Vrouwen beter gebouwd. (Piquant)

He he, dat wisten we natuurlijk allang. Vrouwen zijn beter (lees mooier) gebouwd dan mannen maar nu is het eindelijk ook onderzocht. Vrouwen zijn ook wetenschappelijk gezien beter gebouwd.

Vrouwen worden in Nederland gemiddeld vier jaar ouder dan mannen. Er werd altijd aangenomen dat het verschil komt door andere levensstijlen.
Mannen hebben vaker gevaarlijke beroepen als agent, bouwvakker of brandweerman.
Bovendien roken mannen meer en rijden ze harder. Allemaal zeer aannemelijk, maar nu komt uit Japan een totaal andere verklaring.

Professor Tomohiro Kono van Tokyo University en directeur van het Nodai Research Institute heeft onderzoek gedaan naar de genetische verschillen tussen mannen en vrouwen. Hij heeft daartoe in het laboratorium muizen gekweekt die helemaal bestonden uit vrouwelijke genen. Normaal bestaan muizen (en alle zoogdieren) uit een mix van vrouwelijk en mannelijk erfelijk materiaal, genen van moeder en vader.
De muizen die helemaal bestonden uit genen van twee moeders, leefden gemiddeld 187 dagen langer dan gewone muizen. Bij een levensverwachting van muizen van zeshonderd dagen is dat bijna een derde langer.

Daarmee is aangetoond dat vrouwelijke zoogdieren langer leven dan mannetjes omdat ze van ander ‘materiaal’ zijn gebouwd. Bouw een vrouw uit alleen maar genen van twee moeders en ze leeft nóg langer. Volgens de Japanners is het voor mensen waarschijnlijk niet anders. Vrouwen leven dus langer omdat ze gewoon beter zijn gebouwd.

Piq: Mijn onderbuikgevoel zegt dat dit onzin is en er weer eens iemand wereldberoemd wil worden, maar het is wel weer een topic. 🙂

Advertenties

237 Reacties to “Vrouwen beter gebouwd. (Piquant)”

 1. A: genen hebben geen geslacht.
  B: lichamen bestaan niet uit genen.
  C: de onderbuik van Piquant is gevoelig voor muizen.

 2. Nu de feiten:

  Parthenogenesis (voortplanting zonder bevruchting) is gangbare praktijk in het grootste deel van het dierenrijk. Tot voor kort werd aangenomen dat het onder zoogdieren niet mogelijk zou zijn. Een deel van het genetisch materiaal, de zogeheten ‘imprinted’ genen, gedraagt zich anders wanneer het afkomstig is van de moeder (ovum) dan wanneer het afkomstig is van de vader (sperma). Beide varianten blijken nodig voor de productie van volwaardig nageslacht.

  Door manipulatie van genetisch materiaal zijn Japanse onderzoekers er zo’n vijf jaar geleden in geslaagd om een muisjesmeisje te bevruchten zonder gebruik te maken van muisjessperma. Maar ze konden hiervoor geen muizeneitjes van volwassen muizen gebruiken, omdat die al ‘imprinted’ zijn. Onvolgroeide muisjeseitjes die in pasgeboren muisjesmeisjes aanwezig zijn, bleken nog vrij te zijn van zo’n moederlijke ‘imprint’. Na deze als ‘mannenmuis’ te imprinten en vervolgens vaderlijk te combineren met een volwassen eitje van een muizenmoeder, bleek dat te resulteren in embryo’s die langer leven dan de traditioneel geproduceerde vrouwvrouwtjes. ‘Langer leven’ betekent in dit geval dat ze zo’n beetje halverwege de normale zwangerschapsduur het loodje legden.

  Van 371 latere pogingen slaagden er twee. Dat wil zeggen, er werden twee knotsgekke muisjesmeisjes geboren die volkomen inadequaat vrouwelijk gedrag vertoonden. Voordat u gaat zeggen dat dit een pleonasme is: zelfs tot ‘normaal’ vrouwelijk muizengedrag waren ze niet in staat. Het kan natuurlijk wel wezen dat dit bij mensen minder zou opvallen dan bij muizen.

 3. Overigens bestond er al een beroemd en uitgebreid geboekstaafd voorbeeld van parthenogenesis onder mensen: Jezus Gristus van Nazareth. Daar bleek hetzelfde probleem mee aan de hand.

 4. Goedemorgen @All.

  Ik vind oprecht dat het verboden zou moeten worden. Dat knoeien met genmateriaal. Stel nou dat het lukt, dan word er over 100 jaar niet meer geneuqt. Dat vind ik zielig voor mijn eventuele achterkleinkinderen.

 5. En verder is mijn Spaanse broer jarig vandaag. Leuk hè? Die staat Sint op de kade op te wachten natuurlijk.

 6. Vrouwen leven langer omdat mannen eerder doorhebben dat het leven van een opgewarmd lijk geen toegevoegde waarde heeft.

 7. @Sytze

  Dan zouden mannen meer actieve euthanasie plegen. En dat is volgens mij bezijden de waarheid.

 8. Zo de erwtensoep staat op. Kan iemand even zorgen voor temperaturen onder nul en sneeuw en zo?

 9. Waarmee Dr Oetlul ons weer uit een droom/nachtmerrie heeft geholpen.

  @HelenZ Dat niet meer neuken geloof ik niks van. Ik hoor mannen altijd de belegen grap maken “als er iets anders voor wordt uitgevonden blijf ik het (neuken) erbij doen”.
  Nou ja of dat waar is weet ik natuurlijk niet. Als het over neuken gaat doen mannen altijd stoerder dan ze zijn 🙂

 10. @Piq,

  Ooit in een ver verleden een interessant boek over gelezen. De verhaallijn was dat mensen niet meer dood konden gaan, de ‘ziel’ werd gered en in een ander lichaam – geslacht naar keuze – geplaatst. Het aantal zelfmoorden was sky high en er werd niet meer gedingust, want vies en onhygiënisch. Ziekte bestond niet en je kon je lichaam naar wens uitbreiden met staarten, vleugels of 17 tieten. Daar kwam een tegen reactie op.

  Best wel een gaaf boek eigenlijk. *duikt boekenkast in*

 11. @HelenZ

  De mens heeft al de achterlijkste dingen bedacht om niet dood te hoeven gaan. Dat begon heel lang geleden al, toen kwamen ze op het idee dat we voortleven na onze dood in de hemel of desnoods de hel of middels reïncarnatie.
  Wat angst voor het onbekende allemaal niet teweeg brengt…..

 12. @Piq
  Na je dood leef je alleen voort (met een beetje mazzel) in de herinnering van hen die je lief hadden.

 13. “Niet zozeer het neuken is de uitdaging alswel de verovering…”

  *sprak hij filosofisch vanuit zijn oerinstinct*

 14. Angst voor de dood is overbodig want zolang wij er zijn, is de dood er niet; en als de dood er is, zijn wij er niet meer.

  *Epicurus*

 15. @Sytze
  In deze redenering is het ook zo dat als je leeft en denkt dat er een hiernamaals is dat je je hele leven “uitzicht’ hebt op iets mooiers dan het leven op aarde en als je dood bent je toch niet weet dat het geloof op iets beters, niet bestaat (imho dan). Heb je toch je hele leven een prettig vooruitzicht gehad.

 16. Heeft angstaanjagende visoenen bij het denken aan het hiernamaals.

 17. @mark twain

  Hahahaha, high 5 !!!

 18. Mooie/interessante uitvoering van Aida op ned 2. In muziektheater gezien door Piq ‘herself”. 🙂

 19. @Piq

  Na het eerdere prutswerk van de Here hier op deze aard aanschouwd te hebben, heeft Mark Twain geen enkele behoefte om nogmaals getuige te zijn van een ander expiriment van dezelfde man.

 20. @mark twain

  Daar is geen speld tussen te krijgen of men moet ‘hem’ een tweede kans willen geven maar ik leen me niet voor zulke experimenten en zeker niet als er geen einde aankomt.

 21. Mijn experiment om een cd met de opera Aida gelijk met die van de tv te laten lopen, is schromelijk mislukt. 😦

 22. @Piq

  Mocht jij wel heel vroeger experimenten uitvoeren tijdens de scheikundeles?

 23. @mark twain

  jajaja gevaarlijke experimenten hield ik wel van. (nog wel eigenlijk).

 24. Indien mw Smith geïnteresseerd zou zijn in het ervaringsgerichte Dr. Oetlul bijspijkercollege over het verschil tussen sexuele voortplanting en neuqen, dan kan zij een verzoek daartoe richten aan de Klantenservice. Vergeet niet uw bereikbaarheidsgegevens en een recente pasfoto bij te sluiten.

 25. Voor de meisjeskamer hebben wij ook nog een fraai ingelijste grafiek te koop, waarop duidelijk te zien is hoe vrijwillige onvruchtbaarheid (a.k.a. vrouwelijke anticonceptie) zich verhoudt met de bereidheid tot onbeschermde penetratie onder mannen.

 26. @Dr. Oetlul
  Ik spreek natuurlijk niet voor HelenZ maar zou het niet zo kunnen zijn dat als het neuken niet meer gericht hoeft te zijn op de voortplanting, dat de drang, in het kader van de evolutie vanzelf verdwijnt? (na miljoenen jaren wellicht en niet zoals HelenZ vreest al na 2 generaties? ).

  Nou ja, nu ik dit nog eens overlees snap ik ook wel dat er nooit iets anders voor de voortplanting zal woden uitgevonden dan het eitje en de zaadcel. Maar goed, we weten ook wel dat we daar nu al geen geneuk meer voor nodig hebben. *schud hoofd en vraagt waar het naartoe moet met deze wereld*.

 27. Tenslotte, voor de muzikale omlijsting van dit punt op deze druilerige en naar erwtensoep en vette worst geurende producten van de concurrent verwijzen wij graag naar:

 28. @Dr. Oetlul
  Huh? Uit empirisch ‘onderzoek’ kan ik meedelen dat er bij mannen geen verschillen worden gevonden bij de neukbereidheid bij vrijwiliige afstand van een kinderwens/vrijwillige onvruchtbaarheid of snap ik het niet ? *theorie en praktijk moeilijk uit elkaar kan houden bij dit onderwerp*.

 29. Onder mannen?

  Ik denk dat “door” in dit zinsverband toch een stuk helderderderder is.

 30. @Erl
  Weet je al dat jij de enige bent (hier dan) die is vereerd met een echt sinterklaas gedicht?

 31. Zijn er ook namaak sinterklaasgedichten?

 32. Met één symbool maakt Erl duidelijk dat hij er aan toe is om een forse punt te zetten.

 33. @Piq 14:50

  Nomineert dit comment voor de Prix d’Illisibilité.

 34. Geachte mw Piquant,

  Na te hebben opgemerkt dat de term ‘drang’ als zodanig bij deze academicus persoonlijk weinig herkenning oproept (terwijl hem in het algemeen omtrent frequentie en volume weinig klachten ter ore komen), roep ik in herinnering dat nog deze week op Animal Planet een uitermate leerzame documentaire werd uitgezonden waarin onder meer een in de Amazonerivier levende vissoort was te zien die met masculien en feminien tezamen uit het water tegen een blad van laag boven het water hangende takken sprong alwaar simultaan eitjes en zaadcellen tegen elkaar werden aangeplakt, waarna het vrouwtje zich geheel bevredigd stroomafwaarts liet zakken en het de dagen erna volledig aan het mannetje overliet om het kwakje regelmatig met een zwiep van zijn staart wat verkoelende waterdruppels toe te plenzen, net zolang tot de bevruchte eitjes voldoende tot minivisjes waren getransformeerd die zich dan omlaag lieten vallen om vervolgens een grote kans te lopen als eiwitbron voor een van de negentig soorten piranhas hun levensvervulling te vinden. Er is dus nog van alles mogelijk, mits men bereid is zijn en/of haar fantasie aan te spreken en – als u mij deze beeldspraak toestaat – een beetje buiten de doos te denken.

 35. @mark twain
  Is dat een synoniem voor debilité ?

 36. (addendum t.a.v. mw Piquant n.a.v. “theorie en praktijk moeilijk uit elkaar kan houden bij dit onderwerp”)

  Misschien kunt u beter even één ding tegelijk doen.

 37. @Dr. Oetlul
  “Een beetje buiten de doos denken”, tjezus hoe doe ik dat ? 🙂 Maar dat in herinnering roepen van de docu? Hoe kan ik me iets herinneren wat ik niet heb gezien, maar dat terzijde, wat we eigenlijk moeten bedenken is dat god vreemde creatures op deze aarde heeft gezet….
  Niet een heel nieuw gezichtspunt btw.

 38. @Piq 15.00

  Illisibilité = onleesbaarheid.

 39. @Dr Oetlul
  Daar gaat ‘onze’ erl een topic over schrijven. De beinvleoding van het subjectieve op het objectieve en vice versa. Een ding tegelijk doen kan nog, maar een ding tegelijk denken is voor mij onmogelijk . 😦

 40. @mark twain
  Zou dat persoonlijk kunnen zijn? Dr. Oetlul had er , getuige zijn comments geen moeite mee. 🙂

 41. Mijn laboranten en ik nemen aan dat u met “een ding tegelijk doen” verwijst naar het ding dat u en uw partner tegelijk aan het doen waren op het moment dat u verzuchtte: “theorie en praktijk moeilijk uit elkaar kan houden bij dit onderwerp”.
  “Een ding tegelijk denken” moge dan voor u onmogelijk zijn, maar wij denken dan bijvoorbeeld dat wij hierover op dit moment dezelfde gedachte hebben als Dr. Erlkönig.

 42. @Dr. Oetlul
  Daar wil ik dan wel graag de mening van Erlkönig zelf over lezen.

 43. Bij uitblijven van de uitnodiging om erwtensoep te komen eten ga ik de rest van mijn zondag met administratieve werkzaamheden doorbrengen. U zult mij moeten missen.

 44. @Dr.Oetlul
  dat doen we zeker.

 45. Het is dan ook de perfecte dag om facturen te schrijven, back ups te maken en ander geneuzel uit te voeren.

 46. Als u zich afvraagt in welke mate Patricia Paay’s bijdrage OT is, dan raden wij u aan vooral goed te luisteren naar de samenzang met het hoge stemmetje in de rechter luidspreker en deze productie te beschouwen als een voorschotje op de wereld zonder mannen waar wij naar op weg zijn.

 47. @Dr Oetlul

  Als het aan mevrouw Paay ligt zal deze wereld geen seconde zonder mannen kunnen en gelijk heeft ze.

 48. @Piq

  Ik beheers het ”uit de doos denken” niet. Het ” in de doos denken”
  trouwens ook niet.

 49. @mark twain
  Ik geloof je.

 50. “denk hem d’rin”

 51. Oe lekker!

 52. Met zo’n hete dikke worst erin…

 53. @HelenZ
  Nee dank je, ik lust geen erwtensoep en heb zelf linzensoep gemaakt.

 54. Als de geesten vertroebelen en de harten verkrampen,
  Niemand zich verweren kan tegen Omerta’s kwikdampen,
  Tergende commenters malkander zo liederlijk ineenstampen,
  Intussen Blop, Leo & Dremp iedereen vervelen en slampampen,
  Salie noch roos verhullen kan de geur van blogwoonwagenkampen,
  Of vlunk schuimbekt van Oranje complotten en financiële olierampen,
  Oetlul, Zeik & Sytze volgaarne met Piq, Repel & Z zouden rampetampen,
  Fluistert wie daar geduldig en liefdevol over Verlichting zonder spaarlampen?

 55. @Erl
  Chapeau !!! Ik zie alleen geen rol voor erl weggelegd 😦

 56. Briljant Erl!

 57. @Erl
  Nu ik Sytze lees, vind ik dat ik wel karig heb gereageerd. Het is ook een lust voor het oog qua vormgeving.

 58. Even iets anders. Hirsi Ali in de bocht :
  “Hirsi Ali vergelijkt minaret met swastika”. Wat mij betreft in de categorie; “het maakt niet uit wat ik zeg, als ik maar in het nieuws kom”.

 59. in de “Christian Science Monitor”, dat zegt genoeg Piq. Overigens heeft ze voor wat betrfet de symboliek wel gelijk.

 60. Grappig, dat google street view. Je komt er rare dingen tegen, maar dit had ik toch niet verwacht.

  -edit piq- geswifferd

 61. @Sytze
  Nee ook niet wat betreft de symboliek. Dat bedoel ik met mijn afwijzend comment op Hirsi Ali.
  De swastika werd misbruikt en stond voor waanzin (kort door de bocht gezegd) en een minaret is niets meer dan een architectonisch bouwwerk. Als je in moslimlanden reist zie je de architectonische schoonheid daarvan. Het is te vergelijken met een kerktoren, dus heel iets anders dan de bedoeling van de swastika uit het Duitse Rijk.

 62. @ Bob

  Maar dat lijkt … dat lijkt .. wel een Nazi-officier???

 63. @ Omerta

  Nee, het is eerder en soort fan. Hij heeft niet de uitstraling van die hoogwaardigheidsbekleders van destijds. Ik denk dat het een plagiateuristofiel is.

 64. No way Piq.

  De minaret heeft wel degelijk een politiek symbolische functie. Wist je overigens dat mosketen van oorsprong geen gebedshuizen waren maar handelshuizen waar ondser andere ook politiek bedreven werd, recht gesproken werd en veldtochten werden voorbereid? Dat gebed was slechts bijzaak en zo is het in veel gevallen nog steeds.

 65. Toch dat straatje, dat pandje .. de uitstraling in zijn geheel ..
  Het zou zo maar een authentiek tijdsbeeld kunnen zijn.

 66. De grap is trouwens dat de mohammedanen de minaret feitelijk van de gristenen gejat hebben.

 67. Gaat het hier nu ineens over minaretten in plaats van overgewichtige vrouwen?

  Het verhaal over vrouwen die beter gebouwd zijn klopt niet. Ze zakken sneller en meer in dan mannen als ze ouder worden. Het is alleen zo dat vrouwen binnen een relatie ongeveer twee maanden per jaar van de levensverwachting van de partner afzeuren. Na veertig jaar relatie zou de man dan dus al 80 maanden (bijna 7 jaar) eerder sterven dan de vrouw. Daarnaast hebben de meeste vrouwen een oudere man, zodat ze hun laatste levensjaren het kapitaal niet hoeven te delen, dus per saldo zullen vrouwen de man overleven en hun partner gemiddeld nog met dubbele cijfers ook.

 68. Goed denkwerk Bob… het heeft alles met opportunisme te maken.

 69. daarnaast moet je iets wat door een Jap gezegd wordt nooit geloven. De Jap is bijna de enige op aarde die een ander geschiedenisboekje heeft dan de rest van de wereld over de jaren 40-45.

 70. Er liep eens een hoogedele hertogenzoon
  naar een gitzwart glimmende piano
  Ravissant bespeelde hij het blanke ivoor
  o zo zacht doch trefzeker als hardporno
  Liederlijk zong hij van de elfenkoning
  en zijn verleidelijke dochters in Nacht und Nebel
  Koningsbloed ook in zijn aad’ren
  en geen nazaat van een of andere pummelige feldwebel
  Omerta vond hij maar een schelm, een vlerk,
  een plebse schavuit, ja waarlijk een 010bonobo
  Nichterig doch nog stevig in menig kast vond hij hem,
  die Omerta: fortissimo een kryptoheaumeau
  In blogland vond hij een duister log, een zwart gat
  én liederlijke darkroom voor menig virtueel rebel
  Goedertierend en mededogend als hij was bracht
  hij er het broodnodige niveau: zijn naam luidde: Erl.

 71. @ Sytze

  Zo zul jij ongetwijfeld bekend zijn met het gegeven dat sex de man energie kost en de vrouw energie geeft. Heeft alles te maken met het geven en nemen van lichaamssappen. Een vrouw die sex heeft gehad ruikt anders, kijkt glazig uit de ogen en is uitermate opgewekt. De man heeft na de sexkwelling wallen onder de ogen en ziet er verder ook afgepeigerd uit.

 72. @ Bonobob Plop

  Sedert wanneer is er dan slechts sprake van één zaligmakende en definitieve geschiedschrijving?

 73. Hahaha, Erl, als ik je tekst lees, kan ik je alleen maar adviseren om je uitkering voorlopig nog maar niet stop te laten zetten.

 74. Waarom wordt die mevrouw Ali door sommige serieus genomen. Is simpelweg een kwekkende malloot.
  Als een minaret vergelijkbaar is met de Swastika is de kerktoren hier om de hoek dat ook.

 75. @ 010bonoboobs

  Erl ontvangt levenslang jaargeld uit het Estatum Erlianum: puur familie- en geen cent gemeenschapsgeld, jij illegale shoarmawokker.

 76. @mark twain
  *High 5t voor de 2e keer vandaag*.

 77. Kerktorens en minaretten, swastika, kruis en halve maan, Allah en God, Mohammed, Ayaan, Jezus…het is allemaal één pot nat en schadelijk voor de aarde.
  Waren we allemaal maar een boom, dan zou het stukken rustiger op aarde zijn.

 78. Hitlerschi Ali is een boosaardige Verlichtingsfundamentalist die Erlzijdank niet meer ten onzent verkeert.

 79. @ 010bonobob

  Behalve als je een Brabantse boom in de achtertuin van Sytze bent…

  Harharhar!

 80. @BobP
  Als dat er allemaal niet zou zijn, waren er wel oorlogen om andere zaken. Testosteron is nu eenmaal het krachtigste en gevaarlijkste wat er is. Verder hadden we niet zulke mooie kunst gehad. Incl beeldende kunst, literatuur, sieraden, muziek etc etc.

 81. Bob vergeet in het lijstje ; kerktorens,minaretten enz . ..helaas zichzelf te vermelden.

 82. Tieten zijn veel gevaarlijker, dat is de bron voor bronstig testosteron…

 83. Je gaat me toch niet vertellen dat we ook nog iets moois aan religie te danken hebben he Piq?

 84. @Sytze

  Wat dacht je van alles wat de klassieke componisten hebben gemaakt en om maar 1 voorbeeld te noemen; de sixtijnse kapel? Ik kan nog wel 1000 voorbeelden noemen van prachtig cultuurgoed, ontstaan uit religie.

 85. In dat geval wil ik wel even naar voren brengen dat we ons wegenstelsel aan Hitler te danken hebben…

  Hoppa…

  Tijd voor Godwins.

 86. Als er geen reden was geweest om de Mattheus Passion te schrijven, dan was er wel een ander mooi kunstwerk voor in de plaats gekomen Piq. Kunstenaars willen zich toch wel uiten.

  Kunst ontstaat door de maker, niet uit religie.

 87. @ Piq

  De mensheid kan prima af zonder beeldende kunst of alle andere genoemde futiliteiten. Al het moois der mensheid zit in zijn hoofd en fantasie. De uitvoering is nooit zo goed als de gedachte.

  Ayaan is een moeilijke vrouw, maar als ze wat ontspant, is het wel goed vertoeven in haar nabijheid. Er zit meer verstand en humor in dan je zou denken.

 88. @Sytze 17:56

  Ons wegenstelsel?

 89. Hoewel ik “The holy Grail” voor geen goud had willen missen.

 90. Mark: ook het onze… Misschien moet ik Hitler wat nuanceren door Nazi’s te zeggen.

 91. Ondanks alle plaatsvervangers (ik noem een Doe, een Smith, een Plop – soms leek het wel of tegenhangers hun vinger hielden aan de knop) deed Piquant nooit aan getob over spam of permabannen. Soms kreeg er iemand op z’n kop, maar ’t heeft er nooit echt om gespannen. Hier zijn per slot geen wildemannen. OK, die vlunk is soms geneigd een procedure aan te spannen als hij eens zijn zin niet krijgt, maar nadat hij een weekje zwijgt en wij op onze blote knieën bidden dat hij alleen maar dreigt keert hij terug naar Piquanterieën, bevrijd van almachtsfantasieën. Een schone lei, een nieuwe dag. Effect van goeie therapieën? Maakt mij niet uit waar het aan lag, als vlunk maar weer naar binnen mag. Zo gaat dat nu al twaalf maanden. Piquant, je houdt je prima staande!

 92. @ Mark Twain

  Als jij nu eens een keertje zou besluiten om onder 1 nick te reageren en niet als een MPS-er van de ene nick naar de andere te vliegen, dan wordt het misschien een keer interessant om je aan te horen.

  Heb je je dreigbrief al geschreven?

 93. He gezellig, McDuf Twain is er weer eens.

 94. @Oetlullerige plafondhanger.
  Ik kan weer even vooruit met deze ‘opsteker’.

  Btw, voor iedereen die vindt dat men zich bij een nick moet houden. Ik heb er geen enkele moeite mee. Het gaat mij niet om de verschijningsvorm.

 95. @Bob Plop 17:58

  Over Balkenende wordt ook beweerd dat er meer verstand en humor in zit dan je zou verwachten.

 96. @ Raar

  Mark Twain is hier bijna altijd, maar dan onder andere nicks.
  Je herkent hem aan zijn stoffige schrijfstijl, zijn poging tot grappig en bij de pinken te zijn en zijn dreigementen aan anderen als hij het geestelijk niet meer kan behapstukken.

  Weet jij al zijn nicks al?

 97. @Raar
  Jij lijkt soms ook op een strontvlieg. Als er iets te rellen valt , hoplá ! 🙂

 98. @Bob: Nee? Vertel eens?

 99. Mijnheer Plop, u blowt teveel.

 100. @Piq: That’s me. Ook irl hoor, ik ben wel consistent wat dat betreft. Tis geen rol zeg maar, zoals Mc Duff Twain placht te doen.

 101. @BobP
  Wel aardig dat je laat merken Hirsi persoonlijk te kennen, maar het gaat er helemaal niet om of een publiek (politiek figuur) wat zij was /is , privé leuk is. Het gaat om wat zij laten zien en zeggen in het openbaar.
  Zo lust ik er nl nog wel een paar.

 102. @ Piquant

  En in het geval van Mark Twain, Julius, Kip zonder kop, of hoe je hem ook noemen wilt, is het niet vreemd dat jou dat niet uitmaakt. 😉

  @ Oetlul
  Jammer dat jij niet weet hoe het destijds ging. Piquant was de enige die wilde swifferen en bannen 🙂 Probeer het nog eens een keer.

 103. Ik probeer het nog een keer. Dit keer met een recent citaat:

  “De mensheid kan prima af zonder beeldende kunst of alle andere genoemde futiliteiten. Al het moois der mensheid zit in zijn hoofd en fantasie.”

 104. Kijk eens aan, ook Dr. Oetlul heeft geen argumenten meer.

  Het wordt wel een armoedig zootje hier op deze manier.

 105. @BobP
  Even voor de goede orde. Ik ben nooit een tegenstander geweest en nog niet ,van bannen voor blogverpesters. Maar ik heb slechts Vlunk en Ace geband. Wel tegen jouw zin in, maar dat is geen rem voor mij.

 106. @Bob: GHegheghe. KzK. Ik snapte die intense plotsklapse haat al niet. Roflol!! Wat een kneus. Op een marginaal logje onder diverse namen reageren (hihi, steekje voor Piq: marginaal).

 107. “Het wordt wel een armoedig zootje hier op deze manier.”

  Toch niet in uw hoofd en in uw fantasie, mag ik hopen?

 108. Voordat iemand anders met de eer gaat strijken: ik mag hier voor de volledigheid toch wel even in herinnering roepen dat ik 020babe, Omerta en Raar heb geblacklist?

  * het bijna vergeten was *

 109. @Bennie: Jij mag dat hoor. Maar zeg nou effe, kijk jij porno Bennie?

 110. Ik wed dat Erl gisteren Sinterklaas bij Vlunk thuis heeft gevierd.

 111. @BB
  Het ging mij over wat BobP over Piquant zei.

 112. Nee, Oetlul, in mijn hoofd juist niet.

  @ Piq

  Het was om Oetlul zijn totaal verkeerde verhaal even recht te zetten. Zou lullig zijn als Oetlul tot het einde der dagen met verkeerde info in zijn hoofd zit.

  @ Raar

  Ach joh, je moest eens weten wat die verzuurde oude vent allemaal doet. Je lacht je de ballen uit je broek. Ik zou bijna zeggen dat Benno Bang er niets bij is.

 113. Daarnaast werd en wordt er hier ook op verzoek teksten geswifferd, krgen mensen inlogcodes om te kunnen aanpassen, schrappen en dergelijke, dus waar Oetlul heeft lopen te pitten de laatste maanden…ik weet het niet, maar bij de tijd is Oetlul niet.

 114. Wat doe je nu BB?

  *en bedankt*

 115. @ Plennie

  Trek jij je jurk nou maar aan.
  Webloggen kun je niet, misschien dat op hakken lopen je beter af gaat.

 116. @BobP
  Wat zit je nu te zeiken? Wat gaat er niet goed hier? Alles kan beter natuurlijk, maar voorlopig zijn we er al een jaar. Misschien nog wel een paar weken of maanden langer, wie weet. Ligt erg aan het gezeik wat ik ervan heb.

 117. @Bob: Krekt! Verzuurde ouwe vent. Ik had hem niet beter kunnen typeren.
  Zure zak misschien.

  Ach en Bennie is Bennie. Echt gevaarlijk is ‘ie niet.

 118. @ Piq

  Word je nu boos? 🙂 Omdat er even wat duidelijkheid verschaft wordt aan de ontwetenden over het gehalte trollen hier?

  Ook Vlunk heeft hier trouwens nog even achter de panelen lopen te swifferen.

  Mij maakt het niet uit, maar geschiedvervalsing is uit den boze!

 119. @ Raar

  Bennie is zeker niet gevaarlijk. Eerder vertederend. Iemand voor wie je in de tram opstaat, voor wie je de deur open houdt, iemand wiens kwijl je van de binnenkant van het transportbusje wegveegt.

 120. @BobP
  Ik ben nooit boos over virtueel gelul. Maar als we het dan over geschiedvervalsing hebben en jij net doet alsof ik de grote ban-gever ben, zet ik dat graag even recht.

 121. @Bob: Ik had dat toen ik Bennie zijn pica zag… Ooooooh, wat liev!!!

 122. @BobP
  Vlunk en achter de schermen , gebeurde natuurlijk wel onder mijn verantwoordelijkheid maar niet met mijn goedvinden en dat weet jij ook.

 123. Piquant Zegt:
  zondag 6 december, 2009 @ 18:29 bij 6:29 pm

  Joh, laat je niet zo opfokken. Iedereen had begrip voor je ban-beleid.
  Niks mis mee.

 124. @Raar
  Jij bent een echte metro man. Hetero en de valsigheid van een nicht. 🙂

 125. @ Piq

  Het was toch echt elke keer jij die wilde ingrijpen en ingreep als er weer een huilende geriaat in de mailbox hing. Helen en ik waren daar niet voor, maar hebben je je gang laten gaan.
  Dat het selectief gebeurde is ook nooit commentaar op geweest, dus je hebt niets te klagen.

  Je deed het met tussenpozen. Prima om te stellen. Volgens mij staat ook nergens dat je het dagelijks deed. Nogmaals, het is even om Oetlul zijn waanvoorstelling uit de wereld te helpen.

 126. @ Raar

  Hahaha, wat ben jij een slijmjurk. Ik zou dat ook wel willen kunnen.

 127. *trots speldje opprikt “valsigheid van een nicht”*

 128. Het is voedertijd hier. Toedels!

 129. @Bob: *grijns* Jarenlange training jongen.

 130. Moehahaha!! http://www.spitsnieuws.nl/archives/media/2009/12/ron_brandsteder_naar_max.html

  Hé Twain!! Misschien kan je “meeliften!!

  Bwahahahaha!

 131. zeg raar,

  Zit jouw mailbox verstopt?
  Of zit je weer undercover na de shopsessies?

 132. @Omerta: Nope. Ik heb bezoek 🙂 Cafe Raar is weer eens geopend.
  Ik start hem zo weer even op…

 133. @Omerta: Je hebt mail.

 134. @ Raar

  Binnen.

  En ja, ik ga Bennie zijn hoofd op dat van een waterbuffel shoppen.

 135. @Omerta: LOLOLOL!! Mag ik een voorstel doe? Ja dat mag ik… Shop Bennie effe op een emoe. Een Buffel is een robuust sterk en nuttig dier. Een emoe daarentegen typeert zooooo Bennie…

  Hihihi. Kiekeboe…

 136. Ad topicam:

  Hoeveel jaren verkort bloggen de gemiddelde levensduur van mannelijke al dan niet vrouwelijke bloggers?

  Hoeveel jaren verkort een baggerblogger als Oma Rita de gemiddelde levensduur van voornoemde bloggers?

 137. OH……………… het gaat hier ook over mij

  Even terug lezen.

 138. Allo? Allo?

  Ist da jemand?

  € vermoedt dat iedereen porno kijken doen is €

 139. Omerta loert stiekem onder het eten naar porno:

 140. Oh het ging weer over bannen en swifferen.

  Ik ben zo klaar met dat gezeik. Iedereen weet dat er hier getrold word. Onder verschillende namen. Van Mark Twain tot Bedrijfsbuffel.

  Piq heeft daar geen moeite mee. Dus zeik er dan ook niet over. Tenzij Piq met 2 maten meet. En je dat kunt hard maken. Dan is zeiken toegestaan.

 141. Ik trol nooit

 142. Ik ook niet

 143. @Erl

  Plop doet aan sex. JE MEENT HET!

 144. Ik doe zeker niet aan sex. Dat is banaal en voor dieren

 145. Ik ben dat gezeur over trollen ook een beetje beu, Helen. Volgens mij weten de mensen die er hier de mond van vol hebben niet eens wat het überhaupt betekent. Ze zeggen ‘trol’ maar bedoelen ‘sock puppet’.

 146. @Hens

  In mijn beleving hetzelfde. En mensen die trollen zijn in mijn beleving, mijn perceptie zeg maar. ZO ENORM SNEU.

  *LOSERS*

 147. Toepasselijk filmpje, vlunk, dat verklaart weer veel.

 148. Nou, uw beleving mag er wezen. Hoop alleen niet dat u op die manier straks ook de betekenis van het Nederlands aan uw beleving gaat aanpassen. Begrijp niet waar u zich aan stoort, maar het gaat mij ook niks aan.

 149. Voor iedereen die trollen disguesting vinden. dat vind ik ook. Een trol neemt een andere nick om mensen in de zeik te zetten en om de tuin te leiden. Ik kan dat niet ontdekken bij de zgn ‘trollen’ hier. Ik vind heel andere zaken getuigen van ZO ENORM SNEU zijn (geleend van HelenZ).

  Ik ga een campagne beginnen om meer mensen meerdere nicks te laten gebruiken. Gewoon omdat het kan.

 150. HelenZ
  Ook jouw begrip van LOSERS , deel ik niet. Omdat jij en ik een ander beeld hebben bij een loser.(denk ik).

 151. @Piq

  Dat mag en dat kan ook. Wie immer. Jouw blog, jou regels. (Of moet die laatste jou nu ook met een w erachter?)

  Ik vind een andere naam/nick gebruiken zo flauw. Of je nu wel of niet iemand in de zeik wilt nemen. Een nick is een online persoonlijkheid. Als je er meerdere nodig hebt dan denk ik altijd een schyzofreen is nooit alleen. En verder Piqje Chappeau omdat je het opneemt voor vrienden.

  Dikke kus

 152. @Vlunk
  Ik hoop niet dat tante Irene familie van je is, maar als je een ander personage wil zijn, zul je meer moeten doen dan een raar pakje aantrekken en je gezicht zwart maken.
  Ik zie zo tante Irene voor me, zonder Pietenpak. Kun je een kind niet aandoen. Ik hoop niet dat de ouders het kind verder voor de gek hebben gehouden.
  BTW is het nog ‘bon ton’dat men onder de grote rivieren nog oom en tante zegt?
  Is hier boven de rivieren al in de 60er jaren afgeschaft. 🙂

 153. @HelenZ
  Ik neem het op voor een ieder die , n.m.m. van iets tenonrechte wordt beschuldigd. Je mag het best flauw vinden, maar jij bent van de bloggeneratie met een eigen mores en die ligt , net als alles in het leven, niet vast wat mij betreft.
  Als men het geinig vindt om af en toe iemand anders te zijn, wat is daar op tegen? Ik ken namen van meerdere schrijvers /columnisten die zich van meerdere pseudoniemen bedienen. What’s the difference?

 154. Zo had ik ff zin in. Ben ik nu een loser? 🙂

 155. @ Piq

  Een andere nick zou een andere persoonlijkheid moeten inhouden, wat is anders het nut van meerdere nicks? Hier is het echter meer van hetzelfde.
  Het is ook de reden waarom ze door de mand vallen.
  Vooral Bennie en Mark zijn van die sneue gevallen op dat vlak.

  Maar als jij er prettig bij voelt, dan moet je anderen maar hun gang laten gaan en het puzzeltje laten oplossen. Mijn interesse gaat dan vooral uit naar eerder genoemde geriaten die zo fijn met dreigementjes komen (WAAR BLIJFT DIE BRIEF VAN JE KIP ZONDER KOP) of die mijn LinkedIn lopen door te spitten (LEUK HE, GERARD?)

 156. @Piq

  Ik vind trollen gewoon enorm kinderachtig. Maar dat komt omdat ik er nog nooit gebruik van gemaakt heb op dit forum.

  Maar nogmaals als jij het vermakelijk vind. lijkt me prima.

  Iemand mijn linded-in doorspitten??? Of ben ik niet leuk c.q belangrijk genoeg??????????

  Kudt ik tel niet mee.

 157. Boven de rivieren is wel meer afgeschaft… Niet dat dat altijd een succes is geweest maar het is toch mooi afgeschaft.

 158. @BobP
  Ik denk dat niet iedereen een nick zo serieus en persoonlijk neemt. Een andere persoonlijkheid , huh? Door welke mand vallen ze? Ik vraag me af of het ze wat kan schelen. Zullen we vragen zodra de kans zich voordoet.

  Ik hou net als jij niet zo van vaste regels, alleen op een ander vlak misschien. Ik snap eerlijk gezegd de fuss niet zo. Wie wordt er schade mee berokkend? Dát is mijn enige criterium.
  En dan zie ik wel andere zaken voorbij komen waarvan ik denk “?” moet dat nou?

 159. Een trol voor de lol is nooit te dol.

 160. Zo veel staat er niet in jouw LinkedIn pagina Bob 😉

 161. Als we het dan toch steeds over trollen hebben…. Laten we het dan wel allemaal over hetzelfde begrip hebben.

  http://www.epibreren.com/rs/internettrol.html

 162. In haar hart is Piquant best wel liberaal.

 163. @ Z

  schizofreen

  i.p.v.

  schyzofreen

 164. @ Sytze

  Ik heb er de tijd nog niet voor genomen. 😀

  @ Piq

  Ja, dat zijn duidelijke omschrijvingen van het gedrag van zowel Mark Twain en Bennie. Onruststokers die ellende veroorzaken. Ze zouden verboden moeten worden.

 165. @Sytze

  Ik kan nu eenmaal niet tegen moraalridders die hun ‘fatsoensnormen’ aan anderen opleggen en ook nog niet weten waar het precies over gaat. Als ik het begrip trol lees, dan zijn er meer trollen met 1 nick dan met meerdere nicks, want het een heeft niks met het ander te maken nl.

 166. @Erl

  Als ik zeg schyzofreen dan bedoel ik ook schyzofreen.

  *Schyzofrene taal purist*

 167. @BobP
  Jij wil iets verbieden?? 😦

 168. Onruststokers moeten dood.

  Ik heb overigens nooit last van Bennie of Mark, ik vind beide erg onderhoudend en geïnteresseerd. Beide leggen tevens een bovengemiddelde intelligentie aan de dag en dat schept een band.

 169. Piquant Zegt:
  zondag 6 december, 2009 @ 22:28

  Dat is inderdaad een kenmwerk van een liberaal. Of liever gezegd: van een libertariër.

 170. @SYtze
  Dat kan ik niet zeggen, want alles wat ik erover zeg wordt met een boemerang teruggegooid, want het zijn mijn vrienden. Maar ik vind dat je gelijk hebt.

 171. Mensen moeten gewoon wat liever voor elkaar zijn 🙂

 172. @Sytze
  Ik denk dat ik hier door een paar mensen als een trutje word gezien. Kan me niks schelen, maar als iemand nu werkelijk vrij probeert te zijn en ook altijd zo heeft geleefd en wars is van opgelegde mores en fatsoensregels, ben ik het wel. Misschien ben ik wel een beetje een libertariër. Ik ben, zoals ik al mijn hele leven hoor, niet in een categorie te plaatsten.

 173. dan ben je een libertariër Piq. Welkom bij de club.

 174. @Sytze

  Laten we maar eerst eens beginnen, niet zo op elkaar te letten, te veroordelen en te beoordelen. Dan kan je pas zien of iemand ook aardig is en niet alleen maar aardig doet.
  Dat schiet al een aardig eind op.

 175. Mensen die op anderen letten, hebben teveel tijd over…

 176. @ Piq

  Natuurlijk zijn er dingen die ik zou verbieden. Doden uit financieel winstbejag, het botvieren van lusten op mensen die hier zelf niet mee instemmen, kunnen instemmen of mogen instemmen. Hmm, zo zijn er nog wel wat dingen die verboden zouden moeten zijn.

  Of iemand een vriend van je is of niet zal voor mij niet relevant zijn. Ik pak alleen de domme teksten aan en reageer op wat er in mijn richting gespuid wordt. Lijkt me vrij normaal.

  @ Sytze

  Dat gebrabbel van je over intelligentie kun je niet staven. In ieder geval niet aan de hand van reacties in dit log.

 177. @Sytze
  Ik ben ook geen libertariër. Ik ben een sociale libertariër en dat botst een beetje met elkaar. Ik heb me heus wel verdiept in het begrip van Libertariër, maar dat sluit ook al niet aan bij mijn idee van samenleven. 🙂

 178. @BobP
  Mijn vrienden zijn geslecteerd op een bepaalde manier van in het leven staan en of ze deugen. Dus maakt het me wel iets uit als ze hier voor rotte vis worden uitgemaakt.

 179. Dan is het goed mis met je Piquant!!!one11!

  @Bob: laat ik het dan herformuleren en zeggen dat er een hoop zinnigs uitkomt. Dat kunnen we helaas niet van iedereen zeggen.

 180. @ Sytze

  Ok, deal.

  @ Piq

  Het siert je dat je voor je vrienden opkomt. Voor rotte vis is nog niemand uitgemaakt, in ieder geval niet volgens mijn perceptie. Vooralsnog ga ik eens verder pulken in dat schorriemorrie en die laffe Kip zonder Kop net zo lang achter zijn poepluier zitten tot hij met zijn beloofde brief komt.
  Gerard adviseer ik om nog Hyves, Facebook en enkele andere sites te controleren. Hij mag ook mailen, desnoods samen met koploze kip, dan kan ik ook rechtstreeks informatie geven. Scheelt ze weer zoeken.

 181. Trollen gebruiken vaak meerdere, zoniet vele, ‘altnicks’ om tegen een andere nick te ageren, deze uit telokken, te schofferen, etc. zodat het lijkt alsof ze medestanders hebben. Komt o.a. vaak voor op nujij.nl met dat + en – systeem en hélemaal op wordpressblogs…

  Natuurlijk kan men ook meerdere nicks gebruiken op de diverse (met name wordpress)blogs om diverse redenen en dan op een ander (met name wordpress)blog vergeet onder de daar juiste nick in te loggen…

  Maar over het algemeen kun je overduidelijk zien, als lezerT, dat de schrijfwijze en taalgebruik sterk overeen komt met een andere nick.
  Kijk maar eens naar Van Pruisen op GS 😀

 182. @BobP
  Lees dat topic “wat is erger dan preuts”nog eens. De sfeer was grimmig en over en weer werden er lelijke dingen gezegd en het bekende clubje sprong, zelfs tot diep in de nacht , voor elkaar op de bres.
  Een ding is zeker Kipzkop heeft niet gezegd dat hij een brief zou schrijven.
  Dit is wat hij wel heeft gezegd.
  kip zonder kop Zegt:

  zaterdag 28 november, 2009 @ 23:37 bij 11:37 pm e

  @Bobbie;

  Je begrijpt het allemaal reuze goed en het is ook beter dat ik je partijgenoten niet laat weten dat je af en toe de lolbroek uithangt als Mladic.

  Daarna heeft hij nog een paar dingen gezegd die een stuk vriendelijker waren.
  Echter wat mij al een week irriteert is dat jij steeds vraagt of hij die (NOOIT BELOOFDE) brief heeft geschreven.

 183. @ MMDH

  Mee eens. Meerdere nicks op meerdere logs lijkt me ook geen feestje trouwens. Dat vergt nogal wat onthouden en inleven.

  Ben je aankomende week nog in het land of ben je al weer foetsie?

 184. @ Z

  Schizofrene taalpurist

  i.p.v.

  Schyzofrene taal purist

 185. Plop bij 11:02 pm
  Ik ben nog tot april in NL dus ik kom echwel nog een sateetje bij je scheuren 😉

 186. @ Piq

  Brief, bellen, mailen, op bezoek gaan, het maakt me geen donder uit. Hij loopt een beetje met de gedachte rond dat het mij zou afschrikken als hij klikspaan wordt.

  Helaas komt de lafbek niet over de brug en dat vind ik nu weer jammer. Verliest weer aardig wat respect mee.

  En ja, ik begrijp het inderdaad reuze goed, dit in tegenstelling tot eerder genoemde knullen. Pfff, als ze echt willen spelen hoeven ze het maar te zeggen. Ga ik me ook inspannen.

 187. @ MMDH

  Ik ben tot eind dit jaar redelijk veel weg, dus dan is bellen wel handig. Hoe later op de dag, hoe eerder ik kan meedoen, qua vocht 🙂

 188. @BobP
  Het gaat hier er al een week om dat kipzkop een brief zou schrijven. Dat heeft hij dus NIET gezegd.

 189. @ Piq

  Dat zeg ik net. Brief, mail, telefoon of op bezoek, mij maakt het niet uit. Het zat samengevat in zijn “ik ga even klikspanen”

  Maar ik begrijp al dat de staart tussen koploze kippenpoten zit en dat het gewoon een grote bek was.

  Ha ha ha……humor hoor, die Kip zonder Kop.

  Ik ben benieuwd waar hij binnenkort mee komt.

  *trekt slaapmuts over de kruin en gaat op jacht*

 190. Ik heb het gevoel dat ik iets gemist heb…

 191. @Sytze

  nee, opgeklopte fuss mtwk. (vind ik)

 192. Kom Op Pikantje bij 10:59 pm
  Er staat nergens dat er een brief geschreven zou gaan worden maar er staat wel een soort ‘dreiging’ dat er informatie openbaar gemaakt gaat worden…
  Daar heb ik mij ook wel eens aan schuldig gemaakt, overigens.
  Maar zooooo ‘onschuldig’ is die opmerking van KzK dusz ook weer niet, heh?

 193. + zou kunnen

 194. @de man met de hoed
  ik ben er over uitgepraat. het valt me wel op dat hier andere zaken gebeuren die imho veel vileiner zijn, maar waar dan niet op wordt gereageerd. Dus ik hou op met rechter spelen want ik was er die avond ook niet eens bij.

 195. @ Plop
  Ik meel je wel. Bellen gaat niet lukken want ik swiffer regelmatig oninteressante telefoonnummers 😉 Ghehehe

 196. @ Piq

  Wat gaat al dat opgeklopte agitpropgezeur van Blop c.s. toch in Erlsnaam over?

  Wie o wie heeft het hier nog ooit over het topic in casu – buiten Erl?

 197. Genesis 6 vers 7 ; Het berouwt mij dat Ik hen gemaakt heb.
  Hier moet de Here aan Bob , Raar en Omerta hebben gedacht.

 198. @Erl
  ik word er zo moe van…. Ook een kwestie van een soort balk en splinter en groepsgedrag…..

 199. @ Piq

  Dr. Erl adviseert: niet op reageren en stil laten doodbloeden.

  Wél ad topicam:

  “Een vrouw die niet weet hoe een aubergine op 101 verschillende manieren te bereiden is nog niet klaar voor het huwelijk.”

  – Arabisch spreekwoord

 200. @Erl
  Ik hou niet van aubergine en maak ze zelden klaar. Is dat erg?

 201. @ Piq

  Erl houdt niet van:

  1) Aubergine
  2) Bleekselderij

 202. En natuurlijk:

  3) Bob Blop agitprop

 203. antiagitpropdickie

 204. @Erl
  Doe er voor mij ook maar courgette bij. Selderij (gekookt)

  in Waldorffsalade is wel te doen.

 205. agitpoep…

  SV gaat slapen 😉

  Tabee snoodaards.

 206. @Dag Sytze
  Slaap lekker !!!

 207. Zou Bob behalve bordenwasser een borderliner zijn? Zo’n doorgesnoven barjongen die voortdurend zich in een emotionele holocauster bevindt?

 208. @ Piq

  Waldorfsalade

  i.p.v.

  Waldorffsalade

 209. @Erl

  Ik denk het niet. Hoe kom je daarop/bij?

 210. @Erl
  dacht ik ff chic te doen 🙂

 211. @ Piq

  Het chicst is nimmer en te nooit ‘ff” te gebruiken in een welgevormde zin.

 212. @Erl
  Doe ik alleen met chatten en hier. In mails en brieven gedraag ik me. 🙂

 213. @ Piq

  AHA! De notoire Piqmisspelling is dus zeer temporo-spatio-situatio-relatio-contextueel ingebed en komt de facto neer op pure liederlijke luiheid?!

 214. @ Piq

  Suggestie voor zeven Piqtopics:

  De nieuwe hoofdzonden volgens het Vaticaan:

  (1) genetische manipulatie;
  (2) experimenten op mensen;
  (3) milieuvervuiling;
  (4) sociale onrechtvaardigheid;
  (5) het veroorzaken van armoede;
  (6) financiële gulzigheid;
  (7) druggebruik.

  – Monseigneur Gianfranco Girotti, geciteerd door Isabelle Duerme op AllHeadlineNews.com, 10 maart 2008

  “Genetische manipulatie is een vorm van hoogmoed (…) Drugsgebruik en het etaleren van buitensporige rijkdom zijn volgens Girotti tegenwoordig de meest bedreven hoofdzonden.”

  – Hans Gybels, woordvoerder van kardinaal Danneels, geciteerd in De Standaard, 11 maart 2008

 215. @Erl

  Liederlijk vind ik wat overdreven, maar luiheid kun je het wel noemen.

 216. @Erl
  Wat het Vaticaan vindt, zal me worst wezen. Ik erken dat gezag niet (voor zover we van een gezag mogen spreken. Ondemocratischer dan het Vaticaan, vinden we alleen in derde wereldlanden).

 217. @Erl

  “het etaleren van buitensporige rijkdom”. Wel eens in Vaticaanstad geweest?

 218. @ Piq

  Zeurpiq… Erl is meermaals in Vaticaanstad op audiëntie geweest, op zeer hoog niveau.

  Het gaat erom dat de zeven klassieke hoofdzonden zijn gemoderniseerd en aangepast aan de huidige graai-en-snaai-cultuur, jij &^€%$#!!!

 219. @Erl
  Piq denkt niet in zonden, laat staan in hoofdzonden 🙂

 220. @ Piq

  U heeft Dante’s ‘La Divina Commedia’ nog nimmer gelezen?!

 221. € Piq inkijkje in inferno bieden doet… €

 222. @Erl
  Inferno, ook zo’n begrip waarvan je je kan afvragen of dat wel voor iedereen een inferno is 🙂

 223. @Voor iedereen die nog meeleest. Trusten en morgen een auto topic.

 224. Morgen een onderwerp over Vi(le)gen.

 225. Weer een dag,
  Een traan, een lach,
  Morgen weer een dag,
  Met een traan en een lach.

 226. Wat zijn dat, Vi(le)gen?

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: