Daar zijn we weer . Brieven van Piquant en Arthur van Amerongen aka @Don Arturito. Deel 6

Piekkie!

Hangt je oranje lingerie al aan de waslijn? Dat zal wel niet snel drogen met dat fijne weer bij jullie. Ik heb niet eens naar dat stomme voetbal gekeken, ik luisterde naar een klassieke zender op mijn zakradio en af en toe hoorde ik oerwoudgeluiden uit een of andere stad kilometers verderop, dus ik wist dat mijn Portugal aan de winnende hand was.

Ik las ook nog een boek (waar vind je nog zo gecultveerd iemand zoals ik) en wel gebundelde columns van Jan Vrijman, die heb je vast wel gekend. Zulke Amsterdammerts vind je niet meer, eigenlijk ben jij de enige nog, en Rene Froger.

Weet je dat ik mijzelf eigenlijk de ideale man vind? Ik bedoel, ik ben academisch geschoold, ik kan lekker koken, ik lees moeilijke boeken, ik draai beschaafde muziek, ik ben goed voor de dieren, en ik ben ook niet vies van een grapje en een gebbetje op zijn tijd.
Maar denk maar niet dat de vrouwen als bijen op de honing af komen hoor, of als mestvliegen op een stronthoop! Niks van dat alles! Ik denk dat ik met mijn 52 lentes te oud ben voor de liefdesmarkt. Jij hebt dat ook een beetje, nietwaar, die loodzwaren last, dat je gebukt gaat onder het feit dat je perfect bent. Misschien moeten we samen verder door het leven, als je belooft dat je me niet meer volpropt met koekjes en worstjes van de Lidl, ik ben nu inmiddels vier kilo afgevallen, je herkent me niet meer terug, ik ben echte een jonge, licht geteinte Adonis.

Hoe is het in Mokum, kom je nog wel eens in de Kringspier? Jan Vrijman kwam er ook vaak, dat schreef hij althans in zijn columns, en hij was niet vies van een wijntje en een trijntje, heb jij hem wel eens mee naar huis genomen en in bad gestopt? Hij had wel een mooi sterfbed, met dikke stinksigaren, bellen whisky, stapels kranten om zich heen en allemaal Bekende Amsterdammers die afscheid van hem kwamen nemen. Denk je dat zo een schitterend vaarwel ook voor ons is weggelegd, of moeten we ons in een ravijn rijden met zo een stom electrisch autootje waarop jij bent geabonneerd? Kan je met zo’n blikkie eigenlijk naar het zuiden rijden, ik heb al een paar leuke ravijnen gezien hoor, dan moeten ze wel flink wat stro in onze schedels proppen willen we nog mooi opgebaard worden voor die paar idioten die de moeite nemen om naar het lijkenhuis te komen. Maar zover is het nog niet! Dat had ik je toch mooi tuk he, met die geveinsde doodswens! Maar ik denk wel eens na over de dood hoor, maar ik denk dat de dood minder erg is dan dan de terugvlucht van het Nederlands elftal, dat zooitje geteisem met die vieze tatoeages en al dat snot in het haar. Het lijkt mij een gegronde reden om mij te laten denaturaliseren, wat jij!

Ha A! @Don Arturito

Een waslijn heb ik niet en welke kleur lingerie ik gisteren aan had, gaat je ook geen reedt aan. Ik heb wel naar de wedstrijd PorNed gekeken (daarover zo meer) en zoals je weet, zet ik op voetbalhoogtijdagen een tribune in mijn tuinkamer en nodig vrienden uit.
Vingereten en drank op tafel en dan maar mopperen op de slechte passes; de overbodige terugspeelballen; het op de verkeerde plekken staan van de rechtsback etc. terwijl ik zelf (en mijn vrienden) nog net , met veel moeite, een deuk in een pakje boter kunnen slaan. In margarine lukt het ons niet eens.
Alles stond gereed op ZATERDAG , totdat er iemand opbelde met de vraag: hoe laat zondag de voorbeschouwingen bij mij thuis zouden beginnen. Ik nog denken dat het een geintje was …. maar nee hoor. Ik vergis me nogal eens in een datum.

Zo ging ik een paar jaar geleden naar Schiphol voor een vlucht naar , als ik me niet vergis, Cairo maar het kan ook iets anders geweest zijn. Ik meld me om 18.00h om in te checken voor de vlucht van 19.00h. Hoe teleurgesteld was ik dat de betreffende vlucht, ‘s morgens om 7 uur vertrokken was.

Een paar maanden geleden, was ik al ingecheckt (koffer al naar de bagagekelder) voor een vlucht naar Montpellier. Hondje Yaya vloog mee (in het ruim) . Natuurlijk heeft zij als frequent flyer, haar eigen paspoort. Vaccinaties etc waren in orde. Groot was mijn verbazing toen ze bij de KLM zeiden, dat de vaccinaties niet in orde waren. Ik een soort van stampij maken en geëist dat ik het opperhoofd dierenvaccinaties te spreken zou krijgen. Die verscheen pas toen het al duidelijk was dat we al te laat waren om nog mee te kunnen maar ook die hield voet bij stuk.
Yaya en ik woedend ( ik dan) ‘s middags naar de dierenarts om verhaal te halen. Wat bleek… ik had het – verlopen- paspoort van een van de poezen mee genomen. *zucht*
Ik kan je nog heel veel van dit soort voorvallen vertellen en allemaal terug te voeren op mijn slordigheid.

O ja, nog even op dat PorNed terugkomend. Al dagen maakte twitteraars daar “van leuke; tot geinige” opmerkingen over en allemaal denkend dat ze en grappig en origineel waren (gaaaaaap). Honderden tweets werden er gewijd aan die leuke samentrekking. Wat een lol hebben “we” daarover gehad . Man man, schuddebuikend van het lachen heb ik achter mijn laptop gezeten.
Ik pas ook altijd op dat ik geen ‘humoristische’ tweets plaats want ik heb al ontvolgers bij de vleet. Wat ik toch fout doe op twitter, weet ik ook niet. Nou ja, ik ben het wel eens niet eens en je kent me, al te subtiel en genuanceerd ben ik ook weer niet altijd…

Dan hou ik maar mijn mond over de vaderdagtweets. Ook van een originaliteit en “kijk mij eens een leuke vader zijn”. Ik las er 1 die zei een brok in zijn keel te hebben van het vaderdagcadeau. Raad eens? Papa van Stef Bos. Hoe kom je op zo’n cadeau. Daar is lang over nagedacht en ook zo’n recente CD.

De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat jij ook buitengewoon sentimenteel over je -al jaren- overleden moeder kan zijn of is het een slim lokkertje voor de vrouwen, want een bepaald type vrouwen vindt dat vertederend.
Wel het soort vrouwen die een kinderwens hebben of over je willen bemoederen. Je kent ze wel van die bemoeizuchtige vrouwen die je kleding uitzoeken en ‘s morgens klaarleggen wat je die dag aan moet. Je hebt mannen die dat zien als een teken van liefde en zich dat laten aanleunen. Nou ja, die verdienen ook niet beter.

Met zo’n vrouw , mis je nooit het vliegtuig. Uitjes en vakanties met de auto zijn met een militaire precisie geregeld. Altijd een tas met alles, wat je mogelijk onderweg nodig kan hebben. Van pleisters; vochtige washandjes; naald en draad tot een wc-rol en natuurlijk broodjes met hagelslag ; kaas en gebakken ei. Lekker, net als thuis en hoef je onderweg ook niet te stoppen, anders dan voor het hoogst noodzakelijke want de camping of het gehuurde huisje moet voor het donker, gehaald worden.
Wat denk je Tuur, is zo’n georganiseerd leven ooit nog voor mij weggelegd ? Moet ik maar eens beginnen met te leren klaverjassen want dat kan ik ook al niet. Ik zit altijd met mijn neus in een boek.
Welke man wil dat nou; een vrouw die niet om 6 uur de aardappels op zet en geregeld vraagt “wat voor eten zullen we bestellen of gaan we uit eten, want ik heb geen boodschappen gedaan en heb ook geen zin om te koken”.Of , ik ben er vanavond niet en sorry, dat ben ik vergeten te vertellen.

Tja, dat wordt dus t.z.t. een aanleunwoning of ik huur een aantrekkelijke butler in. Iets anders zit er niet in.Gelukkig heb ik wel realiteitszin en ben ik nooit teleurgesteld in mezelf.

Ligt mijn ticket voor Sevilla al klaar? Je hoeft je weinig zorgen te maken dat ik er op het afgesproken tijdstip of – dag ben.

Je t’embrasse,

Piekje

3 Reacties to “Daar zijn we weer . Brieven van Piquant en Arthur van Amerongen aka @Don Arturito. Deel 6”

  1. Ja hoor, de ideale man… door die zakradio van je zeker. Laat me niet lachen, met zo’n kort antennetje moet er wel heel erg hard in de knijpkat geknepen worden voordat er wat muziek uit die regio opklinkt.
    En die foto van Piquant deed mij denken aan het gezin van de buren, die hadden ook de deuren van hun Renault Dauphine open laten staan toen ze de hele kampeeruitrusting op ‘de’ imperiaal geladen hadden… die kregen ze dus niet meer dicht. Sindsdien hoorden wij elk jaar de buurman godveren: “Hoe vaak moet ik het nou nog zeggen! Deuren dicht als ik aan het laaien ben!”

  2. Hangt iedereen tegenwoordig alleen nog maar aan het plafond hier?

  3. Commenten is uit maar het aantal lezers is behoorlijk en daar doen we het voor.

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: