven, maar Boekstijn moet weg, cq stapt op, omdat hij iets zegt over wat de Oranjes zeggen.

  Hoe krommer kan het worden?

 139. @BobP
  Dan heeft de SP in jouw redenering volkomen gelijk.

 140. @ Piquant

  Ik weet niet waar je op doelt, maar als de SP gelijk heeft, dan ben ik zeker niet te beroerd om dat toe te geven

 141. @vlunk SSHHT! gister avond hadden we iets van bollletjes naar benee! Nu is ploppie aan het het woord!

 142. @vlunk ff mond dicht want het gaat nu over SP!

 143. Steffie? Is het jij? LEUK!!

 144. @ Stef

  Ga jij nog een keer reageren op mijn bericht aan jou?

  @ Raar

  Het is schandalig. Piquant steunt Beatrix die Boekestijn het zwijgen heeft opgelegd.

 145. @BobP
  De SP heeft van de uitnodiging geen gebruik gemaakt.

 146. @raar nee ben het niet. Ik ben een puur imagination van JANE!

 147. @Bob: Ik heb me nog niet ingelezen. Echter, ik wordt een beetje moe van de Oranjes. Dit mag niet, dat mag niet. Je zou bijna denken dat we in een dicatuur (met JP als marionet) leven die bepaald wat je wel en niet mag.
  RVD is een abject instituut.

 148. *dit is zo slecht voor mijn buikspieren*

 149. @ Piquant

  Dan is de SP dom geweest, want dat soort bijeenkomsten moe je altijd bij zijn tot fde monarchie zo geplaatst is dat die geen politieke invlied meer heeft.

  Domheid is echter iets dat artikel 1 is in de statuten van de SP, dus dat zal nog wel even duren voor dat foetsie is.

  Als Trix iets brult, dan mag de premier daar een antwoord op geven, dus monddood is de Majesteit absoluut niet.

  Klaarblijkelijk is Boekestijn de enige die begrijpt dat dit soort gesprekken op geen enkele manier bijdragen aan onze samenleving. Het is de rest van de aanwezigen die zich verrot moeten schamen en als paladijn van de schertsvertoning het veld zouden moeten ruimen.

  Trix heeft niets in te brengen in de politiek, dat zijn de kiezers, het volk. Waarom moet zij dan als individu zo belangrijk gemaakt worden?

 150. Sorry voor de fouten vanwege het te snel willen typen.

  *lacht Erl in zijn snufferd uit voor hij corrigerend kan inbreken*

 151. @allll ik ga muzakjes doen en tevreden slapen!

 152. Stef Zegt:
  donderdag 19 november, 2009 @ 00:52 bij 12:52 am

  @raar nee ben het niet. Ik ben een puur imagination van JANE!

  Joh!

 153. Jane mag niet gestoord worden. Die rouwt een paar decennia over haar negen verloren kattenlevens en is op zoek naar twee nieuwe katten voor de volgende achtien loglevens.

 154. @Plopper de Plop plop. OOk bach is mooi!

 155. Poes poes poes poes.

 156. Nah, ik zie het al. Bedtijd!

  Toedels!

 157. Trusta
  en morgen spierpijn!
  Tis allemaal jullies schuld! wat ik je brom.

 158. Concluderend durf ik best af te sluiten met de samenvattende mededeling dat ik er eens een pointe achter zet voor vandaag.

  *oventje*

 159. @all
  Die gaan slapen, sweet dreams !

 160. Begrijp ik het nou goed? Wil Beatrix geen lid van de SP worden.

 161. @Bop,
  AJB is inderdaad een niet onaardig mens. Ik vind hem ook wel een redelijk oprecht, meertijds zachtaardig, mijns inziens behoorlijk erudiet, bizonder vriendelijk en over het algemeen ook nog eens heel erg eerlijk, en toch zakelijk ook, met een scherp verstand en bovendien een gezonde portie humor. Waar vind je zoveel eigenschappen in éen mens?. Jammer als hij wegens vormfouten het veld zou moeten ruimen.

 162. ^- een.

  Maar ja,
  E.e.a. hangt van het gebruikte referentiekader af hè?
  Alles is verdraaide relatief. Geef me jouw regerentiekader en ik zeg wie je bent. Tsja.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: