Woensdag gehaktdag. (Piquant)

 

Hoewel ik om allerlei redenen steeds minder vlees eet, vind ik een lekkere goed klaargemaakte gehaktbal nog steeds erg lekker.

Het gehakt van de supermarkten vind ik niet lekker. Ik heb geen idee waar ze het vandaan halen en dat bevalt me niet. Vlees eten is sowieso discutabel maar als het dan nog om vlees gaat waarvan je niet weet of ze lang op transport hebben moeten staan etc. krijg ik al geen hap meer door mijn keel.

Mijn slager bezweert me dat hij nederlands vlees heeft en ik geloof hem op zijn bruine ogen.

Enfin, woensdag is dus gehaktdag (veel beter dan de dag van zaagmans) en hierbij dan een recept voor lekkere gehaktballen.

http://www.gratisrecept.nl/recepten/hollandse-gehaktbal.html#

105 Reacties to “Woensdag gehaktdag. (Piquant)”

  1. Gratisrecept.nl

    Kan het nog Hollandser?

    Vlees eten is sowieso niet discutabel, vlees eten hoort er gewoon bij. Recepten, die zijn pas discutabel! Als ergens geen recept voor is, is iets dan geen eten? Is iets dan niet lekker?

    Op die manier was er nooit kroepoek met gestampte muisjes gekomen.

    De slagertip van vandaag: Ton en Wil Tonus!

  2. Hoppa, meteen in de eerste zin van het topic al een cirkelredenering…

    * het de goede kant opgaan vindt *

  3. 1,5 sneetje… oud…

    bibber…

  4. Mooi gebruik ook van het parsprototo in “vlees waarvan je niet weet of ze lang op transport hebben moeten staan”…

    * tegen afkeurenswaardige associaties met de Holocaust vechten moet *

  5. Inderdaad is nationaliteit behalve een aspect van sociale identiteit ook een kenmerk dat in juridische zin verbonden is aan het lichaam van de drager (zie de taferelen die zich dagelijks afspelen aan de rijksgrens), maar of het zich als begrip ook uitstrekt tot de samenstellende componenten van het betreffende lichaam moeten wij betwijfelen. Prijs voor de meest onrustbarende zin gaat vandaag dan ook naar:

    Mijn slager bezweert me dat hij nederlands vlees heeft en ik geloof hem op zijn bruine ogen.

    * eigen frikandel met ‘Joris’ aanspreekt *

  6. ”Hoewel volgens de raadsheren in het algemeen het anaal inbrengen van een bevroren frikandel een seksuele lading heeft, ontbreekt die strekking in dit geval.”

    * deze zin niet uit het hoofd krijgen kan *

  7. Dan maar gehaktballen…

    * met hand op de knip recept lezen gaat *

  8. man in restaurant tegen serveerster:

    “heeft u misschien een droog sneetje?”

    serveerster:

    “nee meneer, mij schoenen kraken zo”

  9. Het verschil tussen een gehaktbal en een frikandel is voornamelijk de verschijningsvorm.

  10. Ik mis een komma na lekkere in de eerste zin.

  11. Of beter nog:

    goed klaargemaakte, lekkere gehaktbal.

  12. Overigens heb ik, net als de slager van Piquant, Nederlands vlees.

  13. Christus, wat duurt het toch lang voordat het licht is.
    Ik trek dit niet.

    Ik wil het voorjaar terug.
    Merels in de ochtend, ragfijn zonlicht door de gordijnen, vrouwenparfum in de lucht, Erl met zijn vlindernetje.

  14. *Doet Oma een licht therapie voorstellen, Bahamas of ABC eilanden*

  15. Sytze tegen Omerta: “Heeft u misschien een plastic zakje?”

  16. @ drempel

    Ik heb pleinvrees.
    Ook dat nog.

    Ik heb al moeite met Twitter.

  17. @Oma

    Tja, dat plein…
    Drempel weet hoe dat is, elke keer dat vreemd kind papa tegen je zegt hmmmffff
    *gaat zich weer verstoppen*

    Twitter?
    wat is een twitter?

  18. *doet Oma nog een hulplijn uitgooien*

    Training-, Advies-, en Begeleidingscentrum voor mensen met Angst, Paniek en Hyperventilatieklachten De Drempel

  19. Je zult maar drempelvrees hebben…

  20. of Vliegangst…

  21. @ Drempel

    Ik heb advies en begeleidingsvrees.
    Tevens ben ik gevoelig voor kraaien, katten en slangen.

    Ik weet het echt niet meer.
    ik heb nu al twee keer met die doos met kerstballen in mijn handen gestaan, en nu ziet dat crepepapier er ineens weer bedreigend uit.

  22. @1.06 De post van Soof

    ‘Ach, zo vult een ieder zijn brein vaak met de bij hem/haar passende informatie. En dat noemt men dan ‘Dat vind ik een goed boek, of dat een goede film’.
    Maar in wezen is dat is dus wel ego-bevestigend hè? Natuurlijk zoek je naar hetgeen wat het beste voor je voelt. Maar dat wil niet zeggen dat dat het beste is.
    Tóch?’

    Daar heeft dan niemand het meer over. Deze zin laat me niet los. Het bewijst wel weer wat voor leeghoofd ik ben, dat ik het allemaal nog nooit zo heb gezien.😦

  23. Liever een leeghoofd dan een waterhoofd…

    Je zult maar watervrees hebben (met zo’n hoofd). Dan zou je nog bang van jezelf worden.

  24. Mijn slager is fransman, dus heeft hij zelf frans vlees en vlees uit nederland. Of zoiets.

  25. @Sytze
    De waterhoofden zijn erg blij met de opwarming van de aarde🙂

  26. Die blijheid geldt zolang er geen stoom uit hun oren komt Piq.

  27. @Sytze
    Heb jij wel eens iemand met een waterhoofd zien schaatsen ?

  28. Die gozer heeft een geizer…

  29. Zien schaatsen?

    Jazeker en dan hadden ze een juttezak als schaatsmuts.

  30. Jute vooral

  31. Of een oude zak van de kolenboer.

  32. Maar dat was vroegâh

  33. BETSY!
    (Turf)

  34. Tegenwoordig zie ik eigenlijk geen mensen met waterhoofden meer schaatsen.

  35. Ik zie eigenlijk niemand meer schaatsen…

  36. Ik kijk ook nooit, eerlijk gezegd.

  37. *vergaderen, met lunch*

  38. Hey Piq

    Hoe is ie?

  39. Oma is gevoelig voor kraaien.
    *verstopt lorre onder doekje*

    Het is tenslotte bijna kerst

  40. Woensdag gehaktdag..
    Drempel gaat toch voor wat exotisch voer.
    een balkan spiesje cevapcici of zeau iets.

  41. KudT

    moet zeau gourmetten
    Gv….

  42. een lunchdicky

  43. Goed en lekker gehakt moet je laten draaien door je vakslager. Je wijst een paar mooie doorregen runderlappen aan en je ziet het voor je ogen door de gehaktmolen gaan. Echt 100% rundergehakt en je kunt dan ook nog zeggen 1x draaien of 2x als je het wat fijner wilt.
    Al dat voorverpakte gehakt uit de super bestaat alleen maar uit restjes en afsnijsels…

    Tartaartjes?
    Vraag je vakslager een puntje ‘staartstuk’ door de molen te halen!

  44. DMMDH doet een aanval op de dagprijs met: “Vraag je vakslager een puntje ’staartstuk’ door de molen te halen.”

    * dit niet leuk meer vindt *

  45. Hmja, ik vind vlees eten in het geheel niet discutabel, want we zijn omnivoren, dus is ons systeem erop aangepast en bovendien bevat vlees voor ons lichaam waardevolle zaken.
    Feit is wel dat we veel te véél vlees eten. 82 kilo gemiddeld per persoon per jaar. Da’s meer dan 220 gram per dag!
    Is erg ongezond voor je lichaam en vooral ook erg slecht voor het milieu.
    Vroeger (nu nog steeds in zekere mate) was vlees een statusproduct. Alleen mensen met geld konden elke dag vlees eten. daarom hadden rijke mensen ook allerlei ziekten die de armen niet hadden, zoals jicht en zo.

    Dus gewoon reduceren tot rond de 100 gram gemiddeld per dag en vaker vis en vegetarisch eten.

    Verder zijn supermarktballen uitstekende ballen…
    Om de caissière mee te bekogelen.

  46. OK, de business case: http://www.natuurenmilieu.nl/pdf/0500_2007_02_23_presentatierabbinge.pdf

    Kijk even op slide 14 voor een vergelijking van het areaalbeslag. Punt is: veevoeder blijkt de minst efficiënte strategie voor agroproductie van eiwitten en koolhydraten. Bijkomend punt: de productie van eiwitten (bouwstoffen van ons lichaam) vindt overwegend plaats in Afrika en Azië, terwijl Europa en de VS verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de consumptie. Tel dus bij de inefficiëntie ook nog even het energieverbuik c.q. de transportverliezen op.

    * “vlunk, kom er maar in” roept *

  47. Overigens (OT)…:

    * elke dag gedurig balletjes draait *

  48. @De man met de hoed Zegt:

    woensdag 9 december, 2009 @ 12:38 bij 12:38 pm
    Dat was ik helemaal vergeten, wat je nu zegt. Goed idee.

    Sinds ik hoorde dat rundergehakt gemaakt zou worden van oude uitgeteerde melkkoetjes vind ik dat minder smakelijk.

  49. Ton en Wil Tonus, uw scharrelslager!

  50. Hoewel Slagerij van Kampen ook niet mis is.

    A9 -> A2

  51. @Sytze,
    Goede tip, niks mis mee🙂

  52. @Sytze,
    Met Ton en Wil Tonus bedoelde ik.
    En nog bedankt.

  53. @ BB
    Staartstuk is dus niet de staart zelf. Het komt van de achtervoet (zoals dat heet) onder de rosbief en voor de bil.
    Roastbeef zoals je dat bij de vleeswarenafdeling koopt, lange smalle plakjes, komt van het staartstuk en dus niet van de rosbief! Die is wat ronder van vorm.
    Het staartstuk loopt in een punt. Het breedste gedeelte wordt soms, ongevliest, verkocht als klapstuk maar klapstuk is eigenlijk een vrij taai stuk afkomstig van de voorvoet (zoals dat heet). Overigens zit al het taaiste vlees van een rund rond de voorvoet maar ondergelegen. De ‘borstkant’ zeg maar. Daar komt ook al het ‘draadjesvlees’ vandaan.
    De ‘ossenhaas’ en dat is het botermalste, zit ook aan de voorvoet net als entrecote, T-bone (is haas + entrecote) en de ribeye. De haas zit overigens aan de binnenkant van het rib.

  54. Ojah…, als je in Frankrijk bavette de boeuf op de kaart ziet staan dan is dat het breedste gedeelte van de staartstuk.

  55. Ik neem altijd buste de veau…

  56. Omdat daar nog door niemand aan gesabbeld is…

  57. Ah… Een complexje? Nimmer aan moeders borst mogen sabbelen?
    Vandaar….

  58. *een farfalle-ovenschotel maken gaat*
    Ja Ja… Met versgedraaid gehakt!

  59. Ik kan mij er in elk geval niks meer van herinneren…

    * te bescheten voor het navraag doen is *

  60. ik eet gemiddeld 100 gram vlees per dag,
    om de dag een biefstuk van 2 ons en soms wat varkensvlees of een gegrilde kippenbout…
    en daarnaast wat varkenslever als vleeswaren

  61. @bennie
    je was hier al voor kwart voor acht vanochtend…
    get a life, blogstalker

  62. +” vervelende, humorloze”, net voor blogstalker

  63. ga desnoods bij piq op bezoek, maar tief onderhand op hier.

  64. hetzelfde trouwens @ranzo

    zoutloze zakken gezwam

  65. het wachten is op net-zo-zoutloze-humorloze-zwamneus van een zak zytze

  66. @piq
    ga gewoon door met je blog, maar laat het niet omslaan tot een 2e niemandsland…
    por favor
    ranzo etc. kunnen daar hun niet-humor gewoon kwijt, wellicht moet je bennie ff de weg wijzen.

  67. verder haat ik de pepper” steaks” van de appie happie, dat is gewoon tartaar met wat peper.

  68. niks geen steak, gewoon veredeld gehakt.

  69. @piq
    en geef sytze een abonnement op een pornosite, please

  70. *en tot zo ver dit intermezzo*

  71. haaaaaai

  72. Iets verkeerds gegeten Vlunkiepunkie?

  73. @sytze
    yo
    ik verwachtte je al

  74. @zytze
    nog niet, hoezo?

  75. als bennie de boodschap onderhand maar eens begrijpt vind ik het prima zo verder…

  76. Op welke pornosite zit jij Vlunk en is dat wat?

    Hmzzzz… rukken ontspant dus die pornosite van Vlunk zal wel kut zijn.

    *Vlunk nekmassage geeft*

    relax dude…

  77. @zytze
    ik vroeg piq om jou te abonneren, ikzelf breek af en toe in op een site waar ik jarenlang moderator was.
    en de eigenaar maar denken hoe dat kan….

  78. @zytze
    post de inhoud ff, anders moet ik weer een proxy gaan gebruiken

  79. Meer dan de helft van de werkende vrouwen masturbeert wel eens op de werkvloer. Van de mannelijke arbeiders onaneert zelfs zestig procent geregeld op het werk.

    Dat blijkt uit een onderzoek van de Deense Krant Ekstra Bladet. Van de vrouwelijke deelneemsters gaf 57 procent aan geregeld de hand in eigen broek te steken onder werktijd. Er wordt het vaakst gemasturbeerd uit verveling, of als remedie tegen stress. Eénvijfde van de ondervraagden geeft zelfs aan meerdere keren per week op het werk te masturberen.

    Spanning

    Enkele ondervraagde bazen reageren vrij laconiek. “Sommige werknemers roken, anderen masturberen”, aldus één van de bazen. “Zolang er rekening met elkaar en de omgeving wordt gehouden zie ik geen probleem.” Seksuoloog Rikke Theussen ziet ook geen moeilijkheden. “Er wordt veel geflirt en veel werknemers krijgen vaak erotische berichten van partners. Het is dan beter om even te masturberen, dan de hele dag in spanning te zitten.”

  80. Terwijl er in Kopenhagen wordt gesproken over een internationaal klimaatverdrag, vond er in de Tweede Kamer een debat plaats over de uitstoot van CO2 in ons eigen land.

    Daarin zei VVD’er Neppérus dat ze geloofde in die theorie van de klimaatverandering. Maar als er onzekerheden zijn, wil ze wel graag een onafhankelijk onderzoek zien, meldt de Volkskrant. “We moeten de discussie over stijgende temperaturen durven te voeren.” PvdA’er Diederik Samsom was niet blij met het verzoek om een onderzoek en zei: “Waar is die hoax?”

    Klimaatcomplot

    De PVV’er De Mos was nog kritischer over de klimaatverandering en sprak van een ‘een klimaatcomplot’. Daarmee doelde hij op de gelekte e­mails van Britse wetenschappers, waaruit zou blijken dat gegevens over de opwarming van de aarde de bewust zijn gemanipuleerd.

  81. het geinigste is, de meeste meiden daar vinden het leuk te zien hoe ik hun baas keer op keer te slim af ben.

  82. Was jij moderator op een pornosite Vlunk?

  83. FF weg…

  84. @zytze
    sort of
    niet echt een pornosite
    het ging vooral ook om de internationale chat (engels, spaans, portugees, frans, duits, zelfs nederlands).
    die meiden waren echt “interactive”, dwz veel klootzakken, no show.
    En ik “bemiddelde” om te zorgen dat de overgrote zwijgende meerderheid toch hun shows te zien kregen.

  85. @zyzte
    verder
    qua seks op het werk, zelfs eenzijdig, ik heb er nooit wat van gezien of gemerkt, tot onze microsoft-specialiste betrapt werd met onze vax-vms-operator in de ruimte waar de backups bewaard werden.

  86. @zytze
    verder qua het andere onderwerp: gratis
    nog geen 1-malig membership heb ik er aan verdiend.

  87. andere topic weer: kort daarop kreeg ik zijn kaartjes van de PSV-tribune (van de zaak)

  88. “in de ruimte waar de backups bewaard werden”… weer iemand die het Engels verkeerd begreep…

    * van vlunk nooit genoeg krijgt *

  89. Ja Piquant, wijs jij mij de weg nou eens even!

    * daar al jaren tevergeefs op wacht *

  90. @Sytze,
    Wat een heerlijk nieuws weer zeg. En toch is het een raar idee. Maar weet je, ik geloof dat soort ‘statistieken’ nooit zo erg.
    Het is soms maar net welke vragen je stelt om tot een bepaalde uitkomst te komen.

  91. Met vorig comment bedoelde ik de lichamelijke ‘introspectie’ hè? Niet dat nieuws over klimaat.
    Trouwens, dat klimaatgeneuzel is inderdaad heel vreemd.

  92. @Bernhard,
    Zou jij Piquant ’s backup (s) wel willen doen?
    ‘Zo en nu gaan we de harde schijf even copieëren.’
    ‘Ja, maar doet dat altijd… LOL

  93. @ Soof

    Ik weet niet eens waar Piquant de backups bewaart, betwijfel niet alleen of zij ze heeft maar zelfs of ze wel weet wat het zijn…

    * er niettemin wel de weg naartoe gewezen worden wil *

  94. * van mijnheer de vlunk morgen weer vroeg op moet, derhalve snaveltje & oogjes toe doen gaat *

  95. @Bernhard,
    Nou, slaap lekker.

  96. Gut, wat een rust hier.
    Nét nu ik in een vrijgevige bui ben.
    Zelfs scharrelkipjes zoals een Omerta en een Erl zouden nu heus wel ook een plekje onder mijn brede warme vleugels gevonden kunnen hebben.
    Goed, swah. Het is zo.
    Nee! Neem dit niet zo letterlijk op. Ik bedoelde het eea meer geestelijk hoor! Pfff, Stel je voor!
    Nee, ik bied enkel geestelijke rust…

  97. Wat?

  98. jah meneer😉

  99. *tukken*

    Tabee mensen…

  100. Goed zo…

  101. De stralende blik van het kind herrinnert mij
    Aan de tijd van de onwetendheid.
    Aan de tijd van eens,
    De tijd.

    Slaap goed.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers op de volgende wijze: