Oh help, het is weer maandag!

Op maandag breng ik Schmetterling von Zeikhoven altijd even naar school. Vlak voor vertrek uit het Von Zeikhoven Sanatorium vroeg ik me af, zou er nog een nieuw topic op Piquanterieën zijn? Nou ja, straks maar even zien…

En nee, twas er nog niet. Misschien wat misgegaan bij de andere schrijverTs vant weekend? Ah, daar heb je de inspiratie al. Want wat, vraag je je dan af, wat zou er dan zoal nog meer mis kunnen gaan op deze al lang geen traditionele wasdag?

Claims gegevens over de afgelopen drie jaar die door een Amerikaanse WA verzekeraar zijn gepubliceerd, suggereren dat een derde meer ongelukken gebeuren op maandag dan op andere weekdagen. Veel daarvan zouden veroorzaakt worden door katers, als in de welbekende gevolgen van weekend slempen.

Wat gaat er dan zoal mis op maandagmorgen? Het begint met föhnen die in de fik vliegen, het bad over laten lopen en koffie over je laptop kieperen, zo meld het rapport. Wat dat bad er overigens tussen doet is me een raadsel. En er zijn ernstiger maandagongelukken.

Martin Gevouwen, ijverige pennenlikker die het rapport produceerde, zegt dat er op de maandagen een opvallende piek te zien is in het aantal ongelukken. “Studie van de gegevens laat dat zien. Terwijl we willen dat iedereen van het weekend geniet na een zware week, begrijpen we het belang van een veilige woonomgeving”, fulmineert de paarse broek er even flagrante open deur tussendoor. “We benadrukken dus daarom dat iedereen juist op maandag extra oplet omdat men er misschien nog niet helemaal bij is.”

Psycholoog Glenn Wilszoon doet ook nog een duit in het zakje. “Mensen bouwen een feestje in het weekend om te kunnen ontsnappen aan de grote druk waaronder ze door de week gebukt gaan. Het onvermijdelijke is dat maandagen gekend worden door mindere prestaties en onachtzaamheid doordat het lichaam een ware doodsstrijd uitvecht om het volkomen onbezonnen weekend te overleven.”

Dit wordt daarom natuurlijk het topic dat in de comments de meest verschrikkelijke ooggetuige- of misschien zelfs ervaringsdeskundigenverslagen te lezen gaat geven…

Klassieker:

Check de eerste zin van dit nummer, Vlunk! 1979…..

F. von Zeikhoven | 22-11-2009 | 09:38

Advertenties

61 Reacties to “Oh help, het is weer maandag!”

 1. Pfff, ik ontwijk de ellende nog even en duik weer een uurtje dromenland in. Afgelopen nacht kudt geslapen… Werk kan straks eauk nog. 🙂

 2. @ Dreumes

  landloze pömmel

 3. Ah, goede morgen waarde Erl! U gaat de grote woei vandaag nog trotseren?

 4. @lorre

  Niet orgineel 🙂

  *Gooit föhn naar lorre, strak voor bij het badderen*

 5. het is tenslotte maandag.

 6. @ Zeik

  Erl is voor maanwind noch hemelzeik verveerd.

  € nimmer hoeft te werken en zich dus nog eens in zijn kamerjas een blik naar buiten werpt en met leedvermaak alle arbeiders gedenkt die moeten arbeiden voor hun dagelijks brood en met een rinkelbelletje Zsa Zsa nog een kop originele Da Hong Pao thee voor zichzelf fetchen laat €

 7. @ Drempel te Empel

  Niet origineel

  i.p.v.

  Niet orgineel

 8. *nog even de andere topic meeneemt*

  @ _Al_

  Bestaat het lerven dan louter uit grappen maken, jij pluskukeltje?

  € dat _Al_’s_ leven één grote misselijkmakende grap is wel degelijk beseffen doet €

  @ Erl: Als je in genesis gelooft, kan je moeilijk tegen mij zeggen dat mijn leven een grote grap is, beste Erl_!

  Sterker nog, zolang je voor die onzin leeft, ben jij de gene die zijn leven niet serieus neemt.

  Ok, ik moet de vrijheid die je hebt om je geloof te kiezen respecteren maar je geloof zelf, dat niet of anders gelovigen veroordeelt, zal nimmer mijn respect kunnen krijgen.

 9. Erlofdicht op de maandag:

  Maandag

  In den beginne
  Scheidde
  De Here
  Hemel en Aarde
  Dat was op een
  Maandag

  Maar niet volgens
  De joden
  Zij opteren voor de
  Zondag
  Maarja,
  De joden:
  Immer buiten-
  beentjes
  Daarom houden wij
  Het fijn op de
  Maandag

  Gedenke dit heuglijk feit
  En viere voortaan
  Als de schepping van
  Weer een nieuwe lijdensweek
  Uw immer toegenegen
  Maandag

 10. KudT, lorre begint weer te dichten.

  *Plop*

 11. @ _Al_

  Erl citeerde Genesis 38:1-12 slechts om de slechte Onanverstaanders een handje te helpen tot goede Onanverstaanders.

  U tordeert weder zonder enig scrupules deze en gene Erluitspraak liederlijk lasterlijk uit de welgevoeglijke context.

 12. Eigenlijk kan ik slechts voor het Hindoeisme Respect opbrengen, omdat zei de eenige zijn die open-minded genoeg zijn om bijv een kruis tussen beeldjes van zijn eigen goden te zetten en deze samen met zijn eigen goden te aanbidden_!

  Dat staaltje tollerantie is in europa ver te zoeken. In Ierland maken ze elkaar af om de vraag of je je geloof in je eigen of in de Latijnse taal moet uitspreken, in Irak maken ze elkaar af om de vraag of iedereen of alleen de directe afstammelingen van Mohammed een geestelijk leider mag zijn en de joden, ach wat, die maken gewoon iedereen af die de gore moed heeft om rechten op te eisen op dat gekregen stukje woestijn van ze_!

  En daarmee heb ik 70% van alle gelovigen en hun tollerantie wel me beschreven_!

 13. @ _Al_

  Uw liederlijke litanie getuigt van weinig tollerantie met intollerante gelovigen.

 14. Ook dit kan zo maar op een verloren maandag gebeuren (is Bob Plop ook geen DJ?):

  DJ ontdekt dat zijn biologische vader Charles Manson is
  Charles Manson

  LOS ANGELES – Een man die op zoek ging naar zijn biologische vader schrok zich een hoedje, toen hij hem ook vond. Papa bleek immers de gestoorde en beruchte seriemoordenaar Charles Manson te zijn.
  Matthew Roberts is een 41-jarige DJ uit Los Angeles. Hij zonk weg in een depressie na de ontdekking. “Ik wou het niet geloven. Ik was bang en boos. Het is alsof je te weten komt dat Hitler je vader is”, zei hij aan The Sun. “Ik ben een vredelievend persoon, gevangen door het gezicht van een monster.”

  Ondanks zijn afkeer van zijn eigen vader, heeft Roberts toch een correspondentie met hem opgezet. Manson (75) mailt hem vanuit een staatsgevangenis in Californië, waar hij levenslang vastzit voor negen moorden, begaan door zijn ‘Familie’ of volgelingen in 1969. “Hij schrijft me vreemde dingen en ondertekent steeds met de swastika”, zegt Roberts.

  Roberts vernam pas op zijn tiende van zijn zus dat hij geadopteerd was. Zijn stiefvader waarschuwde hem dat er “niks goeds” van zou komen als Roberts zijn biologische ouders zou opzoeken. Maar hij deed het toch. Eerst vond hij zijn moeder, Terry. Die zei hem dat zijn echte geboortenaam Lawrence Alexander was, maar weigerde hem de familienaam te geven.

  Uiteindelijk ging de moeder toch overstag. Ze vertelde haar zoon dat Manson haar in 1967 had verkracht, nadat ze voor zijn charisma was gevallen. “Je lijkt helemaal op hem”, kreeg Roberts nog mee. Charles Manson geeft toe dat hij mogelijks de vader van Roberts is. Hij herinnert zich Terry nog.

  Roberts worstelt nu met zijn gevoelens voor zijn vader. “Ik heb nu eenmaal een emotionele band met hem. Ik wil niet van hem houden maar ik kan hem ook niet haten. Dat is het moeilijkste: liefde voelen voor een monster dat mijn moeder verkrachtte.”

  23/11/09 09u41

 15. En zo, lieve vrienden .. is het idd weer maandag.

  TIJD VOOR ONTSPANNING!

  *gooit keihard een pepernoot bij Erl op zijn linkeroor*

  Zeg Erl, heb jij afgelopen weekend een Tia gehad, of zo?
  Je mond hangt scheef, gast!

 16. € kirrende en kraaiende Oma Rita in babystoeltje zet, schuimbelletjes in diens mondhoekjes dept en hem vervolgens Brinta Extra Gevuld Met Verse Onanzemelen voeren doet €

 17. @ Sodomerta

  U is toch ook DJ?

 18. Erl verveelt zich…

  Waar is Piq?

 19. Ook zo maar een maandagochtendberichtje:

  Kangoeroe probeert hond te verdrinken

  MELBOURNE – Een kangoeroe heeft in de buurt van Melbourne een hond proberen te verdrinken. De baas van de hond schoot te hulp en werd door de kangoeroe verwond.

  De 49-jarige Chris Rickard zei in de maandageditie van de krant Herald Sun dat hij zondag met zijn hond Rocky in de buurt van zijn huis aan het wandelen was. Tijdens de wandeling stuitten ze op een kangoeroe die bij een meer in het gras lag te slapen. De hond en de circa 1,5 meter lange kangoeroe raakten met elkaar in gevecht en belandden in het water. Daar hield de kangoeroe met de voorpoten Rocky circa 20 seconden onder water.

  Rickard wist zijn hond uit de poten van de kangoeroe te bevrijden, maar raakte zelf gewond. Met door de kangoeroe toegebrachte verwondingen aan zijn gezicht en op zijn borst is de Australiër in het ziekenhuis opgenomen.

  (ANP/DHE)
  23/11/09 09u51

 20. Verveeld dan maar im Bad glijdt en vol op badeendje vluk plonst ~

 21. @ Erl

  Zo op kerstavond, jij, met Tsjatsja op de bank, op de achtergrond zacht de kerst-LP van James Last .. een schaaltje eierpunch, en daar .. onder de Hema-kerstboom, Erl zijn cadeautje voor Tsjatsja: een gedichtenbundeltje vol originele Latijnse oneliners, allen voorvertoond op Piquanterieen, nu in bundelvorm.

  Jij weet ook wel hoe je een vrouwspersoon moet behagen, he?

  *beukt Erl op de schouder*

  HE, OUWE DIBBUS!

 22. Het liefste zou ik het onderstaande zeggen.

  Mensen met een intollerant geloof zijn hooguit de oplossing voor het energie gebrek door ze met zijn alle op een brandstapel te flikkeren_!

  Maar helaas kan 90% er niets aan doen omdat ze tenslotte al generaties lang zijn gehersenspoeld, en dat gaat heel ver_!

  Zo moest een meisje dat ik kende vroeger echt moest kiezen voor de gereformeerde kerk, waar ze btw al vanaf kinds af aan kwam.

  Ipv die keuze te laten maken op haar achtiende, waneer het normaal is om je eigen keuze’s te maken, lieten ze haar, naar ik meen, op der 14de kiezen voor de gereformeerde kerk.

  Die keuze word gedaan:

  A] Op een leeftijd dat een kind op zijn onzekerst is ( Pubertijd)
  B] incusief invloed van je ouders.
  C] het openbaar gedaan, dus waar familie, vrienden en dorpsgenoten bij zitten.
  D] Je bij de verkeerde keuze gestuurd word naar de hel gestuurd waarvan je ze op de zondag-school geleerd hebben dat je daar niet de rest van de eeuwigheid uit wil zitten

  Tja beste Erl, ik denk persoonlijk dat als de pastoor, in combi met de bovenstaande druk op haar schouders, had gevraagd of ze even de staafmixer van elke mannelijke kerkbezoeker oraal wilde reinigen, dat ze dit gedaan zou hebben.

  Maar toch mijn vraag aan jou, valt het boven beschreven verhaal onder een vrije keuze of niet?

  *zich alvast klaarmaakt voor een superieur potje baby-gebrabbel omdat Erl hier geen eerlijk antwoord op durft te geven*

 23. Ghe Ghe..
  LOL @ Oma

  Zie Lorre al op de bank zitten.
  *Naast een opblaaspop vol met gebakken lucht*

 24. @lorre

  Die föhn moet onder water..

 25. @ _Al_

  Ôch, waar al dan niet geloofd wordt vallen nu eenmaal somtijds wat spaanders…

  Und, zijn wij – seculieren – dan niet allen ook in de intolerante Verlichtingsaap gelogeerd?

  Moeten álle – dus ook de seculiere – kinderen dan ook niet al heel jong bepalende en beslissende keuzes maken omtrent hun toekomst?

  Zijn wij – seculieren – dan niet genadeloos in een diep existentiële eenzaamheid geïnitieerd op derzelve moment dat wij God – of Hij – ons verliet?

  Zijn wij – zogenaamde tollerante seculieren – dan ook niet gehersenspoeld door het geloof in Verlichting, emancipatie, wetenschap en vooruitgang?

  € oorverdaverende stilte aan zijde van _Al_ vernemen doet €

 26. € föhnsnoer rond pseudonek van Drempel draait en föhn vol in diens tronie aanzetten doet – dit al plegend vanuit Erlbad €

 27. En toch doet het pijn dat die graties en voor nop ava van Omerta Kewler is dan de mijne_!

 28. @ _Al_

  Ôch, voor zover daar dan dus sprake van zijn kan ingeval van jullie schaamluis-ava’s…

  Harharhar!

 29. Noord-Beveland schijnt dus net al weggewoeid te zijn…

 30. @Zeik Nou das mooi, daar vliegen mijn jeugdherinneringen

 31. € oorverdaverende stilte aan zijde van _Al_ vernemen doet €

  Me dunkt, ik heb al moeite met gewoone neerlandse tekst_!

  Maar ik geef niet zo snel op_!

  Moeten álle – dus ook de seculiere – kinderen dan ook niet al heel jong bepalende en beslissende keuzes maken omtrent hun toekomst?

  Als ik het goed begrijp, kan ik je vertellen dat ik het met het huidige cito-toets systeem eens ben, en als je denkt dat Anne nu al der eigen keuze’s kan maken over de toekomst, dan heb je het mis_!

  Tenslotte vinden zowel der Mama als der Papa dat een cariere in paardrijden of ballet niet zo’n heul goed idee is, al staan we een eventuele toekomst als concert-pianiste niet in de weg.

  Verder kan ik alleen maar hopen dat ze iets gaat studeren waarvan we redelijk zeker kunnen zijn dat als er een jongen deze opleiding volgt, de jongen zo homo is dat zelfs Albert Verlinden zou willen zeggen “He, doe is niet zo verwijfd… watje_!”

  Der eigenwijze papa wil ook dat ze in Amsterdam studeert opdat ik binnen 15 minuten voor de deur van elke opgehitste knul in Amsterdam kan staan met een in een krant opgerolde lode pijp, maar dat zijn details_!

  Tja, en dan noem je daarna de Verlichting. De verlichting is net als het boedhisme geen geloof maar een levensovertuiging, eentje waar ik veel waarde aan hecht, eentje die op mijn lijf geschreven lijkt.

  En eigenlijk is de Verlichting het eenige stukje tekst dat door een ander mens is geschreven en waarvan ik het waard vind om voor te sterven_!

 32. “Tja, en dan noem je daarna de Verlichting. De verlichting is net als het boedhisme geen geloof maar een levensovertuiging, eentje waar ik veel waarde aan hecht, eentje die op mijn lijf geschreven lijkt.

  En eigenlijk is de Verlichting het eenige stukje tekst dat door een ander mens is geschreven en waarvan ik het waard vind om voor te sterven_!”

  HARHARHAR!

 33. @ Erl: Ja… nee… echt, ik vind je reactie absoluut een constructieve bijdrage aan ons gesprek_!

  Althans, als het gesprek over “communicatie en hersenbloedingen” zou gaan, dat dan weer wel_!

 34. Wat zou Boeddha eigenlijk over novemberstormen?

 35. Heej… Een nieuw topic in de middag?

 36. Storm?
  Waar?
  Rondom het Eiland Dordt is het bijna windstil, droog en stukjes blauw in de lucht…

 37. @ Man met nog hoed
  Dan moet jij onderhand in de Staart zitten ofzeau? (voor)Bij de Kil ist anders maar knap grauw…

 38. De Staart? Da’s een wijk in Dordt en daar zit ik niet 😛
  Maar het is hier helemaal niet zo slecht geweest…

 39. En binnenkort komt er nog meer in de lucht!!
  Maar dan wel in Frankrijk…
  ‘Ons dorp’ krijgt WiMAX !!!
  Dus binnenkort nix meer dongelen of inbellen daar…
  🙂

 40. F. von Zeikhoven Zegt:

  maandag 23 november, 2009 @ 13:00 bij 1:00 pm
  Wat zou Boeddha eigenlijk over novemberstormen?

  EN

  F. von Zeikhoven Zegt:

  maandag 23 november, 2009 @ 13:02 bij 1:02 pm
  vinden?

  @ Von Z: Ik denk dat hij de storm zou accepteren zoals die is_!

 41. nou
  eindhoven is nu deel van aquabest

 42. Keuzes, keuzes, keuzes..

  Zelfs Lorre is de weg kwijt

 43. @ vlk

  braboetlöl

 44. @piq
  lorre doet werkelijk niks anders dan schelden, de hele dag door, tegen alles en iedereen.
  wanneer wordt die eindelijk ook eens in de awaiting-moderator-mode geplaatst onderhand?

 45. ik bedoel, hij doet het volgens hemzelf slechts dan wel taalgevoelvirtuoos en ook nog humorvol, maar het blijft gewoon schelden.

 46. @piq
  dat ik je dat zelfs nu nog uit moet leggen is jouw fout wegens pure onwil, volgens mij

 47. maar je hebt wat dat betreft altijd al met 2 maten gemeten, terwijl het niks meer was dan dat je lorre niet begreep en hem daarom altijd het voordeel van de twijfel gaf.
  ik druk me wat plastischer uit, ja
  en dat wordt alleen maar erger zolang men zich denkt te moeten verschuilen achter eufemismen en mooi klinkende woorden.

 48. @lorre
  zoek een latijns/romeins blog
  vervelende sufkudt
  (ja, dat was een scheldwoord)

 49. @lorre
  smoel dicht of opzouten

 50. @lorre
  in de bedoeling van: wellicht kun je meer van je ongebreidelde creativiteit kwijt op het nieuwe topic
  hufter

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: